ARSIVANA SAYFA
 
15 Temmuz '00
SAYI: 26
İçindekiler
Kızıl Bayrak'tan...
Birleşik direniş ihtiyacı ve örgütlenme sorumluluğu
Faşist katliamları durduralım!
Yaşayanlar faşist katliam girişimini ve işkence...
Diz kapağına çivi çakmak
Burdur'da kanlı operasyon
SEKA işçisi özelleştirmeye karşı direniyor
Saldırıları püskürtmenin yolu sınıfı kazanmaktan...
EXSA grevinin güçlü ve zayıf yönleri
EXSA direnişçileri deneyimlerden öğrenmelidir!
Eminönü Belediyesi'nde de grev kararı asıldı
Reformizmin icazetçi ve bölücü rolü...
Kamu emekçilerinin eylemleri
Kıbrıs'ta işgal karşıtı tepkiler karşısında artan...
Hücre tipi işkenceye karşı direnelim!
Murat Dil'in cenaze töreninde devlet ablukası
Yaşamımızın hücreleştirilme sine dur...
İpekçi cinayeti ve kontr-gerilla devleti gerçeği
Rektör seçimleri skandalı!
Uyuşturucu sektörü
Ortadoğu: Çelişki ve çatışmalar yumağı büyüyor
Filistin halkına kurulan tuzaklar
Aydın sorunu üzerine
Burjuva basından seçmeler
Mücadele tarihimizden
Mücadele postası
 
Tüm başlıklar



 
  Kızıl Bayrak'tan...


Kızıl Bayrak gazetesine 2 hafta kapatma cezası.

Sistemin işçi sınıfı ve emekçilere yönelik iktisadi-sosyal saldırılarıyla siyasal saldırılarının birbirinden bağımsız olmadığı, hep atbaşı yürüdüğü, yayınlarımızda sürekli işlenen bir konu. Son süreçlerin en çarpıcı örneği İMF-TÜSİAD yıkım programı paralelinde gündeme getirilen hücre saldırısıdır. Bu nedenle saldırıların bütünlüğü daha ziyade bu konu üzerinden işlendi.

Gazete kapatmalar ise işçi sınıfı ve emekçilerin söz, basın özgürlüğüne doğrudan bir saldırıyı ifade ediyor. Emekçi kitlelerin kazanılmış tüm haklarını gaspetme, onları sefil köleler haline getirme programını kararlılıkla yürürlüğe koyan sistem, bu konuda aykırı bir tek ses duymak ve duyurmak istemiyor.

Sadece gazete kapatmak, yayın durdurmakla yetinmiyorlar, devrimci yayınların çalışanlarına ve okurlarına yönelik polis ve yargı terörünü de sürekli gündemde tutuyorlar. Okurumuz Bayram Deniz,Yenibosna Doğu Sanayi Sitesi’nde işsizlik sigortası ve asgari ücret konularını işleyen broşürlerin dağıtımı sırasında, 13 Temmuz Perşembe günü gözaltına alınmıştır. Bu tür saldırılar bugüne dek bizi susturmaya yetmediği gibi bundan sonra da yetmeyecektir. Sınıfımıza karşı görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz.


***

Kamu çalışanlarının ikinci yarı yıl zammı açıklandı. %10 gibi komik bir rakamı ücret zammı adı altında ilan etmekten hiç utanmayan hükümet yetkilileri İMF’nin en yüzsüz uşakları olduklarını gizleme ihtiyacı bile duymuyorlar. İşçi sınıfı ve emekçilerle adeta alay ediyorlar. Bu yüzsüzler kervanına sermayenin içimizdeki ajanları da dahildir. “Sivil inisiyatif” adı altında sermayenin temsilcileriyle kolkola sınıfa karşı saldırı programında İMF-TÜSİAD hükümetinin destekçisi kesilen sendika bürokratları, bu desteklerini en yüzsüz biçimde, alınan kararlara muhalefet ediyor görüntüsü altında sürdürüyorlar. Memur zammının açıklanmasının ardından sivil inisiyatifin dönem sözcüsü olarak Bayram Meral’in “tepkisi” duyruluyor.


***

“Programda tarım ve köylü sorunu” başlıklı dizi yazımızın üçüncü bölümünü sayfa sıkışıklığı nedeniyle bir kez daha bir sonraki sayıya ertelemek zorunda kaldık.Okurlarımızın bizi anlayışla karşılacağını umuyoruz.