15 Ocak 2010
Sayı: SİKB 2010/03

 Kızıl Bayrak'tan
Amerikancı rejim toplumsal dinamikleri şiddetle bastırmaya çalışıyor.
TEKEL direnişi ve
gündeme getirdiği sorular...
Sermaye yeni saldırılara hazırlanıyor!
TEKEL’de direniş günlüğü.
Binler TEKEL direnişiyle dayanışma için eylemdeydi
TEKEL, itfaiye ve Esenyurt işçileriyle sınıf dayanışması büyüyor.....
Direnişe omuz vermek için 17 Ocak'ta Ankara'ya!.
Asemat işçisinin kaleminden grev süreci.
Sİ-DER’den Adana sanayi işçilerine çağrı..
Entes’te direniş güncesinden..
Sınıf hareketinden.
TKİP III. Kongresi
Açılış Konuşması…
Sermaye düzeni katletmeye devam ediyor!
Dreyfus’tan Sabra’ya, burjuva hukuku iktidarın dolaysız bekçisidir!
2010 polis terörü ve linç girişimleri ile başladı.
Devlet terörüne karşı dayanışma
Gençlik eylem ve etkinliklerinden
Korkularını kabusa çevireceğiz!.
On binlerce kişi Rosa Luxemburg ve Karl Liebnecht’i mezarları başında andı
Blackwater şirketi yeni ihale peşinde
Ulusal soruna
devrimci yaklaşımın paradoksları - 5
KENT AŞ. direnişi üzerine.
Polis katletti, yargı temize çıkardı 
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

TEKEL, itfaiye ve Esenyurt işçileriyle sınıf dayanışması büyüyor...

Özlük haklarının korunması ve kamu kuruluşlarında istihdam edilmeleri talebiyle başlattıkları direnişleri geniş yankı uyandıran TEKEL işçileriyle sınıf dayanışması büyürken İstanbul’da Esenyut Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde de itfaiye işçilerinin direnişleri sürüyor.

Farklı işkollarında çalışan işçi ve emekçiler, başta TEKEL işçileri olmak üzere sendikasızlaştırma ve taşeronlaştırma saldırısına karşı direnen itfaiye ve Esenyurt işçileriyle dayanışmayı eylemli biçimde büyütüyorlar.


Asistanlardan TEKEL direnişine destek

Türkiye Üniversiteleri 50/d’li araştırma görevlileri, yaptıkları yazılı açıklama ile TEKEL işçilerinin direnişini selamladılar. Kölelik koşullarında çalıştırılmaya karşı 14 Ocak Perşembe günü TEKEL işçilerinin yanında olacaklarını belirttiler.


Boğaziçi’nden TEKEL’e destek

İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’nde 8 Ocak sabahı biraraya gelen Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Şube üyesi eğitim emekçileri TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdiler, işçilere telgraf yolladılar.


DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’den dayanışma çağrısı

İstanbul ve Adana’da biraraya gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB “güvencesiz ve düşük ücret dayatılan tüm işçilerin talepleri için, TEKEL işçileriyle dayanışma” şiarıyla 13 Ocak günü eşzamanlı eylemler gerçekleştirdi.


İstanbul

Taksim Gezi Parkı’nda “Hak ve özgürlükler için demokrasinin takipçisiyiz TEKEL işçileriyle dayanışma içindeyiz / DİSK, KESK- TMMOB, TTB” pankartının açıldığı eylemde Emekli-Sen ve işten atılan Sinter Metal işçileri de pankartlarıyla yerlerini aldılar.

Eylemde ortak açıklamayı okuyan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, baskı ve yasaklarla sendikal örgütlülüklerin zayıflatılmak istendiğini, grev ve toplu sözleşme haklarının yok edilerek mesleki sorumlulukların toplumsal yarar doğrultusunda kullanılmasının engellendiğini belirtti.


Adana

DİSK Genel-İş Sendikası önünde toplanan kitle buradan sloganlarla İnönü Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. “Hepimiz TEKEL işçisiyiz” pankartının açıldığı eyleme Krize Karşı Emek ve Demokrasi Platformu da pankart ve ortak dövizlerle katıldı.

Kısa süreli oturma eyleminden sonra açıklama sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul - Adana


Varto’dan TEKEL işçisine destek

9 Ocak günü Muş Varto’da KESK Temsilciler Kurulu, TEKEL işçilerine yönelik devlet terörü başta olmak üzere, her türlü baskı, zulüm ve haksızlığa karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Eğitim-Sen İlçe Sekreteri Sedat Sakallı yaptı.

70 kişinin katıldığı açıklamada Eğitim-Sen, SES, Tüm-Bel Sen, BDP, Pir Sultan Abdal Derneği Varto Şubesi yer aldı.


Esenyurt’ta direnen işçilerle dayanışma

Esenyurt İşçi Platformu, direnişlerini sürdüren işçilerle dayanışma amacıyla 10 Ocak günü Esenyurt Köyiçi Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, TEKEL, itfaiye ve Esenyurt Belediyesi işçilerinin direnişleri selamlandı.

Esenyurt Lisesi önünden “Direnen işçiler yol gösteriyor! - İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” pankartı arkasında yol trafiğe kapatılarak yürüyüşe geçildi. Meydanda yapılan basın açıklamasında hakları gaspedilen binlerce TEKEL işçilerinin onurları ve gelecekleri için başlattıkları direnişin devam ettiği söylendi.

Esenyurt Belediye işçisi Mustafa Güneş kararlılıkla sürdürdükleri direnişlerine destek çağrısında bulundu.

Yaklaşık 40 kişinin katıldığı basın açıklamasını etrafta toplanan emekçiler dikkatle izledi.

Eyleme UİD-DER ve Atılım gazetesi okurları da destek verdi. Eylemde Esenyurt İşçi Platformu imzalı dövizler taşındı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt


Kayseri’de TEKEL direnişi selamlandı

Direnişçi TEKEL işçileri 10 Ocak günü Kayseri’deydi. Türk-İş Kayseri Bölge Başkanlığı’nda yapılan toplantıya katılan TEKEL işçileri direniş ateşini Kayseri’ye taşıdılar.

Toplantıda söz alan TEKEL işçileri yan gelip yatmadıklarını, üreterek kazanmak istediklerini dile getirdiler.

Toplantıda Türk-İş Bölge Başkanı ve DİSK Tekstil İç Anadolu Bölge Temsilcisi Yakup Aslandoğan da direnişle dayanışma içinde olmanın önemine değindiler. Emekli-Sen Genel merkez yöneticisi de TEKEL işçilerinin mücadelesini selamladı.

Toplantıda, Kayseri İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi adına yapılan konuşmalarda ise TEKEL işçilerinin mücadelesi selamlandı. Direnişin sendika bürokrasisine teslim edilmeyecek kadar ciddi bir iş olduğu belirtildi. Direnişin taban örgütlülüğüne dayanması durumunda saldırıların püskürtüleceği ve her türden ihanetin engelleneceği ifade edildi. 2009’un son aylarında hareketlenmeye başladığı ifade edilirken TEKEL’deki mücadelenin işçi sınıfı mücadelesi açısından taşıdığı önem vurgulandı.

Kızıl Bayrak / Kayseri


Tüm Bel Sen’den itfaiye işçilerine destek

Belediye-İş Sendikası İstanbul 5 No’lu Şube üyesi itfaiye işçilerine Tüm Bel Sen üyesi memurlar destek ziyareti gerçekleştirdi.

13 Ocak günü Saraçhane’deki direniş yerine pankart açıp sloganlar eşliğinde gelen KESK/Tüm Bel Sen üyesi memurlar basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Emekçi Hareket Partisi ve Genç Sen üyelerinin de bulunduğu destek ziyareti sırasında basın açıklamasını okuyan Tüm Bel Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, özelleştirme ve taşeronlaştırma saldırısına dikkat çekti

Kızıl Bayrak / İstanbul


 

 

Metal işçilerinden
itfaiye işçilerine destek...

Metal İşçileri Birliği, 25 Aralık 2009 tarihinden itibaren İBB önünde direnen itfaiyecilere dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

“Direnen işçiler yol gösteriyor! - İşçilerin birliği sermayeyi yenecek! / Metal İşçileri Birliği” pankartının açıldığı eylemde, “İtfaiye işçisi yalnız değildir”, “İşgal, grev, direniş”, “Yaşasın sınıf dayanışması” dövizleri taşındı. Eyleme, Entes direnişçisi Gülistan Kobatan da katıldı.

İtfaiye işçileri kitleyi “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “İtfaiye yanıyor, Topbaş bakıyor!” sloganları ile karşıladı.

Ziyarette Metal işçileri adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada, “İstanbul’un çeşitli sanayi havzalarında çalışan metal işçileri olarak, itfaiye işçilerinin onurlu mücadelesini sahipleniyoruz” denilerek direniş çadırına yapılan saldırı kınandı.

Ardından söz alan Belediye-İş 5 No’lu Şube Başkanı Nihat Altaş, direniş çadırına dönük saldırıyı anlattı.

Ziyarette, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) adına yapılan konuşmada ise itfaiye işçilerine yapılan saldırılar kınandı ve sınıfın bütününe dönük bu saldırılara yanıtın birleşik, militan ve kararlı bir mücadeleyle verilebileceği vurgulandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul