29 Mayıs 2009
Sayı: SİKB 2009/20

  Kızıl Bayrak'tan
  Sahte görüntülerle
gizlenemeyen gerçekler
  Resmi tarihle hesaplaşmak için sermaye düzeniyle hesaplaşmak gerekir!
“Kürt açılımı”nın körüklediği ham hayaller!
Grev ve direnişleri büyütmek için ortak mücadele!
Entes direnişinden...
İşçi ve emekçi hareketinden…
  Metal İşçileri Kurultayı’na doğru...
  Tokat Eğitim-Sen üyelerinden Tokat’ta yaşanan son gelişmeler üzerine açıklama…
  Bursa’nın “akıllı” hastanesinde çıkan yangının gösterdikleri…
  Üniversitelerden...
  ABD Guantanamo’dan
vazgeçmek istemiyor!
  Barack Obama-Benyamin Netanyahu görüşmesi……
  ABD’nin kirli ve karanlık icraatları
  Mamak İşçi Kültür Evi 8. Geleneksel Birlik ve Dayanışma Pikniği gerçekleştirildi…
  Onurlu çözüm mü? Yoksa dilencilik mi? - M. Can Yüce
  KESK ve bağlı sendikalara yönelik devlet terörü
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Özgüner ödülleri Arslan ve Çeber’e...

İstanbul Tabip Odası (İTO), eski Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dişhekimi Sevinç Özgüner’i ölümünün 29. yılında düzenlediği etkinlik ile andı.

Etkinlik kapsamında 2009 yılı Sevinç Özgüner Barış, Demokrasi ve İnsan Hakları Ödülleri verildi.

DİSK, KESK, TMMOB, İHD, İstanbul Dişhekimleri Odası, THİV, İTO ve İTO İnsan Hakları Komisyonu’ndan oluşan jüri, bu yılki ödülleri, DESA direnişçisi Emine Arslan ve Metris Hapishanesi’nde gördüğü işkenceler sonucu hayatını kaybeden Engin Çeber’e verdi.

Yapılan konuşmaların ardından, Sevinç Özgüner’in yaşamını anlatan sunum, sinevizyon eşliğinde gerçekleşti. Sunumda, 12 Eylül 1980’e girerken birçok aydının katledildiği belirtilerek, 12 Eylül’ün sağlık alanına etkilerine değinildi.

DESA direnişçisi Emine Arslan’ın direniş sürecini anlatan bir sunumla devam eden etkinlikte, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi bir konuşma yaparak DESA’daki sendikal mücadele sürecine değindi.

Ardından Engin Çeber ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi ve Çeber’in cezaevinde gördüğü işkencelerin delillerinin kameralara yansıdığı görüntüler gösterildi. Ardından Engin Çeber’in avukatı bir konuşma yaptı.

Emine Arslan ödül töreninde yaptığı konuşmada, direniş sürecini anlatarak, mahkeme kararına rağmen işe alınmadığını belirtti. DESA’daki çalışma koşullarına da değinen Arslan, sömürüye karşı birleşik mücadele verilmesi gerektiğini belirterek, “koşullarımızı değiştirmek bizim elimizde” dedi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Beykoz’da neler oluyor?

İstanbul Tabip Odası (İTO), 22 Mayıs tarihinde yaptığı yazılı açıklama ile, “Beykoz Devlet Hastanesi’nde neler oluyor?” diye sordu.

İTO’nun açıklaması, 3-4 ay önce, poliklinikleri, 15 gün önce de servis ve ameliyathanesi hizmete sokulan Beykoz Devlet Hastanesi’nin kapatılarak, Beykoz’daki nüfuzlu çevrelerin isteği doğrultusunda bir fizik tedavi hastanesi yapılacağına ilişkin duyumların alınması üzerine gerçekleşti.

Açıklamada; bundan 18 ay önce, 3 ay içinde sona ereceği söylenerek tadilata alınan Beykoz Devlet Hastanesi’nin aradan geçen 20 aylık süreye rağmen tadilatının bitirilemediği ifade edildi. Sağlık çalışanlarının bu durumla ilgili olarak endişeli bir bekleyiş ve huzursuz bir ortamda çalışmalarına devam ettikleri belirtildi. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğü açıklamayı yapmaya davet edildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


BİR-KAR: “Gülistan Kobatan’la dayanışmaya!”

Haramiler krizin faturasını işçilere kesmeye devam ediyor. Krizi bahane ederek, bazen topluca ve bazen de tek tek işçileri işten atıyorlar. Kriz bahanesiyle fatura bu kez de Entes işçisi Gülistan Kobatan’a kesilmiş bulunuyor.

Entes, İstanbul-Dudullu’da kurulu, devrimci politik faaliyetin yürütüldüğü, devrimci bildiri ve bültenlerin hiç eksik olmadığı küçük bir işyeridir. Gülistan Kobatan da OSİM-DER yönetim kurulu üyesidir. Yani o, sınıf bilinçli örgütlü bir işçidir. İşten atılmasının gerçek nedeni de budur.

Gülistan Kobatan, kendisine yakışanı yapmış, tıpkı Emine Arslan gibi direniş yolunu seçmiştir. 14 Mayıs’tan beridir direniştedir. O’nun direnişi tümüyle haklı bir direniştir. Fakat daha da önemlisi bu direniş, bilinçli ve öncü bir çıkışın ifadesi olan bir direniştir. Tam da bu nedenle Kobatan her türden desteği hak etmektedir.

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu olarak, Gülistan Kobatan’ın başlattığı direnişi destekliyor, tüm sınıf kardeşlerimizi, O’nun yaktığı direniş ateşini büyütmeye ve yaymaya çağırıyoruz.

Yaşasın sınıf dayanışması!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR)

27 Mayıs ‘09


Sarıgazi’de Kızıl Bayrak satışı

Haftalık gazetemiz Kızıl Bayrak’ın “Mevzi direnişlerle sınıf dayanışmasını yükseltelim! İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” kapaklı son sayısının dağıtımını 25 Mayıs günü Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde yaptık.

Sermayenin saldırılarını arttırdığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz gazete satışı hem coşkusu hem de kitleselliğiyle dikkati çekti. Gazete satışına ilgi gösteren işçi ve emekçilerle satış boyunca konuşuldu. Kısa bir süre içinde 25 gazeteyi emekçilere ulaştırdık.

Kızıl Bayrak / Ümraniye

 

Gazi’de Kaypakkaya anması

Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) Gazi Mahallesi’nde yaptığı yürüyüşle İbrahim Kaypakkaya’yı andı.

24 Mayıs günü Eski Karakol önünde toplanan kitle sloganlarla yürüyüşe geçti. Gazi Mezarlığı’na kadar gerçekleştirilen yürüyüş boyunca “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz!”, “Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Patron-ağa devletini yıkacağız!” sloganları coşkuyla atıldı.

Mezarlık başında devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve DHF adına basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamanın ardından atılan sloganlarla anma sonlandırıldı.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eyleme BDSP de destek verdi.

Kızıl Bayrak / GOP