03 Ocak 2014
Sayi: KB 2014/01

Çürümüş düzende sağlam çark olmaz
AKP-cemaat çatışması ve “kuvvetler ayrılığı”
İktidar dalaşı ve düzen medyası
Riyakarlıkta sınırları yok!
Her dönemin has uşağı: CHP
Yolsuzluk, yağma ve sömürü düzeninden hesap sormaya...
Sınıf devrimcilerinden yolsuzluk eylemleri
Yolsuzluklar protesto edildi
Oyak Renault’ta patron-Türk Metal işbirliğiyle işçi kıyımı...
Türk-İş asgari ücrete ‘muhalif’ kaldığını açıkladı!
Esenyurt’ta işçiler foruma hazırlanıyor
Hacettepe işçisinden zafer kutlaması!
2013: İşçi sınıfı kin ve öfke biriktirdi!
“Bürokratik-icazetçi sendikal çizgiyi aşmak için taban inisiyatiflerini yaratalım!”
Dünya basınında yolsuzluk ve rüşvet operasyonu
2013: Kriz, çatışma, savaş, direniş…
Seçim dönemi ve reformizmle mücadele
Eğitim piyasalaşırken...
İÜ’de mücadele etkinliklerle sürüyor
Roboski için yaygın eylemler
“Yargılanan değil, yargılayan olduk!”
Özgürlük ve eşitlik yürüyüşümüz sürüyor
EKK’dan yeni yıl mesajı...
Kartal Emekçi Kadın Komisyonu kuruldu
Devrimci tutsaklardan yeni yıl mesajları
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

EKK’dan yeni yıl mesajı...

Kutulardan para saçılıyor,
yolsuzluk saklanamıyor!

 

Emekçi Kadın Komisyonları, gönderdiği yeni yıl mesajında mücadeleyi büyütme ve haramilerin saltanatını yıkma çağrısı yaptı. EKK’nın mesajını yayınlıyoruz...

Bizleri yoksullaştırıp saltanat sürenlerden hesap soralım, 2014’ü mücadele yılı yapalım!

Bizleri her geçen gün daha da yoksullaştıranlar, açlığa mahkum edenler, sömürüyü, yağmayı, yolsuzluğu arttırarak zenginliklerine zenginlik katıyorlar. Ve gözleri doymayan haramiler her gün iliklerimize kadar kanımızı emmekle yetinmiyor, yolsuzluk ve rüşvet üzerinden milyon dolarları kutu kutu götürüyorlar.

İnsanca yaşamayı hak eden bizlere açlığı ve yoksulluğu dayatan haramiler saltanatlarından vazgeçmiyorlar. Haramiler saltanatlarını sürüyorlar, bizler akşam eve götüreceğimiz ekmeği, pişireceğimiz yemeği düşünüyoruz. Haramiler saltanatlarını sürüyorlar, Konya’da yeni doğmuş bir bebek soğuktan ölüyor. Haramiler saltanatlarını sürüyorlar, depremde evlerin yıkıldığı Van’da yıllardır insanların barınma sorunu çözülmüyor. Haramiler saltanatlarını sürüyorlar, alınmayan önlemlerden dolayı yaşanan iş cinayetlerinin sayısı her ay artıyor. Haramiler saltanatlarını sürüyorlar, biz işçi ve emekçilerin %3-5 zam eklenen asgari ücretle yaşamamız isteniyor. Haramiler saltanatlarını sürüyorlar, kıdem tazminatının fona devredilmesi planlanarak elimizdeki son kalan haklara da göz dikiliyor. Haramiler saltanatlarını sürüyorlar, kadın istihdamı paketi denilerek aslında doğuma teşvik ediliyor, esnek çalışma dayatılıyor, çifte sömürü boyutlandırılıyor.

Haramiler saltanatlarından vazgeçmiyorlar ve bir yandan da 2013’ün sonuna yaklaşırken çıkarları çatıştığından karşı karşıya geldiler ve pisliklerini ortalıklara saçıyorlar. Ortaya saçılanlardan bir kez daha gördük çürümüşler, sonları yaklaşmış. Artık beklemenin zamanı değil! Şimdi vakit işçi ve emekçi kadınların direnişi büyütme, hesap sorma zamanıdır!

Bugün 2013’ün son günü, yarın itibariyle 2013 bizim için eski bir yıl olacak. 2013 ile birlikte sorunlarımızı, alışkanlıklarımızı geride bırakalım. 2013’ün içinde Haziran Direnişi ile biriktirdiğimiz mücadele deneyimini daha da ileriye taşımak için yeni yıla taşıyalım ve 2014 bizim kazandığımız bir yıl olsun. Milyonları soyup soğana çeviren, paylaşamayınca birbirlerine giren haramilerin saltanatını yıkmak için ayağa kalkalım. Sömürüye ve talana karşı kadın-erkek birlikte örgütlü gücümüzü ortaya koyalım, haramilerin saltanatını yıkalım!

Emekçi Kadın Komisyonları

31 Aralık 2013

 

 

 

 

Kadınlar yolsuzluklara karşı

 

İstanbul Kadın Dayanışması, 29 Aralık’ta Şişli’de Cevahir AVM önünde buluşarak bir süre burada yaptıkları teşhir konuşmalarının ardından sloganlarla AKP Şişli İlçe Başkanlığı önüne yürüdüler.

Eylemde “Emeğimizden, bedenimizden, hayatımızdan çalan hükümet istifa” pankartı açan kadınlar, “Hırsız AKP hesap verecek!”, “Yaşamak için rüşvet mi gerek!”, “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk!” sloganlarını attılar.

AKP önünde ise içlerinde cinayete kurban giden kadınların resimlerinin, fatura ve sebzelerin bulunduğu ayakkabı kutuları yere bırakıldı. Ardından bir grup kadın “Yuh yuh” şarkısını söyledi. Şarkının ardından eylemciler hep birlikte AKP’yi ve polisi yuhaladılar.

Basın açıklamasını okuyan Fikriye Yılmaz şunları söyledi: “Son günlerdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonları bir kez daha AKP’nin dolandırıcı ve kirli yüzünü ortaya çıkardı. AKP’li bakanların zengin iş adamları ile yaptığı yolsuzluklar bir bir gözler önüne serildi. Bizleri asgari ücretle yaşamaya zorunlu bırakan, ‘800 TL büyük para niye geçinilmesin’ diyen hırsız bakanların bu halkın cebinden çaldıklarını ayakkabı kutularına istifleyenlerin pislikleri saçıldı.”

Daha sonra AKP’nin kadın düşmanı politikalarından bahseden Yılmaz, Kadın İstihdam Paketi’yle kadınlara esnek, güvencesiz ve ucuz çalışmanın dayatılacağını ifade etti. Açıklamanın ardından eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Kızlı-erkekli” baskısı can aldı

 

Trakya Üniversitesi Temel Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Bölümü birinci sınıf öğrencisi Hasan Özdemir ve arkadaşı Fuat Y., okuldan arkadaşları Dilek İ.’nin evine gitti. 20 yaşındaki Hasan Özdemir, Fuat Y., Tuğçe E. ve Dilek İ.’nin evde olduğu sırada komşuları “gürültü yaptıkları” iddiasıyla polisi aradı.

Polis kapıyı çaldığında, “kızlı-erkekli” tartışmaları nedeniyle telaşa kapılan Hasan Özdemir ve Fuat Y., önce evin yatak odasına saklandı. Hasan Özdemir daha sonra 4. katta balkondan bir alt katın balkonuna inmek istedi. Ancak ayağının kayması sonucu zemine çakıldı.

Ambulansla önce Edirne Devlet Hastanesi’ne, oradan da Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Hasan Özdemir, 10 gün sonra yaşamını yitirdi.

Hasan Özdemir’in cenazesini almak için morga gelen amcası Mustafa Özdemir, olayın “kızlı-erkekli” tartışmalarının yarattığı korku nedeniyle meydana geldiğini söyleyerek bu gerici baskı nedeniyle öğrencilerin panik durumunda olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

İstanbul ve Sakarya’da kadın cinayetleri

 

Kadın cinayetleri hız kesmeden sürüyor. Sermaye devleti ise kadın katliamlarına ‘iyi halli’ teşviğe devam ediyor. Devlet destekli erkek vahşeti nedeniyle yaklaşık 200 kadının cinayete kurban gittiği 2013 yılının son haftasında da kadın cinayetleri yaşandı.

İstanbul: Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Balıklı Yol Sokak’ta 27 Aralık sabah saat 07.30 sıralarında bir kadının silahlı saldırıya uğradığı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi gönderildi. Sağlık ekiplerinin tüm çabalarına rağmen Evrim Aktuğ (31) isimli kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Evrim Altuğ’un vücudunun 4 yerinde kurşun yarası olduğu belirtildi.

Görgü şahitleri silah seslerinin ardından evlerinden çıktıklarını ve yerde yatan kadını gördüklerini söyledi.

Sakarya: Acil Servis’te ambulans şoförlüğü yapan Hüseyin A. isimli şahıs, 29 Aralık’ta sabah saatlerinde eşi Fatma A.’ya bıçakla saldırdı. Dört çocuk annesi olan Fatma A. kendini korumaya çalışsa da, birçok yerinden aldığı bıçak darbeleri ile hayatını kaybetti.

 
§