20 Mart 2009
Sayı: SİKB 2009/11

  Kızıl Bayrak'tan
  Seçimler, Kürt sorunu ve devrimci sınıf tutumu
  ABD’nin Kürt politikası gündemde...
Ankara’daki işbirlikçi rejim “yeni taşeronluk” görevine dört elle sarıldı!
Dünya Su Forumu’na hayır!
Ergenekon değil kirli savaşın içyüzü!
  BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...
  İşçi ve emekçi hareketinden…
  Güncel gelişmeler ve sol hareket
  “Hüseyin Hoca” sosyalizmin günışığına uğurlandı…
  Kentsel değil rantsal dönüşüm
  16 Mart, Halepçe ve Gazi katliamlarını protesto eylemlerinden...
  Gençlik hareketinden…
  Emekçi Kadın Komisyonları’ndan tüm işçi ve emekçi kadınlara çağrı:
  Çarlık Duması’nda Bolşevikler...
  Tokat Eğitim-Sen yönetimi gericiliğin bayraktarlığını yapıyor!
  Dünyadan...
  Newroz’a doğru... -
M. Can Yüce
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...
“Seçim aldatmacası değil
devrimci sınıf mücadelesi!

İstanbul:

Esenyalı’da katliamlar lanetlendi!

Esenyalı Seçim Komisyonu olarak faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. İlk olarak gerçekleştirdiğimiz açılış ve aday tanıtım etkinliğimizin ardından hızla faaliyetlerimize başladık. Öncelikle Pendik-Esenyalı, Tuzla-Yayla mahallelerinin dört bir yanını seçim afişlerimizle süsledik. Ardından seçim bildirgelerimizle Esenyalı emekçilerine yaygın dağıtım eşliğinde seslendik. Kapı kapı dolaşarak emekçilere gazetemizi ulaştırdık.

12 Mart günü Gazi katliamının ve 1971 askeri faşist cuntasının yıldönümü vesilesiyle seçim büromuzda bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinlik öncesinde davetiyelerimizi kapı kapı emekçilere ulaştırdık. Mahallenin pazarına da dağıtım gerçekleştirdik.

Etkinliğe Gazi katliamını işleyen bir sinevizyon gösterimi ile başladık. Elektriklerin kesilmesi üzerine programa devam edildi.

Saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapıldı. Yapılan konuşmada önce Gazi’de yaşanan katliamla ilgili kısa bir değerlendirme yapıldı. Ardından sermaye devletinin emekçi halkları birbirine kırdırmaya yönelik provokasyon girişimlerinin bilançosu ortaya konuldu. Bu provokasyona karşı Gazi halkının sermayenin kolluk güçlerine karşı direnişine değinildi ve oyunun boşa düşürüldüğü vurgulandı. Sermayenin kimi zaman gerçekleştirdiği açık katliamların yanı sıra kimi zaman da üstü kapalı olarak gerçekleştirdiği katliamlara değinildi.

Mart ayının katliamlarla dolu bir geçmişe sahip olduğu belirtildi ve örnekler verildi.

Konuşmanın ardından TİB-DER Başkanı Zeynel Nihadioğlu bir konuşma yaptı. Sermayenin sınıfsal kimliğinden kaynaklı her dönem böyle vahşi katliamlara ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. İşçilerin de her gün fabrikalarında ya da sanayi havzalarında yaşamlarının öğütüldüğünü belirterek, tersanelerin buna açık bir örnek olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından bir şiir dinletisi sunuldu. Okunan şiirlerin ardından kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ardından sohbet bölümüne geçildi. Zengin tartışmaların ardından etkinlik sona erdi.

Seçim büromuz emekçilerin sürekli uğradığı bir mekan haline geldi. Esenyalı Seçim Komisyonu olarak bir yandan yeni tanıştığımız insanlara seçim politikalarımızı anlatırken diğer yandan seçimlerle ilgili materyallerimizi yaygın bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz.

Yaygın afişleme çalışmamızın ardından bildirge kullanımını da yaygınlaştırdık. Tuzla Yayla ve Evliya Çelebi Mahallelerine bin kadar bildirge ulaştırdık. Çalışmalarımızı Pendik Esenyalı ve Tuzla’nın birçok semtinde yaygın bir şekilde sürdüreceğiz. Aday afişleri ve Aday bildirgelerini de kısa bir süre içerisinde kullanmaya başlayacağız.

Esenyalı Seçim Komisyonu


Esenyurt’ta seçim çalışmaları

Esenyurt BDSP olarak bir yandan afiş ve bildiri dağıtımlarını yaygınlaştırırken, bir yandan da kitle toplantılarına ve etkinliklere ağırlık veriyoruz.

11 Mart’ta Kıraç’taki seçim büromuzda Gazi Katliamı’nın 15. yıldönümünde bir anma gerçekleştirdik. Anma öncesinde bu katliamın sorumlusu sermaye devletinden hesap sormaya çağıran bildirilerimizi bölgedeki işçi ve emekçilere ulaştırdık.

Anma Gazi, Sivas, Maraş, Çorum katliamlarını anlatan bir belgesel gösterimi ile başladı. Ardından devletin katliamcı yüzünün teşhir edildiği bir sunum gerçekleştirildi. Katliamcı devletten hesap sormanın bugün krize karşı verilecek mücadeleden ayrı düşünülemeyeceği vurgulandı. Etkinliğe katılanlar, katliamlara ve krize karşı mücadele yöntemleri üzerine düşüncelerini ifade ettiler.

Etkinliklerin yanı sıra düzeni teşhir eden, işçi ve emekçileri devrim ve sosyalizm mücadelesine çağıran propaganda-ajitasyon çalışmamız yoğunlaşarak devam ediyor. 14-15 Mart tarihlerinde Esenyurt Örnek, Kıraç, Yeşilkent, Balıkyolu, Depo mahallelerine toplu dağıtımlarla seçim bildirgelerimizi ulaştırdık. Yanısıra birçok fabrikaya ve merkezi noktaya seçim bildirgelerimizin dağıtımını yaptık. Bildirgelerimizle birlikte Kızıl Bayrak gazetesinin de satışlarını gerçekleştirdik.

Devrim ve sosyalizm vurgusunu öne çıkartan seçim afişlerimiz de propaganda çalışmamızın diğer bir ayağını oluşturuyor. Afişlerimizi fabrika bölgelerinde, emekçi mahallelerinde ve merkezi noktalarda yoğun olarak kullanıyoruz. Afişleme ve bildirge dağıtımımız önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Seçim çalışmamızın önemli bir ayağını ise BDSP Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı’nın da katıldığı ev ve kahve toplantıları oluşturuyor. İlk ev toplantımızı, Esenyurt’taki bir emekçi mahallesinde 25 kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Toplantıda BDSP’nin seçimlere yönelik bakışı, işçilerin ve emekçilerin seçim aldatmacasına aldanmaması gerektiği vurgulandı. Yapılması gerekenin örgütlenmek ve işçi sınıfı mücadelesini büyütmek olduğu anlatıldı. Seçim çalışmamızın krize karşı yürüttüğümüz mücadeleden bağımsız olmadığı vurgulandı..

Aynı bölgenin gençlik bileşeniyle de ayrı bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantımıza yaklaşık 30 kişi katıldı. Toplantıda canlı ve verimli tartışmalar yapıldı. Katılan gençlerin ağırlığını CHP etkisinde kalanların oluşturmasından kaynaklı, sık sık düzen partilerinin bir bütün olduğu, tümünün de kapitalist patronlara hizmet ettiği vurgusu yapıldı. İşçi ve emekçi gençlerin kurtuluşunun düzen partilerinde değil devrimci sınıf mücadelesinin yükseltilmesinde olduğu söylendi. Toplantımız mücadele ve 1 Mayıs’ta alanlarda olma çağrısıyla son buldu. Önümüzdeki süreçte bu eksende çalışmalarımız devam edecek.

Seçim bürolarımızı krizin faturasını ödememek için mücadele büroları olarak etkinleştirme amacıyla , 21 ve 22 Mart’ta işçi toplantıları gerçekleştireceğiz. “İşçiler krize karşı mücadele yollarını tartışıyor!” şiarıyla örgütleyeceğimiz toplantı için çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz.

Esenyurt BDSP


Sultanbeyli’de seçim çalışmaları

Seçim çalışmalarımız yoğunlaşarak devam ediyor. Bölgemizdeki işçi ve emekçilerin politikaya daha ilgili hale geldiklerini gözlemleyebiliyoruz. Seçim büromuza tek tek ya da gruplar halinde geliyorlar. Seçimler ve farklı konular üzerinden konuşmalar ve tartışmalar yapıyoruz.

Büromuza yeni bir saldırı daha gerçekleştirildi. Ancak bu saldırılar çalışmamızda bir zayıflamaya neden olmadı, işçi ve emekçileri üzerinde olumsuz bir sonuca yol açmadı. Bu saldırılara karşı faaliyetlerimizi güçlendirerek yanıt veriyoruz. İşçi ve emekçilerle bağlarımızı güçlendirerek bu saldırıları boşa çıkaracağız.

Yaptığımız planlama çerçevesinde 18 Mart sabahı, büroya yakın bir caddeden işe giden işçilere bildirgelerimizi dağıttık. “Seçim aldatmasına hayır! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” ve “Yaşanılır bir kent ve insanca bir yaşam için sosyalizm!” şiarlarının yer aldığı afişleri Abdurrahman Gazi, Veysel Karani, Akpınar, Başaran, Teferrüç mahallelerinde yaygın bir şekilde yaptık. Bildirgelerimizi yine aynı mahallelerde kapı kapı dolaşarak dağıttık.

Veysel Karani Mahallesi’nde “İşçiler krizi ve seçimleri tartışıyor” başlıklı toplantının davetiyelerini kapı kapı dolaşarak dağıttık, katılım çağrısı yaptık. Toplantı mahallede yapıldı.

Yine seçim bürosunda “İşçiler krizi ve seçimi tartışıyor” konulu toplantı için davetiyelerin dağıtımını yaparak duyurusunu gerçekleştirdik. Toplantı, adayımız Melek Altıntaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalışma yürüttüğümüz güçlerimizle toplantı yaparak haftalık çalışmamızı planladık.

Newroz ile ilgili çıkardığımız “Newroz isyandır, Kürt halkına özgürlük, eşitlik, gönüllü birlik/BDSP” imzalı ozalitleri Başaran ve Veysel Karani mahallelerinde yaygın bir şekilde kullandık.

Sultanbeyli BDSP


Dudullu’da söyleşi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Sosyalist Başkan adayı Melek Altıntaş’ın Ümraniye Dudullu’daki seçim irtibat bürosunda yürütülen seçim çalışmaları çerçevesinde “Kapitalizm, kent ve insan” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Söyleşide, kentlerin mevcut düzenin aynası olduğu, kapitalist kentin kapitalizmin sınıfsal yapısını yansıttığı belirtildi. Günümüz kentlerinde yaşanan sorunların sistem sorunu olduğu güncel örneklerle anlatıldı, bu sorunların düzen içi müdahalelerle çözülemeyeceği vurgulandı.

Sosyalizmin kent anlayışının da kısaca anlatıldığı söyleşide ulaşım, altyapı, barınma, su, sefalet gibi sorunlar tartışıldı. Birçok katılımcının söz almasıyla canlı tartışmalarla geçen söyleşi Newroz’a yapılan çağrılarla son buldu. Söyleşiye yaklaşık 25 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Ümraniye


Küçükçekmece’de seçim çalışmaları

Küçükçekmece’de seçim çalışmalarımız genişleyerek ve yeni güçlerin katılımıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Şirinevler Meydanı’nda başlayarak, Soğanlı Haznedar, Yenibosna Zafer Mahallesi ve Kuleli’de 4 bin adet bildiri dağıttık. Dört saat boyunca süren dağıtım olumsuz hava koşullarına rağmen kesintiye uğramadı. Ajitasyon konuşmaları eşliğinde yapılan dağıtımlar sırasında pek çok insanla sohbet etme imkanı yakaladık. Özellikle Soğanlı Meydan’da kurulan pazarda yaptığımız dağıtıma insanların ilgisi yoğundu. Dağıtımlara pek çok yeni gücün de katılmış olması çalışmamıza ayrı bir canlılık kazandırdı.

Bildiri dağıtımlarının yanı sıra afiş çalışmamız da devam etti. “Seçim aldatmacasına değil devrimci sınıf mücadelesine! Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı BDSP afişlerini Şahintepe, İkitelli ve Sefaköy’de kullandık.

Küçükçekmece BDSP


Aydos’ta seçim çalışmaları

Kürt halkının özgürlük mücadelesinin simgesi olan Newroz’un ön günlerinde, seçim büromuzda “Büyük adam küçük aşk” filminin gösterimini gerçekleştirdik. 14 Mart akşamı gerçekleştirilen gösterime aileler çocuklarıyla birlikte katıldı.

Çok yönlü propaganda araçlarıyla beraber “Haramilerin saltanatını yıkacağız! Sosyalizmi kuracağız!” şiarlı aday afişlerini de bölgemizde yaygın olarak kullanmaya başladık.

Kurtköy Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalardan Pendik’teki birçok emekçi semtine ve işçi servislerine kadar binlerce seçim bildirgesini yaygın biçimde kullandık. Düzen partilerini teşhir ederek, özellikle bölgemizde CHP üzerinden umut besleyen emekçilere, umudun ve kurtuluşun sosyalizmde olduğunu anlattık. Bölgemizden aday olan Mehmet Salih Usta’nın tapu ve istihdam vaatlerini teşhir ettik.

20 Mart Aydos seçim büromuzda gerçekleştirilecek aday tanıtım etkinliği için bir haftadır, yüzlerce el ilanıyla, çağrı ozalitiyle işçi geçiş güzergahlarını donatırken, kahveler ve dernekler üzerinden de çağrılar yaparak işçi ve emekçilere ulaştık. Semt içerisinde de kapı kapı dolaşarak etkinliğimize çağrıda bulunduk.

Pendik BDSP


Kartal’da seçim faaliyetleri

Kurfalı bölgesindeki seçim faaliyetlerimiz mahallenin gündemlerinden olan yıkım sorununu kapsayan biçimde sürüyor. 15 Mart günü mahalledeki yöresel derneklerle birlikte “Yıkımlara karşı ne yapmalıyız, neler yapabiliriz!” adı altında bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimize 2005, 2006 ve 2007 yıllarında İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşanan yıkımları anlatan bir sinevizyon gösterimiyle başladık.

Sonrasında BDSP temsilcisi söz alarak, düzen partilerinin oy avcılığı yapmak için bizlerin karşısına çeşitli vaatlerle geldiğini, tapu vaadinin de bunlardan biri olduğunu söyledi. İstanbul’da yaklaşık 90 bin gecekondunun yıkılacağını belirterek, seçimlerin bir inandırıcılığının kalmadığına işaret etti. Gecekondu bölgelerinin sermayeye peşkeş çekildiğini, tapu vaatleri veren politikacıların seçimlerle hiçbir şeyi değiştiremeyeceği vurgulandı.

BDSP temsilcisinin ardından söz alan mahalle sakinleri de mücadele kararlılığını dile getiren konuşmalar yaptılar. Etkinliğin sonunda mahalledeki birliği sağlayabilmek için bir komite oluşturulması kararı alındı ve ortak mücadele için çalışmalar başlatıldı.

Kartal’da ise 13 Mart günü aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Aldem, Lombardini, Modital, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ABB, Aksan gibi fabrikalara toplantı çağrısı ulaştırıldı. 25 kişiyle gerçekleştirilen aday tanıtım etkinliği canlı tartışmalara konu oldu.

Aday tanıtım toplantısından çıkartılan sonuçla ev ve fabrika toplantılarına ağırlık vererek önümüzdeki haftayı değerlendirmek üzerine planlama yapıldı. İki ayrı fabrikada toplantı, iki geniş ev toplantısı, ayrıca liseli gençliği ve mahalle gençlerinin katıldığı “Gençler geleceğini ve seçimi tartışıyor” konulu bir etkinlik planlandı.

Ayrıca sabah servis güzergahlarına, ona yakın fabrikaya dağıtım yapıldı. Esentepe, Karlıktepe ve Petrol-İş Mahallesine dağıtımlar gerçekleştirildi.

Kartal BDSP



Topkapı’da seçim çalışmaları

Topkapı’da sanayi havzasına dönük çalışmalar devam ediyor. Havzada kullanılan yüzlerce afiş ile bölgedeki hemen hemen bütün sokaklar, sanayi siteleri, fabrikalar sınıf devrimcilerinin sloganları ile kuşatıldı. BDSP seçim bildirgeleri de havzada yoğun biçimde dağıtıldı.

Bu hafta ise çevre mahallelere dönük dağıtımların yanısıra hafta sonu gerçekleştirilecek “Yerel yönetimler ve sosyalizm” başlıklı söyleşi ve Newroz hazırlıkları yürütülecek.

Topkapı BDSP


Okmeydanı’nda seçim faaliyeti

14 Mart günü Örnektepe pazarında, ajitasyon konuşmaları eşliğinde, seçim bildirgelerimizi işçi ve emekçilere ulaştırdık. Yaptığımız konuşmalarda düzenin işaret ettiği seçim sandıklarının bizler için çözüm olmadığını, gerçek çözümün işçi ve emekçilerin örgütlü mücadelesinde olduğunu vurguladık.

Ardından işçi ve emekçilerin yoğunlukla yaşadığı yerlerden biri olan Okmeydanı’nda mahalle içinde bildirge dağıtımını sürdürdük. Dağıtım sırasında aldığımız olumlu tepkiler dikkat çekiciydi. Birebir yaptığımız konuşmalarda, amacımızın oy avcılığı yapmak olmadığını anlattık. Seçimi düzene karşı devrimden, sosyalizmden yana yapmaya çağırdık.

İstanbul Ekim Gençliği


İzmir:

Çiğli’de etkin seçim çalışması

29 Mart yerel seçimlerine yönelik faaliyetimizi yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Seçimlerin gündeme girmesi ile birlikte seçim faaliyetlerini örgütleyecek bir komite kurduk.

Seçim komitesi tüm seçim faaliyetini planlayan ve örgütleyen bir tarzda hazırlık yaptı.

Seçim büromuzun açılmasının ardından materyallerimizi kullanmaya başladık. İlk önce “Düzenin seçim oyununu bozalım! Temel hak ve özgürlükler için mücadeleyi yükseltelim! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde! /BDSP” şiarlı seçim bildirgesinin dağıtımını yaptık. Çiğli Organize girişi servis durakları, Serinkuyu ve Soğukkuyu servis durakları, Onur Mahallesi, Yamanlar, Gümüşpala, Güzeltepe, Küçük Çiğli, Harmandalı ve Balatçık işçi ve emekçi semtlerine yaygın bir dağıtım yaptık. Karşıyaka merkeze de bildirgelerimizi ulaştırdık.

Dağıtımlar esnasında işçi ve emekçilere seçimlere niçin katıldığımızı anlattık. Çözümün örgütlü mücadelede ve sosyalizmde olduğunu vurguladık. “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam için sosyalizm!/BDSP” ve “Seçim aldatmacası değil devrimci sınıf mücadelesi! Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!/BDSP” imzalı afişlerimizi de yaygın bir şekilde kullandık. Afişlerimizi Çiğli merkez, Ata Sanayi, Küçük Çiğli, Soğukkuyu, Serinkuyu, Naldöken, Bayraklı ve Güzeltepe gibi işçi semtlerine yaptık. Materyallerimizi kullanmanın yanısıra ev toplantıları yaptık.

Seçim çalışmamızın en önemli araçlarında biri olan ev toplantılarında BDSP’nin bağımsız sosyalist adayını tanıtıyoruz ve tartışıyoruz. Çözümün seçim ve sandıkta olmadığını, çözümün işçi ve emekçilerin örgütlü gücünde olduğunu vurguluyor, onları sınıf mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz.

Bağımsız sosyalist adayımıza verilecek her oyun devrim ve sosyalizm mücadelesine ve sınıfın devrimci programına verilmiş bir destek olduğunu anlatıyoruz.

Sınıfın, devrimin ve sosyalizmin sesi Kızıl Bayrak’ın da satışını sürdürüyoruz. Seçim dönemi vesilesiyle gazete satışlarımızı etkin bir hale getirerek daha çok sayıda gazeteyi işçi ve emekçilere ulaştırıyoruz. Gazete satış anlarında işçi ve emekçileri düzene karşı devrim safında yer almaya çağırıyoruz.

Tüm bu çalışmalar vesilesiyle birçok işçi ve emekçi ile bağ kuruyor ve tanışıyoruz. Önümüzdeki günlerde seçim çalışmalarımızı farklı araç ve yöntemleri de devreye sokarak kalan zamanı etkin bir tarzda kullanacağız.

BDSP Çiğli


Buca’da kriz ve seçimler paneli

Buca’da devrimci seçim çalışmasına “İşçiler krizi ve seçimleri tartışıyor” şiarı ile gerçekleştirilen panelle devam edildi. 15 Mart günü gerçekleştirilen panelde Tekstil İşçileri Bülteni Sözcüsü ve Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Şafak Özdoğan birer sunum gerçekleştirdiler.

Panel öncesinde yüzlerce bildiri çalışma alanlarında dağıtılarak tekstil işçileri panele çağrıldı. Seçim bürosunun olduğu Çamlıkule’de 300 ev kapı kapı dolaşılarak panel davetiyesi götürüldü, panele çağrı yapıldı. Tekstil İşçileri Bülteni ise bir hafta boyunca fabrikalarda işçilerle görüşerek fabrika toplantıları yaptıve panelin yoğun bir çalışmasını yürüttü. Panel öncesi mahalledeki kahvelere gidilerek toplu bildiri dağıtımları gerçekleştirildi, panelin duyurusu yapıldı.

Panel kısa bir açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Tekstil İşçileri Bülteni Sözcüsü bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada bölgede yürütülen tekstil faaliyetine dönük bilgi verildi ve bölgede tekstil fabrikalarında, atölyelerinde yaşanan somut sorunlara değinildi. Sorunların çözümü üzerinden neler yapılması gerektiği, fabrika komiteleri- taban örgütlenmeleri, krize karşı mücadele yöntemleri başlıkları üzerinden bir sunum gerçekleştirildi.

Tekstil İşçileri Bülteni Sözcüsü’nün konuşması Tekstil İşçileri Bülteni olarak bağımsız sosyalist adayların destekleneceğinin ifade edilmesi ve işçilerin talepleri uğruna mücadeleye atılması çağrısı ile son buldu.

Ardından bağımsız sosyalist aday Şafak Özdoğan bir sunum gerçekleştirdi. Kapitalist patronların krizin faturasını işçi ve emekçilere ödetmek için yoğun bir saldırı yürüttüğünü, işçilerin de krizin faturasını ödememek için mücadele ettiğini söyleyerek, 14 Mart günü Çiğli Organize’de yapılan eylemin bir ilk olduğuna vurgu yaptı.

Tekstil patronlarının da Buca’da pervasız saldırılarla işçilerin karşısına çıktığından, işçilerin bu saldırılara karşı örgütlü bir tepkisinin olmamasından söz etti ve çözümün mücadeleden geçtiğini belirtti. Faturayı ödememenin tek yolunun fabrikalarda işyerlerinde komiteleşmek ve örgütlenmekten geçtiğini belirten Özdoğan, fabrikalarda sendikal örgütlenmeler yaratılamıyorsa patronları fiili olarak takım sözleşmesi yapmaya zorlamak gerektiğini vurguladı. Tekstil işçilerinin birliğini sağlayacak olan Tekstil İşçileri Birliği’nin kurulması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından fabrikalardan katılan işçiler yaşadıkları sorunları anlattı, çözümler üzerine tartışmalar yürütüldü. Oldukça canlı geçen panelin ardından seçim bürosunda türküler söylenip sohbetler gerçekleştirildi.

Buca BDSP


Ankara:

Mamak’ta devrimci baharı örgütlüyoruz!

Sınıf devrimcileri, düzenin seçim oyununu bozmak, işçi ve emekçilere tek kurtuluşun sosyalizmde olduğunu haykırmak için yoğunlaşmış bir faaliyet örüyorlar.

Mamak’ta da seçim dönemini güçlü bir müdahaleye konu ediyoruz. BDSP’nin seçim bildirgesini sabahları işçi servislerine yaygın olarak dağıtıyor, Mamak’lı işçi ve emekçileri kapı kapı dolaşarak mücadeleye çağırıyoruz.  

Binlerce bildiri ve el ilanıyla hafta sonu örgütlediğimiz aday tanıtım toplantısının çalışmasını yaygın bir şekilde yaptık.

Ankara Bağımsız Sosyalist Büyükşehir Belediye Başkan adayı Evrim Erdoğdu’nun katıldığı seçim toplantılarından biri 15 Mart günü Mamak’ta gerçekleştirildi. Açılış konuşmasıyla başlayan toplantı BDSP’nin hazırladığı “Devrimci baharı örgütlüyoruz” belgeselinin gösterimiyle sürdü.

BDSP adına seçimlere ilişkin tutumumuzu anlatan bir konuşma yapıldı. Kapitalizmin krizinin ağır yükünün işçi ve emekçilere ödetilmeye çalışıldığı ve işçi sınıfının gerçek kurtuluşunun, temel hakları ve özgürlükleri için mücadele etmekten, devrim ve sosyalizmden geçtiği vurgulandı. Yerel yönetimleri ya da meclisi kurtuluş yolu olarak gösterenlerin yalan söyledikleri ifade edildi.

Ardından BDSP’nin Ankara adayı Evrim Erdoğdu söz aldı. Erdoğdu, bugün sermaye düzeninin işçi ve emekçileri teslim almak, kötürümleştirmek için seçim gündemini nasıl ele aldığından, sermaye partilerinin sahte vaatlerinden, işsizlik, sefalet koşulları ve kentlerde karşı karşıya kalınan sorunlardan ve bunların kaynaklarından bahsetti. Kapitalist sömürü düzeninin yaşanan tüm sorunların temel kaynağı olduğu ifade edildi. Sermaye düzeninin yarattığı sahte taraflaşmalarla işçi ve emekçilerden yine kendi cellatlarını seçmelerinin istendiği dile getirilerek örgütlenme çağrısı yapıldı.

Ardından soru-cevap ve söyleşi bölümüne geçildi. Bu bölümde işçiler ve gençler işsizlikten eğitime, sağlığa, yozlaşmaya kadar karşı karşıya oldukları sorunlara değinerek sandığın kurtuluş olmadığını söylediler. BDSP olarak işçi ve emekçilere devrimin ve sosyalizmin programı etrafında yan yana gelme çağrısının ardından toplantı sona erdi.

Toplantıya 25 Mamaklı emekçi katıldı. Toplantı ardından sohbet devam etti.

“Yaşanabilir bir kent, insanca bir yaşam için sosyalizm!”, “Seçim aldatmacası değil devrimci sınıf mücadelesi!/ BDSP” afişlerini bölgemizde yaygın bir şekilde kullanmaya devam ediyoruz. Bildirgelerimiz ve bültenimiz “Mamak Türküsü” ile işçi ve emekçileri seçim aldatmacası karşısında devrimci baharı örgütlemeye çağırıyoruz.

Mamak İşçi Kültür Evi de Mamaklı emekçileri işçi sınıfının bağımsız devrimci sınıf çizgisi etrafında örgütlenmeye ve Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan adayı Evrim Erdoğdu’yu desteklemeye çağırıyor.

Bilinci sermaye düzeninin uşakları tarafından bulandırılan işçi ve emekçilere gerçekleri söyleyen faaliyetimiz yoğun bir şekilde devam ederken, bir yandan da şovenizmin ve burjuva düzen ideolojisinin etkili olduğu Tuzluçayır’da düzenlenecek Newroz eyleminin çalışmasını yürütüyoruz.

Mamak BDSP


Sincan’da aday tanıtım toplantısı ve faaliyet...

Sincan’da faaliyetlerimizi güçlendirerek sürdürüyoruz.

Seçim bildirgemizi ve el ilanlarımızı Sincan merkezdeki servis noktalarında yaygın olarak kullandık. 13 Mart günü yaptığımız dağıtımda işçilerle konuşma fırsatları yarattık ve düzenin seçim oyununu teşhir ettik. Öğle saatlerinde ise organize sanayi içerisinde Cuma namazına giden binlerce işçinin görebileceği sokaklar ile bazı fabrikaların öğle aralarında işçilerin toplandığı yerlerde el ilanlarımızı kuşlama olarak kullandık.

14 Mart günü semtte belirlediğimiz bir sitede tek tek emekçilerin kapılarını çalarak seçim oyununun teşhirini ve tek alternatifin sosyalizm olduğunu belirten konuşmalarımızla Sincan toplantımıza çağrı yaptık, olumlu tepkiler aldık.

15 Mart günü gerçekleştirilen Sincan seçim toplantımız Sincan İşçi Derneği Girişimi’nden bir arkadaşımızın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Seçimin farklı olanlar arasında yapılabileceği, oysa düzen partilerinin hepsinin aynı olduğu ve işçi derneğinin de seçimlerde bir taraf olarak işçi sınıfının kendi çıkarlarını ve özlemlerini temsil eden adayları desteklemesi gerektiği üzerinde duruldu.

Ardından Ankara Bağımsız Sosyalist Belediye Başkanı adayı Evrim Erdoğdu konuştu. Düzenin seçim oyunundan ve bu oyunun bozulması gerekliliğinden bahseden Erdoğdu, örgütlülüğümüzden aldığımız güçle kazandığımız haklarımızın ancak bu düzenin yıkılmasıyla tam olarak güvenceye alınabileceğini belirtti. Konuşma, işçilerin sermayeye karşı işçi sınıfının devrimci programı altında mücadele etmeye çağrılmasıyla son buldu.

İlgiyle dinlenen konuşmanın ardından işçiler söz alarak görüşlerini ortaya koydular, sorular sordular. Değişik sektörlerden işçilerin katıldığı toplantımız oldukça canlı bir atmosferde geçti.

Genel seslenme faaliyetimizin yanısıra merkezi afişlerimizi de kullanıyoruz. “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam için sosyalizm!” ve “Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı BDSP imzalı afişlerimizi Sincan merkeze ve emekçilerin yoğun olarak oturduğu Cimşit, Saraycık, Plevne mahallelerine yaygın olarak yaptık.

Sincan’da faaliyetimiz güçlenerek sürecek!

Sincan BDSP

Manisa’da seçim çalışmaları

29 Mart yerel seçimlerine sınıfın devrimci programıyla girdiğimiz Manisa’da, düzenin seçim oyununa karşı işçi ve emekçileri kendi talepleri doğrultusunda mücadeleye çağırarak seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Manisa Merkez Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayımız Ahmet Subaşı’nın seçim bürosunun açılmasıyla birlikte temposu artarak devam eden seçim çalışmalarımız, BDSP’nin seçim bildirgesi ve afişlerinin yaygın bir biçimde kullanılmasının yanı sıra, seçim bürosunda bir dizi etkinlik ve toplantılarla sürüyor.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikten sonra 14 Mart’ta KESK Manisa Şubeler Platformu’nun örgütlediği, “Krizin bedelini ödemeyeceğiz!” mitinginin ön çalışmasına gücümüz oranında destek verdik. Gerçekleşen mitinge katılım sağladık. Seçim gündemli söyleşi ve aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdik.

15 Mart günü gerçekleştirdiğimiz aday tanıtım toplantısı, BDSP’nin hazırladığı “Devrimci bahara yürüyoruz” başlıklı sinevizyonun gösterimi ile başladı.

Ardından Manisa Merkez Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Ahmet Subaşı söz alarak, düzenin bir kez daha krizle birlikte işçi ve emekçileri sandığa çağırdığını, dayanıksız boş vaatlerde bulunan düzen partilerinin birisine oy vermelerini istediğini hatırlatarak, seçimlerin çözüm olmayacağını, gerçek çözümün devrim ve sosyalizm ile sağlanacağını söyledi.

Seçimlerde düzeni ve düzen partilerini teşhir ettiklerini, işçi ve emekçilerin kendi talepleri uğruna mücadele etmeleri gerektiğini dile getiren Subaşı, BDSP’nin şimdiye kadar yürüttüğü seçim faaliyetlerine değindi. Faaliyetlerinin sadece seçim süreciyle sınırlı kalmayacağını belirtti. Seçimlerle işçi ve emekçilerin sorunlarının çözülemeyeceğinin altını çizerek, 29 Mart’tan sonra da işçi ve emekçilerin çıkarı doğrultusunda mücadele vereceklerini, bu mücadelede işçi ve emekçilerle omuz omuza olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Krizin sonuçlarına da değinen Subaşı, işçi ve emekçilerinin mücadeleden başka yollarının olmadığını, çözümün sınıfsız ve sömürüsüz bir düzen olan sosyalizmde olduğunu ifade etti.

Konuşmanın ardından toplantıya katılan güçlerle seçim sürecinde izlenmesi gereken yol ve faaliyetin planlanması konusunda canlı tartışmalar yapıldı. 

Manisa BDSP


Adana’da seçim faaliyetlerinden...

Adana’da devrimci seçim faaliyetimiz yoğun bir biçimde sürüyor. Şakirpaşa Seçim Komisyonu olarak faaliyetimize materyal kullanımı ve ev ziyaretleri ile devam ediyoruz.

250 adet “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam sosyalizmde! /BDSP” ve “Seçim aldatmacası değil devrimci sınıf mücadelesi! Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde! / BDSP” şiarlı afişlerimizi Şakirpaşa, Uçak Mahallesi ve Beşevler Caddesi üzerine yaptık. Seçim sürecinin başından beri 9 bin seçim bildirgesini Uçak, Ova, Onur, Şakirpaşa, Yeşilevler, Denizli ve Yamaçlı mahalleleri ile Yeşiloba Metal sanayine dağıttık. Bunların yanı sıra Şakirpaşa Sanayi ve Karşıyaka Sanayi’ye “Sanayi İşçileri Bülteni”ni dağıttık.

7 Mart’ta yapmayı düşündüğümüz aday tanıtım toplantımızı yer bulamamaktan kaynaklı 15 Mart günü Şakirpaşa İşçi Kültür Evi’nde gerçekleştirdik. Aday tanıtım toplantımızın hazırlık sürecinde seçim faaliyetimizin yoğunlaştığı bölgelerde yerelde çıkarttığımız çağrı afişi ve 600 adet el ilanı kullandık.

Toplantımız BDSP adına yapılan açılış konuşması ile başladı. Ardından sözü Adana Büyükşehir Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Fatma Sesli aldı. BDSP adayı, seçimlere bakışımız ve doğru devrimci tutum üzerine bir konuşma yaparak, bu süreçte düzen partilerinin sahte vaatlerine ve reformist hayallere karşı devrimci sınıf mücadelesinin geliştirilmesinin öneminden bahsetti. Çeşitli tartışmaların ardından müzik dinletisiyle toplantımız sona erdi.

28 Mart’ta seçim çalışmalarımızı sonlandıracağımız bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu etkinliği, Mart ayında yaşanan katliamları da işleyen bir tarzda planlıyoruz.

Propaganda materyallerimizi etkin bir biçimde kullanmaya, bu sayede şiarlarımızı geniş işçi ve emekçi kitlelere ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu hafta içerisinde hergün binlerce sanayi işçisinin kullandığı Şakirpaşa sanayi yolu ve Metro köprüsünü afişlerimizle donatacağız. Bunun yanında gazete satışları ve ev ziyaretleri ile semtimizde bulunan emekçilerle bağlarımızı kuvvetlendirmeyi hedefliyoruz.

Şakirpaşa Seçim Komisyonu


Bursa’da seçim çalışmalarından…

Düzenin seçim oyununu teşhir etmek, sol adına yayılan liberal-reformist hayalleri dağıtmak, işçi ve emekçilere devrim ve sosyalizmin propagandasını yapmak için sürdürdüğümüz seçim çalışmalarımız Bursa’da da hız kazanarak devam ediyor.

Büro açılışları ile başlattığımız seçim faaliyetimiz çerçevesinde, yaklaşık 12 bin adet bildirgeyi çeşitli emekçi semtlerine dağıttık. BDSP imzalı “Yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam için Sosyalizm!” ve “Seçim aldatmacası değil, devrimci sınıf mücadelesi... / Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” şiarlı bini aşkın afişimizi yaygınca kullandık.

Özellikle afiş çalışmamız sırasında düzen güçleri, devrimci faaliyete dönük tahammülsüzlüğünü daha açık bir biçimde gösterdi. Afiş yaptığımız hemen her gün engellemelerle karşılaştık ve para cezaları yedik. Afişlerimiz zabıta ve polis tarafından tek tek söküldü. Hatta Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı’nın özel talimatıyla afiş asan yoldaşlarımız ve Bursa Büyükşehir Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Özkan Ünal gözaltına alındı ve haklarında idari işlem uygulanarak para cezası kesildi.

Önümüzdeki dönemde de aday afiş ve bildirilerini yaygınca kullanacağız. Gazete satışı, işçi toplantıları gibi etkinliklerle seçim çalışmamızı sürdüreceğiz.

Bunların yanı sıra Kürt halkı için isyanın simgesi olan Newroz’a yönelik hazırlıklarımıza da devam ediyoruz.

Bursa BDSP