27 Aralık 2013
Sayı: KB 2013/50

2014: Mücadeleye devam!
AKP, “paralel devlet” ve Kürt hareketi
Yolsuzluk operasyonu üzerine
Aslolan kazançsa gerisi teferruattır”
Toplantı ve yürüyüş hakkı “yasak” kıskacında
Baskı ve işkenceye karşı mücadeleyi yükseltelim!
Yargılayanlar yargılanıyor!
“Asgari ücretlinin payı azalıyor!”
Greif işçileri greve hazır!
Emekçiler grevle alanlara çıktı!
BDSP’den seçim seminerleri
Gebze’de asgari ücret ve yolsuzluklara protesto!
Haziran Direnişi - 2 H.Fırat
Cenevre’ye ortak heyetle gidiyorlar
Dünyadan eylemler
2013: Bu daha başlangıç!
Ali Serkan Eroğlu anıldı
İÜ’de faşist saldırılara karşı eylem
Yargısız infaz düzeni yargı korumasında!
Bir ring sohbetinden yansıyanlar
İtibarımızın iadesine ihtiyacımız yok!
“Devletin elini tutmayacağız!”
(U)mutlu yıllar kadınlar!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ali Serkan Eroğlu anıldı

 

24 Aralık 1997’de Ege Üniversitesi’nde polisin ajanlık teklifini reddettiği için öldürülen Ali Serkan Eroğlu, devrimci ve ilerici öğrenciler tarafından yapılan bir eylemle anıldı.

Devrimci ve ilerici öğrenciler, Ali Serkan Eroğlu’nu anmak için Edebiyat Fakültesi önünden yürüyüşe başladı. Hazırlık Binası ve Gıda Cafe önünde çekilen ajitasyonlara öğrencilerin büyük çoğunluğu alkışlarıyla destek verdi. Ali Serkan Eroğlu’nun dönem arkadaşlarının da katıldığı yürüyüş öğrenci çarşısının sonunda bitirildi.

Eylemde okunan basın açıklamasında Ali Serkan Eroğlu’nun yaşamı ve intihar olarak gösterilen ölümünün gerçekleri yer aldı. Haziran Direnişi sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz ile Ali Serkan Eroğlu’nun katillerinin aynı olduğu ve halen üniversitelere girebildikleri teşhir edildi. Devletin ve işbirlikçilerinin üniversiteyi her şeyin kısıtlandığı hapishanelere, tekellere hizmet eden ticarethanelere dönüştürmeye çalıştıkları vurgulandı.

Basın açıklamasının ardından, öğrenci çarşısının ismi “Ali Serkan Eroğlu Yolu” olarak değiştirildi. Eylem burada bitirilerek Edebiyat Fakültesi’ne geri dönüldü.

Burada, Eroğlu’nun arkadaşları ile bir söyleşi yapıldı.

Ekim Gençliği / Ege Üniversitesi

 

 

 

 

Ege Üniversitesi’nde çatışma!

 

Üniversitede “Milli birlik ve beraberlik yürüyüşü” için bildiri dağıtan faşist çetelerin provokasyonu boşa düşürüldü. 19 Aralık günü 150 kişilik faşist grup okula geldi. Polis, toplanan devrimci ve ilerici öğrenciler ile faşistler arasına TOMA’larla duvar ördü. Okula getirilen çok sayıda sivil polisle de faşist çeteyi korumak için hazırlık yapıldı.

Devrimci öğrenciler ablukaya rağmen faşistlerin eylem provokasyonuna izin vermedi. Öğrenciler faşist çeteleri püskürttü. Bunun üzerine polis TOMA’larla saldırıya geçti.

Polis saldırısında kalp krizi ve astım krizi geçirenler oldu.

Ayrıca, polisler Ekim Gençliği okurlarına isimleri ile seslenerek tehdit ve küfürler savurdular.

Ekim Gençliği / Ege Üniversitesi

 

 

 

 

Kütahya’da katliam protestosu

 

Kütahya’da devrimci ve ilerici öğrenciler, 22 Aralık’ta, Maraş Katliamı ile ilgili panel düzenledi.

Panelde katliamla ilgili konuşmalar ve sinevizyon gösterimi yapıldı. Konuşmalarda katliamın nasıl meydana geldiği bu katliamları yapanlardan er ya da geç hesap sorulacağı dile getirildi.

Sinevizyon gösteriminde ise katliamda yaşananlar üzerinde duruldu. Etkinlik müzik dinletisi ile son buldu.

24 Aralık’ta da katliamı lanetlemek için yürüyüş düzenlendi. Eylem için Cumhuriyet Caddesi girişinde toplanıldı, Ev-Kur’un önüne yüründü.

Yürüyüş esnasında “Anaların öfkesi katilleri boğacak!’’, “Katil devlet hesap verecek!’’, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!’’ sloganları sık sık atıldı.

Basın açıklanmasında şunlar ifade edildi: “Emekçilerin baskı altında tutulması için her yolu mübah gören sermaye düzenine karşı yapılması gereken işçileri, emekçileri ve ezilenleri ‘düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm’ mücadelesi altında birleştirmektir. Sömürü, baskı ve katliamların hesabı ancak böylesi bir mücadele ile sorulacaktır.”

 

 

 

 

Hacettepe’ye Halbank şubesi

 

Üniversiteye ait bir araziyi üniversitenin borçları olduğu gerekçesiyle satışa çıkaran Murat Tuncer, dönem başında öğrencilerin sosyalleşebileceği sınırlı alanlardan biri olan Beycafe’yi kapattırmıştı. Şimdi de kampüsteki sayılı kantinlerden biri olan Yıldız Kantin’in kapatılması gündemde. Üstelik kantinin olduğu alana Halkbank şubesi açılması planlanıyor. Bu konudaki ihaleleri tamamlayan okul yönetimi kısa bir süre sonra Yıldız Kantin’i Halkbank’a peşkeşe hazırlanıyor.

Bu saldırıyı geri püskürtmek ve kantinin kapatılmasını önlemek için biraraya gelen üniversite öğrencileri ise bir eylem planı çıkarmış durumda. Bu kapsamda kampüste bildiri, afiş, duvar gazetesi ve standlarla çalışmalar yapılıyor.

Ekim Gençliği / Beytepe

 
§