4 Nisan 2014
Sayi: KB 2014/14

Yerel seçim sonuçları
Yerel seçimler üzerine bazı gözlemler
Çözüme giden yol sandıklardan değil,
sınıf savaşımından geçer!
Parlamenter hayaller değil, meşru militan mücadele
Yerel seçimler ve
ortalığa saçılan pislikler! - H. Yağmur
Hangisi suç?
Devrimci seçim çalışmasından 1 Mayıs’a... - S.Soysal
1 Mayıs yasağı için
bahane bulundu!
Ankara’da
1 Mayıs hazırlıkları!
BDSP’lilere saldırı protesto edildi
Direniş, özgürlük, 1 Mayıs...
Kızıldere’nin yolundan gidenler kızıl bayrağı yükseltiyor!
Yasa yürürlükte işçiler kapı önünde
Luna işçilerine
dayanışma çağrısı
Greif direnişi ve güncel görevler
“Bir kez daha ihanete uğradık, ama son sözü biz söyleyeceğiz!”
Eren Korkmaz: Çamurlu sularda yüzen
bir ihbarcı ve işbirlikçi
Bürokrasi içinde yolunu şaşıranlar
şimdi de dükkancılığa soyundu!
Greif’te efendiler ve hainler!
Greif ile dayanışma büyüyor!
Greif direniş günlüğü
Kadın işçiler
“Mücadeleye devam” dedi!
Greif direnişi Köln’deki Greif işçilerine taşındı
Yalanlara sığınanların
savaş tezgahı
“Bu resmi siz mi yaptınız?” - Z. Eylül
“Bir resmi yalan daha açığa çıktı!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Bir resmi yalan daha açığa çıktı!”

 

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki 470. eyleminde geçtiğimiz hafta kemikleri bulunan Birlik Ailesi ve Zeki Alabalık’ın gözaltına alınarak nasıl katledildiği anlatıldı.

İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Yıldız, Mutki’de yaşayan Kemal Birlik ve akrabası Zeki Alabalık’ın PKK’ye yardım ve yataklıktan 3 yıl, 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığını, onları karşılamaya giden Abdulbaki ve Zübeyir Birlik’in Kızıltepe Cezaevi’ne alındığını, fakat bir daha hiçbirinden haber alınamadığı ifade etti.

Ailenin tüm çabalarına karşılık Abdulbaki ve Zübeyir Birlik’in tahliye edildiği yalanı atıldığı söylenen açıklamada İHD’nin başvurusuyla bu yalanın açığa çıktığı ve 13 Haziran 2013 tarihinde Kızıltepe Yurtderi Köyü’nde eski bir su kuyusunda yapılan kazı çalışmaları sonucu Alabalık ve Birlik’in kemiklerine ulaşıldığı belirtildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Gever’de Cumartesi eylemi

 

Cumartesi Anneleri Gever’de gerçekleştirdikleri eylemde Mehmet Zeki Yılmaz’ın kaçırılma sürecini ele aldılar.

90’lı yıllarda kaybedilen ve katledilenlerin yakınları, cinayetlere karışanların açığa çıkarılması talebi ile Colemêrg’in (Hakkari), Gever (Yüksekova) İlçesi’nde, İHD, BDP, KESK, DİSK temsilcileri, Belediye Başkanı Ercan Bora’nın katılımı ile Sanat Sokağı’nda bir basın açıklaması yaptı.

İşkence edilerek kaybedilen ve kısa bir zaman önce cenazesine ulaşılan Mehmet Zeki Yılmaz’ın hayat hikayesinin anlatıldığı açıklamayı Mehmet Zeki Yılmaz’ın kardeşi okudu. Yılmaz, 90’lı yıllarda insanların Toros marka beyaz araçlar ile kaçırılarak kaybedildiğini, işkence edilerek öldürüldüğünü dile getirdi. Faili meçhul cinayetler açığa çıkarılıp ve failler yargılanıncaya kadar mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

Gever’den bir Kızıl Bayrak okuru

 

 

 

 

TKMP’den Mart ayı raporu

 

Tecrite Karşı Mücadele Platformu (TKMP) 29 Mart’ta yaptığı basın açıklamasıyla Mart ayında hapishanelerde yaşanan hak ihlalleri raporunu açıkladı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Semiha Köz, “TKMP olarak, buradan bir kere daha devrimci tutsakların yalnız olmadıklarını belirtiyoruz. Tüm keyfi uygulamalara ve yaşanan hak gasplarına karşı, her koşulda ve her durumda tutsaklarımızı sahiplenmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından Sincan 1 Nolu F Tipi Hapishanesi’ndeki baskılar ve hak ihlalleri şu şekilde özetlendi: “Sincan 1 No’lu F Tipi hapishanesindeki hak gaspları; çoğunluğu 11-15’er gün olmak üzere 4 tutsağa toplam 2060 gün hücre hapsi, 1-2-3’er aylık süreler halinde 41 tutsağa toplam 137 ay ziyaret yasağı, 1-2-3’er aylık süreler halinde 41 tutsağa toplam 136 ay haberleşme yasağı, 33 tutsağa 38 ay sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma yasağı...

 

 

 

 

Tutsak Eram Akyüz hayatını kaybetti

 

Kırıkkale’deki Hacılar F Tipi Hapishanesi’nde tutsak bulunan Eram Akyüz 31 Mart sabah saat 02.00 sularında rahatsızlandı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan ve 22 yıldır tutsak olan Eram Akyüz’in geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Akyüz’ün cenazesi Kırıkkale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenaze daha sonra buradan alınarak Ankara Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Akyüz’ün ailesinin Ankara’ya gitmesinin ardından cenaze defnedilmek üzere Mardin’in Nusaybin ilçesine nakledildi.


 
§