11 Ağustos '01
Sayı: 21


Kızıl Bayrak'tan
Katillerin el sıkışması

Deprem gerçeği ve devlet

Emperyalizmin yalanları

Ortadoğu
Sınıf ve kitle hareketi
ÇHD İstanbul Şubesi basın toplantısı
Ölüm Orucu Direnişi 296. gününde
Devrimci basın susturulamaz!
Direniş ve devletin son hamleleri
Türk dış politikasının güncel sorunları
Sınıf hareketinin sorunları
Hacı Bektaş şenlikleri
Uluslararasi hareket
PKK-DÇS: Teslimiyet ve Tasfiyeciliği teorileştirme çabaları
Zaferi direniş kazanacak!

Açılım Hukuk Bürosu açıklaması

Mücadele Postasi

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan

*Eski Niğde temsilcimiz Zemin Demirel ve okurumuz Mithat Yavuz Kayseri'de gözaltına alındı, Zemin Demirel tutuklandı.

*Okurlarımız Necati Ortakçı ve Mehmet Ali Ok Ankara'da çalışma sırasında gözaltına alındı.

*Grup Munzur elemanı Sinan Güngör ve Babil Halk Sahnesi elemanı Erkan Güngör Munzur Festivali dönüşü Erzincan'da gözaltına alındı.

*Yaşamda Vatan dergisi basıldı. Aralarında Yaşamda Vatan dergisi yayın yönetmeni Metin Yavuz ve TAYAD Genel Sekreteri Tekin Tangün'ün de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Büro tahrip edildi.

*İzmir ve Ankara'da direniş evleri basıldı. İzmir'deki baskını sopalı 25-25 kişilik bir grup gerçekleştirdi. Direnişçiler ve ziyaretçiler sopalarla dövüldü, direnişçi Ali Koçak kaçırıldı.

Küçükarmutlu'daki polis ablukası ve tacizi sürüyor.

*Ölüm Orucu direnişçilerine yönelik saldırılar sadece dışarıda değil, içeride de bütün şiddetiyle sürmekte. Gün geçmiyor ki bir işkence ve dayak haberi gelmesin.

Ancak ne baskı ve şiddet, ne rüşvet, ne yalan ve karalama kampanyası hücreleri parçalama mücadele ve kararlılığını dağıtamıyor. Devletin her zayıflatma manevrasını yeni direniş ekipleri çıkararak püskürten devrimci tutsakların ne pahasına olursa olsun kazanmaya azmettiğini artık devlet de görüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar direnişi bitiremediklerini itiraf etmek zorunda kalıyorlar.

*Katil Şaron olağanüstü koruma önlemleri altında Türkiye ziyaretini gerçekleştirebildi. Türk devleti katilin korumasına neredeyse bir polis ordusu seferber etmişti. Bir o kadarını da protestocuların dağıtılması için seferber etmek zorunda kaldı ama. "Katil Şaron defol!" ve "Filistin halkı yalnız değildir!" sloganlarıyla protesto gösterisi yapanların üzerine azgınca saldırtılan Türk polisinin tutumu, Türk devletinin Ortadoğu'da soyunduğu role de ışık tutuyordu.

Bunlar, son 1 haftanın gelişmelerinden sadece kısa bir derleme.
Devlet baskı ve zorunun milyonlarca işçi ve emekçi üzerinde günübirlik sürdürüldüğü düşünülürse, kişilere yöneltilen örneklerin sonsuzca çoğaltılabileceği açıktır. Devrimciler şahıslarına ve kurumlarına yönelik zora karşı mücadeleyi her koşulda sürdüreceklerdir. Bundan kimsenin kuşkusu yoktur. Ancak, sınıf devrimcileri açısından asıl mesele, zor ve baskı altında üzerindeki sömürü katmerleştirilen kitlelerin direnişini örmektir.