09 Ekim 2009
Sayı: SİKB 2009/39

  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist haydutlara karşı
militan çıkış ve anlamı
 Emperyalist haydutlara duyulan öfkeyi hiçbir şey dindiremeyecektir!
Sefaleti yaratanlar, sefaleti anlattı
Erdoğan’ın yalana dayalı
sahte açılımları
İstanbul’da İMF-DB karşıtı eylem ve etkinliklerden.
  Sınıf devrimcilerinin İMF-DB karşıtı faaliyet ve eylemlerinden
  Antiemperyalist gençler alanlardaydı
  “Açılım” gölgesinde DTP kongresi
  Dokunulmazlık DTP vekillerine işlemiyor
  “Demokrasinin sınırlarını genişletme” programı
  Metal İşçileri Kurultayı’na çok yönlü bir hazırlıkla yürüyoruz!
  Sınıf hareketinden
  Cesur Ambalaj işçisi üretimi
durdurdu!
  Çin yönetimi, devrimin 60. yıldönümünde güç gösterisi yaptı.
  Yunanistan’da erken genel seçimler
  “Savaş suçlusu” İsrail’i
koruyan ABD’ye Mahmud Abbas yönetiminden destek
  Afganistan bataklığına
1700 Türk askeri gönderiliyor!
  Dünya işçi ve emekçi hareketinden.
  Güney tezkeresi - M. Can Yüce
  Devlet katillerini koruyor!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ülke çapında İMF-DB protestoları...

Edirne’de İMF-DB protestosu! 

6 Ekim günü Edirne PTT önünde İMF-DB protestosu gerçekleştirildi. Eylem, KESK, DİSK, TMMOB, TTB tarafından örgütlendi.

Edirne Belediyesi önünde toplanan kitle kortejler halinde Saraçlar Caddesi’ne yürüdü ve burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eyleme yaklaşık 300 kişi katıldı. İMF-DB Karşıtı Birlik içinde yer alan gençlik örgütleri birliğin imzasını taşıyan dövizlerle eylemde yerlerini aldılar.

Edirne Ekim Gençliği

 

Adana’da İMF-DB karşıtı yürüyüş

Adana’da 6 Ekim günü DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Krize Karşı Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen eylem için SSK Hastanesi önünde toplanıldı ve AKP İl Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçildi. Eylemde, Taksim’de yaşanan saldırı “Her yer Taksim her yer direniş!” sloganlarıyla protesto edildi.

Kitle hastaneler kavşağına geldiğinde üç Halkevi üyesi caddeye bakan bir binaya pankart astı. Pankart asan Halkevi üyelerinin gözaltına alınması üzerine sloganlarla bekleyişe geçildi.

Bekleyiş ve yapılan görüşmelerin ardından yürüyüş kaldığı yerden devam etti. Yol boyunca polisin yoğun tacizi nedeniyle sık sık tartışmalar yaşandı. AKP İl Başkanlığı önüne gelindiğinde basın açıklamasını SES Adana Şube Başkanı Mehmet Antmen okudu.

Ardından söz alan KESK MYK üyesi Köksal Aydın İMF-DB’ye defol demek için alanlarda olduklarını söyledi.

Yaklaşık 350 kişinin katıldığı eylem sloganlarla sona erdi.

Kızıl Bayrak / Adana

 

Tokat’ta İMF-DB protestosu

Tokat Krize, İşsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Mücadele İnisiyatifi imza kampanyası ile İMF-DB’yi istemediğini duyurdu. Kampanya, gerçekleştirilen basın açıklamasıyla sona erdi.

6 Ekim günü gerçekleştirilen basın açıklamasında İMF–DB’nin emperyalist-kapitalist sistemin uşakları olduğu vurgulandı. Haydut takımının ülkeden kovulması için emekçilerin alanlara çağrıldığı basın açıklamasına 25 emekçi katıldı.

Kızıl Bayrak / Tokat

 

Samsun: İMF-DB defol!

6 Ekim günü Samsun’da Çiftlik Caddesi Akbank önünde toplanan kitle Konak Sineması önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.

150 kişinin katıldığı açıklama sloganlarla sona erdi.

Kızıl Bayrak / Samsun

 

Manisa’da İMF-DB protestosu

Manisa’da biraraya gelen KESK Manisa Şubeler Platformu, Emekli-Sen, MİB-DER, EMEP, DTP, ÖDP, TKP, ÖSH, TTB, SAHHAD, HBVAKV ve SGD 5 Ekim günü saat 14.00’ten akşam saatlerine kadar Manolya Meydanı’nda masa açtı.

Pankart ve dövizlerin de kullanıldığı masada ayrıca İMF ve DB’yi teşhir eden el ilanlarının dağıtımı yapıldı. Ayrıca MİB-DER ve DTP’li bir yurtsever tarafından Kürt emekçilerinin yoğun olduğu Horozköy Mahallesi’nde kahvelerde yapılan konuşmalar eşliğinde el ilanı dağıtımı yapıldı.

Aynı akşam garaj karşısında gece vardiyası için servis bekleyen işçilere de dağıtım yapıldı. Bu etkinlik 6 Ekim’de de devam etti. İki gün boyunca yaklaşık 6 bin el ilanı dağıtıldı.

6 Ekim günü ise yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Ulupark’ta toplanan kitle Manolya Meydanı’na yürüdü. Açıklamada İstanbul’da gerçekleşen saldırı kınandı.

Kızıl Bayrak /  Manisa

 

İzmir’de İMF-DB karşıtı eylem

İzmir’de 6 Ekim günü eski Sümerbank önünde bir araya gelen sendikalar, meslek örgütleri ve ilerici devrimci kurumlar İMF-Dünya Bankası Zirvesi’ni protesto ettiler.

Basın açıklamasını, KESK İzmir Şubeler Platformu dönem sözcüsü Ali Kılıç okudu.

Açıklamada, İstanbul’daki direniş selamlandı.

Daha sonra DİSK adına BMİS Şube Başkanı Ali Çeltek bir konuşma yaptı. Konuşmasında, kıdem tazminatının gaspedileceğinden bahsetti, özel istihdam bürolarını teşhir etti. Sermayenin sendikal örgütlülüğe yönelik saldırılarını anlatan Çeltek, mücadele çağrısı ile konuşmasını bitirdi.

Ardından TMMOB İKK adına Ferdan Çiftçi kürsüye gelerek kapitalizmin yeni saldırılarından bahsetti.

Son olarak yürüyüşlerine devam eden Kent AŞ işçilerine selam gönderildi.

Eyleme yaklaşık 700 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

Bursa’da İMF-DB protestosu 

DİSK Marmara Bölge Temsilciliği, KESK Bursa Şubeler Platformu, TMMOB Bursa İKK Sekreterliği ve Bursa Tabip Odası’nın ortak örgütlediği İMF ve DB karşıtı yürüyüş, 6 Ekim günü kitlenin Kızılay Kan Merkezi önünde toplanmasıyla başladı. Eylemde “İMF ve Dünya Bankası defol! Bu memleket bizim! DİSK-KESK-TMMOB-TTB” pankartı açıldı.

Yaklaşık 350 kişilik kitle Orhangazi Parkı’na yürüdü. Burada basın açıklamasını Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci okudu.

Eyleme BDSP, ESP, Halk Cephesi, Partizan, Halkevleri, SODAP, BATİS ve BAMİS destek verdi.

5 Ekim akşamı ise, ÖDP, EMEP ve TKP Bursa İl Örgütleri yaptıkları eylemle İMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto ettiler. Setbaşı-Mahfel önünden Orhangazi Parkı’na kadar yürüyen kitle burada basın açıklaması yaptı.

 Kızıl Bayrak / Bursa

 

Bursa İMF ve DB Karşıtı Birlik’ten eylem 

3 Ekim günü İMF ve Dünya Bankası Karşıtı Birlik Bursa’da yürüyüş gerçekleştirdi.

Kent meydanında toplanarak Merkez Bankası önüne yapılan yürüyüşte “İMF ve Dünya Bankası defol! İMF ve DB Karşıtı Birlik” pankartı açıldı. Polisin slogansız yürüyüşe izin vereceği, aksi takdirde müdahale edeceği şeklindeki tehdidine karşı tok bir yanıt verildi, yürüyüşe geçildi. Bir süre ıslık ve alkışlarla yüründükten sonra Fomara Meydanı’na gelindiğinde slogan atılmaya başlandı. Slogan atılmasıyla düzenin kolluk güçleri barikat kurdu. Yaşanan gerginliğin ardından polis barikatı açılana kadar oturma eylemi yapıldı. Barikat açıldıktan sonra sloganlarla yürüyüşe devam eden kitlenin coşkulu ve kararlı duruşu polisin keyfi tutumlarını boşa düşürdü.

Merkez Bankası önünde yapılan basın açıklamasıyla son bulan eyleme 100’ü aşkın kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Bursa

 

Ankara’da İMF protestosu 

3 Ekim günü Sakarya Caddesi’nde buluşan devrimci, demokrat ve ilerici kurumlar “Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı emeğin ve geleceğin için ayağa kalk, İMF ve Dünya Bankası defol!” pankartıyla Yüksel Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

 Basın açıklamasının ardından tiyatro gösterimi yapıldı.

Yapılan sinevizyon gösterimi ile eylem son buldu. Alınteri, BDSP, DHF, ESP, Kaldıraç, Partizan, Tüm-İGD ve YDG’nin örgütlediği eyleme ODAK ve SDH de destek verdi.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

İzmir’de İMF-DB karşıtı eylem 

3 Ekim günü İzmir’de BDSP, DHF, ESP, Halk Cephesi, Partizan tarafından gerçekleştirilen eylemle İMF-DB toplantıları protesto edildi.

İzmir AKP il binası önünde biraraya gelen bileşenler ortak imzaların yer aldığı “İMF-Dünya Bankası defol!” yazılı pankart açtılar.

İMF-DB kuruluşlarının dünyada ve Türkiye’de yol açtığı yıkımların da sıralandığı açıklamada bu kuruluşların Türkiye’deki işbirlikçisinin AKP hükümeti olduğu söylendi.

Eyleme 50 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

Ankara

1 Ekim akşamı Ankara’da Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması gerçekleştirildi. “Emperyalizm ve işbirlikçilerine karşı geleceğin ve emeğin için ayağa kalk! / İMF ve Dünya Bankası defol!” şiarıyla Alınteri, BDSP, DHF, DÖB, ESP, Kaldıraç, Partizan, TÜM-İGD ve YDG’nin örgütlediği eyleme DTP, İHD ve 78’liler Derneği de destek verdi.

2 Ekim günü ise saat 12.00’de Dünya Bankası önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamsında emperyalist haydutların ortaya koyduğu tüm uygulamaların, halkların bağımlılığını arttırdığı, yoksulluktan ve sefaletten başka bir sonuç yaratmadığı söylendi.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

İMF karşıtlarına Adana’dan destek

İMF başkanı Dominique Strauss-Kahn’a ayakkabı fırlatan Birgün Gazetesi Editörü Selçuk Özbek’e destek vermek ve Halkevleri ile Öğrenci Kolektifleri’ne üye 21 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek için 2 Ekim günü bir eylem gerçekleştirildi.

İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen eylemde konuşan SES Adana Şube Başkanı Mehmet Antmen, yapılan hazırlıkların boşa olduğunu, ilk toplantının gerçekleştirilen protestolar sayesinde yapılamadığını ve bundan sonrakileri de yaptırtmayacaklarını ifade etti.

Yapılan konuşmanın ardından oturma eylemine geçildi. Oturma eylemi sırasında sembolik olarak ayakkabılar çıkarıldı.

 Kızıl Bayrak / Adana