11 Ekim 2013
Sayı: KB 2013/40

AKP paketlerinden kölelik dayatmaları ve polis devleti uygulamaları çıktı
AKP’nin ‘demokrasi paketi’...
Haziranları Ekimler’e taşımak için...
Ekim Devrimi’nin 96., Yeni Ekimler’in Partisi’nin 15. yılında...
İşçi ve emekçi iktidarı için saflara!
Ferit’in katili çürümüş düzendir!
Kadın istihdam paketi, esnek çalışma paketinin parçasıdır!
10. Çalışma Meclisi toplantısı gerçekleşti…
Sendikal harekette neden ve nasıl tasfiye?
Feniş’te mücadele kararlılıkla sürüyor!
“Hakkımızı alana kadar...”
Penti’de direniş bitti!
“Eylemlerimiz devam edecek!”
Ortak olan soruna temelden farklı yaklaşımlar
“Altın Şafak” ve Alman burjuvazisinin ikiyüzlülüğü...
AKP’nin ikiyüzlü mülteci politikası

Gençlik direnişe, 6 Kasım’da alanlara!

Gençlik hakları için direnişte...
Çocuklar şehre geri döndü...
Gezi tutsaklarından BİR-KAR’a...
Burcu Koçlu için eylem!
Zindanda baskılar sürüyor…
BİR-KAR’dan Gezi tutsağına…
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Burcu Koçlu için eylem!

 

İzmir Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu devrimci tutsak Burcu Koçlu’nun hastalığına dikkat çekerek serbest bırakılması için 5 Ekim’de eylem düzenledi.

Açıklamadan önceki iki gün boyunca imza standı ile işçi ve emekçilere çağrı yapan sınıf devrimcileri, bir kez daha Gezi tutsaklarına sahip çıkma çağrısını yineledi.

Kemeraltı İş Bankası önünde, “Gezi tutsakları serbest bırakılsın! Burcu Koçlu’ya özgürlük!” pankartı arkasında toplanan kitle, Burcu Koçlu serbest bırakılsın sloganları ile eyleme başladı. Eylemde Gezi tutsaklarının resimlerinin olduğu dövizler taşınırken, sık sık “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Gezi tutsakları onurumuzdur!”, “İçerde dışarda hücreleri parçala!” sloganları atıldı.

Eylem önce BDSP adına okunan açıklama ile başladı. Açıklamada saldırılarla, baskı ve sömürü düzeninin korunmaya çalışıldığına işaret edilerek şunlar ifade edildi: “Kapitalist sömürü ve emperyalist barbarlığa karşı sosyalizmin kızıl bayrağının taşıyıcısı ve savunucusu olan Burcu Koçlu, insanlığın sınıfsız ve sömürüsüz topraklar üzerinde yaşaması için verdiği devrim ve sosyalizm mücadelesini bugün zindanların demir parmaklıkları arkasında sürdürmektedir. Elif Kaya’ya üst araması adı altında taciz ve işkence uygulayan Şakran Cezaevi idaresi, Burcu Koçlu için de girdiği ilk günden bugüne tecrit politikasını hayata geçirmektedir.”

Ancak yine de direniş ruhunun devam ettiği hatırlatıldı. Açıklamada İzmir’de KYK yurtlarında öğrencilerin eyleme çıkması, Feniş Alüminyum’da işçilerin direnişi ve çetelere karşı mücadele ederken katledilen Hasan Ferit Gedik’in binlerle uğurlanması örnekleri verilerek şunlar söylendi: “Bugün ülkenin dört bir yanında Gezi’nin ruhu dolaşmaya devam ediyor.” Açıklama tüm Gezi tutsakları ile birlikte Burcu Koçlu’nun serbest bırakılması talebi ile bitirildi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından Burcu Koçlu’nun annesi Fatma Koçlu söz aldı.

Anne Koçlu, kızının mücadelesinden bahsederek onunla gurur duyduğunu, tüm devrimci gençlerin ailelerin çocuklarıyla gurur duyması gerektiğini hatırlattı. “Onlar sorumluluk sahibi ve duyarlı oldukları için bugün devlet tarafından tutsak ediliyorlar” dedi. Kızının Gezi Direnişi’ni sahiplendiğini ve kendisinin de sahiplendiğini söyleyen Koçlu, Denizler’den, Mahirler’den, İbrahimler’den gelen geleneğin sürdüğünü ve devrimci gençlerle gurur duymak gerektiğini hatırlattı.

Fatma Koçlu’nun konuşması alkışlar ve sloganlar eşliğinde sona erdi.

Ardından Burcu Koçlu’nun en çok sevdiği şiir olan Nazım Hikmet’in “Sosyalizm” adlı şiiri bir yoldaşı tarafından okundu.

Açıklama Gezi tutsaklarına sahip çıkma ve mücadeleyi büyütme çağrısı ile sona erdi.

Açıklamanın ardından “Burcu Koçlu’ya özgürlük” kampanyasının standı açılarak, Burcu’nun serbest bırakılmasını talep eden dilekçeler toplandı. İzmirli işçi ve emekçilerin açıklamaya ve standa ilgisi yoğundu.

Özgürlük standı

Ayrıca 3 Ekim’de Karşıyaka Çarşısı içerisinde açılan standda Gezi Direnişi’nin hasta tutsağı Burcu Koçlu’nun serbest bırakılması için dilekçeler toplandı. Burcu’nun durumuna dikkat çeken konuşmalar ile birlikte gerçekleştirilen faaliyette, emekçiler hasta tutsaklarla dayanışmaya çağrıldı. Yaklaşık iki saat süren faaliyet boyunca Karşıyakalı emekçilerin standa ilgisi yoğundu.

Stand çevresinde “Burcu Koçlu’ya özgürlük!”, “Gezi tutsakları serbest bırakılsın” ve “Burcu Koçlu serbest bırakılsın” şiarlı dövizler kullanıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir


 

 

 

Devlet hapishanelerde katlediyor!

 

İnsan Hakları Derneği, İstanbul, Adana ve İzmir’de eylemler düzenleyerek hasta tutsakların durumuna ve devletin hasta tutsakları bırakmama politikasına dikkat çekti.

İstanbul

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu, bu hafta yaptığı F oturması eyleminde hasta tutuklulara yönelik devletin izlediği politikaya dikkat çekti. Tecrit ile tutukluların çürümeye terk edildiği belirtilerek, hasta tutukluların derhal serbest bırakılmaları gerektiği açıklandı.

İHD Genel Merkezi’nin hazırladığı rapora göre 10 Eylül 2013 tarihi itibari ile 154’ü ağır 526 hasta tutuklunun olduğu vurgulanarak başlanan açıklamada, F tipi hapishanelere geçişle birlikte tecrit sisteminin etkisi ile tutukluların çürümeye terk edildiği ifade edildi.

Açıklama, hasta tutuklular ile ilgili olarak gerekli tedbirlerin derhal alınması ve ağır hastaların serbest bırakılması gerektiği belirtilerek sonlandırıldı.

İzmir

Hasta tutsaklar için yapılan eylemde Hakan Gölünç’ün durumuna dikkat çekildi. Hasta tutsak Gölünç’ün mektubundan alıntılar yapılan basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

Adalet Bakanlığı’nın İHD listesinde bulunan hasta mahpuslarla ilgili acilen gerekli tedbirleri alması, listemizde bulunan ağır hasta mahpusların bir an önce tahliyesini sağlaması, diğer mahpusların tedavilerinin sağlanması için gerekli tıbbi tedbirleri alması ve sağlıklarına kavuşabilmeleri için tahliye edilmeleri dahil her türlü önlemi alması gerekmektedir. Buradan AKP hükümetine ve Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz. Hasta mahpuslara yapılan bu işkenceye son verin.”

Adana

Adana İHD tarafından hapishanelerdeki hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için 5 Ekim’de eylem gerçekleştirildi. “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın. Tecrite son” pankartının açıldığı eylemde basın metni İHD Adana Şube yöneticisi Nejat Okay tarafından okundu. Açıklamada, hasta tutsak sayısı belirtilerek, AKP hükümetinin acil olarak hasta tutsakları tahliye etmesi ve tedavilerinin dışarıda sağlanması istendi.

Kızıl Bayrak / İstanbul – İzmir - Adana

 
§