20 Mart 2015
Sayı: KB 2015/11

Bahar döneminin ihtiyacı devrimci sınıf mücadelesidir!
Stratejik “ortak” gözden düşüyor!
'İç Güvenlik Paketi' hükümsüzdür!
AKP’den 1 Mayıs tehdidi: Taksim yasak!
“Öldürme yetkisi tescilleniyor!”
Kışlalarda asker ölümleri “şüpheli” değil, şüphesiz cinayet!
AKP’den yeni asimilasyon saldırısı
TİSK’ten sınıfa dönük saldırı hamlesi
Boytaş işçisi oyunu bozdu
Kadro yalanı seçim vaadi oldu
Bosch’ta öfke dinmiyor!
“Yeraltı madenleri kamulaştırılmalı”
Darp edilenler yargılanıyor
İşçi sınıfını sırtından vuran "sendikacılar" seçim oyunuyla yola devam ediyorlar!
Eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütelim! - S.Soysal
DİHA'nın kadın muhabiri şiddeti anlattı
Sudenaz'a sözümüz var!
Emperyalist politikanın iki yüzü: Münih veya Tröglitz
Ukrayna krizi, emperyalist yalanlar ve gerçekler
Anti-kapitalist öfke büyüyor!
DGB MYK Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi
İÜ'de rektörlük seçimleri üzerine
Halepçe ve Beyazıt katliamları lanetlendi
Berkin Elvan eylemleri ışığında...
Hasan Ferit davasında planlı saldırı
Tutsaklara yönelik sınırsız baskı ve katliam yasası
TİHV: Ödemiyoruz!
Taşeron köleliğine son vermek için...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DGB MYK Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi...

Newroz'dan 1 Mayıs'a
yasak zincirlerini isyanımızla kıracağız!

 

Devrimci Gençlik Birliği Merkezi Yürütme Kurulu, Mart ayı toplantısını gerçekleştirerek geçmiş dönemi değerlendirmiş, güncel gelişmeler ve hedefler üzerinden önümüzdeki sürece dair kararlar almıştır.

Bütün yerellerden geçmiş dönem faaliyetine dair aktarımların gerçekleştiği toplantımızda çalışmanın ilmek ilmek örüldüğünü, gençlik hareketinin barındırdığı potansiyelin varlığını ve bu potansiyeli harekete geçirecek adımların atıldığını görmekteyiz. Bugünün görevi yarın gelişecek kitle hareketlerine öncülük edecek hazırlığı yapabilmektir.

Kapitalist sistem, içinde bulunduğu bunalımdan çıkmakta zorlanmaktadır. Gelişecek kitle hareketini öncüsüz bırakmak için saldırganlaşmakta, baskı yasaları çıkartmaktadır. Polise sınırsız yetki veren yasal düzenlemelerden faşist saldırılara kadar, toplumun ve gençliğin üzerindeki abluka büyümektedir. Bu ablukayı dağıtmak günün en temel sorumluluklarındandır. Geleceğe yürümek, bugün bu cendereyi kırmaktan geçmektedir. Bu cendereyi kırmak, kitleleri düzene karşı devrimci temelde örgütlemek, harekete geçirmek anlamına gelmektedir.

Üniversiteler bu dönem faşist saldırılar ve soruşturmalarla açıldı. Ege’den DTCF’ye, Marmara Üniversitesi’ne bir dizi yerde gerçekleşen saldırılar “İç Güvenlik Paketi” uygulamalarından, düzenin baskı politikalarından bağımsız değildir. Faşist saldırılara ve soruşturma terörüne karşı kitleleri taraflaştırmak, gerektiğinde saldırılara karşı militan yanıtlar vermek önemlidir.

Geçtiğimiz ay Özgecan'ın hunharca katledilmesi, düzen gerçekliğini ortaya sermektedir. Gerçekleştirilen kitlesel eylemler Haziran ruhunun sürdüğünü, kitlelerdeki potansiyelin varlığını ortaya koymaktadır. Kadın-erkek ortak örgütlenen eylemler, erkek egemenliği karşıtlığı gibi dar politik bir eksene sıkıştırılamamıştır.

Bu süreçler de göstermektedir ki, kitle eylemine önderlik etmek, devrimci politik bir kanalda süreci örgütlemek sorumluluğuyla karşı karşıyayız. Gençlik içinde odak olmalı, tüm dönemlerde kendi rolünü oynayacak politik ve örgütsel kanalları yaratabilmeliyiz. Kitleleri kucaklayacak eylemli süreçler örgütlemeli, böyle bir hazırlığa ve örgütsel düzeye erişebilmeliyiz.

Çalışma tarzımızı ele aldığımız toplantıda geleceği örgütleyebilmenin azla yetinmeyen, kitleleri harekete geçirecek ve örgütleyecek bir enerji, bakış ve yaratıcılıkla mümkün olduğunu ortaya koymuş bulunmaktayız. He yerel kendi çalışmasını değerlendirebilmeli, ortaya koyduğumuz politikaların gücünü kitleleri harekete geçirme düzeyiyle ölçmelidir. DGB olarak kitleleri kucaklama, kitle eylemine öncülük etme iddiasının örgütsel karşılığı olmalıyız.

Newroz halkların isyanıdır. İsyanı büyütmek, isyan ateşini körüklemek, halkların kardeşliğini yaratmak DGB’nin bakışıdır. Kürt halkının özgürlük ve eşitlik taleplerinin sahiplenilmesi, halkların gerçek özgürlüğünün ve kurtuluşunun bu sömürü düzeninin aşılması ile mümkün olduğu açıktır. Sermaye düzeniyle uzlaşı, masa başı çözümler imha ve inkar politikalarının bir parçasıdır ve Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini bitirmeyi hedeflemektedir. DGB olarak Newroz’u bu bakışla örgütleyecek, eylemli süreçler öreceğiz.

30 Mart Kızıldere katliamının yıldönümü vesilesiyle devrimci kimliği, devrimci siper yoldaşlığını öne çıkartan, geçmişin devrimci mirasına sahip çıkan eylemler-etkinlikler örgütlemeliyiz. Mahirler’in yolu devrimin yoludur. Bugün ON’ların devrimci mirasını sandığa sığdırmaya, yollarını da meclise çıkartmaya çalışan reformist-tasfiyeci bakışa karşı devrim ve sosyalizm seçeneğini güçlü bir şekilde örgütlemeliyiz. Gençlik içinde devrimci odak olabilmek Mahirler’in devrimci mirasına sahip çıkmakla olanaklıdır.

Gençlik içinde devrimci baharı örgütleyecek olan DGB, 1 Mayıs’a güçlü bir hazırlık yapacaktır. Yasak zincirlerini kırmak, baskı politikalarını boşa düşürmek için tüm gücümüzü seferber edebilmeliyiz. Bu devrimci bir seferberliktir. 1 Mayıs toplantıları, piknikleri, seminer ve söyleşileri ile eylemli süreçler örgütleyeceğiz.

1 Mayıs iki karşıt-uzlaşmaz sınıfın karşı karşıya geldiği bir gündür. Gençlik olarak işçi sınıfının bu tarihsel mücadele gününde alanlarda olmak, yasaklı alanları hedeflemek, militan eylemler örgütlemek, bulunduğumuz her yerelde alanlarda olmak sorumluluğuyla karşı karşıyayız. DGB olarak gençlik mücadelesinin işçi sınıfının mücadelesinin bir parçası olduğunu söylediğimiz yerde 1 Mayıs’ı önümüzdeki bahar sürecinin bütünü üzerinden ele alacağız.

Yayın gündemi üzerinden kullanmakta olduğumuz sosyal medya araçlarını güçlendirmek, yerellerden katkılar almak, tüm DGB’lilerin bu konuda desteğini almak önemlidir. DGB MYK üzerinden yapılan iş bölümü ile oluşturulan yayın ekibinin yerellerden katkılarla güçlendirilmesi, desteklenmesi ve kolektif emeğin ürünü olan bir yapıya kavuşturulması önemlidir. İnternet sitesini en kısa zamanda hayata geçirecek olan DGB bugünden ona uygun bir hazırlık yapacaktır. Bu bütün DGB’lilerin sorumluluğudur.

Yaz kampı üzerine yapılan ilk tartışmalarla kamp sürecini başlatmış bulunan DGB, Temmuz ayının ilk yarısı içinde bir haftalık bir kampın örgütlenmesi, bunun için başta kampın yeri olmak üzere, kampın ihtiyaçlarının karşılanacağı olanakların yaratılması, kampta yapılacak sunumlardan atölyelere şimdiden tartışmaların yapılması ve somut adımlar atılması gerektiğini ortaya koymuştur. Bu noktada yerellerde kampın gündeme alınması ve bir sonraki toplantıya somut önerilerle gelinmesi kararı alınmıştır.

Devrimci Gençlik Birliği

Merkez Yürütme Kurulu

19 Mart 2015

 
§