13 Temmuz'02
Sayı: 27 (67)


  Kızıl Bayrak'tan
  Sermayenin siyasal krizi dibe vuruyor...
  İMF-TÜSİAD çetesinden siyasal krize çözüm arayışları
  Emperyalizmin üç memuru düzen siyasetinde başrole soyunduruluyor!
  Yorulan at değiştirilir!
  Çöken sadece Ecevit hükümeti mi?
  Saldırıya karşı etkili bir kampanyanın sorunları
  Sınıf seferberliği ve sendikalar
  İşçi sınıfının sendikal örgütlülüğü yoğun saldırı altında
  İSDEMİR işçisi Yargıtay'daki davayı kazandı
  Kapitalizm işçi kanı öğütmeye devam ediyor!
  ABD emperyalizmi "demokrasi ve refah" değil "sömürü ve yıkım" demektir!
  Esnek üretim saldırısı: Sermayeye daha azgın bir sömürü güvencesi
  ABD'de şirket skandalları...
   Yatırım Danışma Konseyi toplantısının hazırlıkları yapılıyor...
   Bir tecrit mahkumunun mektubu...
   Amerikan emperyalizmi Irak'a saldırı hazırlığında
   Kapitalizm doğayı da yıkıma uğratıyor...
   "Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi" sorunundaki emperyalist çekişme
   BİR-KAR Gençlik Kampı'na çağrı...
   Bir kitap: "Örgütsel sorunlar"
   Esenyurt'ta işçi gezisi
   Ücretliler yüzde 30 yoksullaştı
   Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan

İş yasasının ağır bir saldırı ve gasp yasası olarak yeniden düzenlenmesinin gündeme getirildiği bir süreçte, siyasal kriz de doruğa ulaşmış bulunuyor. Hükümetin iflası ve erken seçimin gündeme taşınmasıyla birlikte, seçim ve bağlantılı tartışmaların tüm diğer sorunların üstünü kapatması da kaçınılmaz görünüyor.

Pek çok konuda olduğu gibi, yeni iş yasasının da siyaseti kaplayan toz-duman arasında çıkarılmaya çalışılması büyük ihtimaldir. Siyasetteki yeni durum yeni görevler yüklemekle birlikte, sınıf devrimcileri, saldırı yasaları konusundaki hassasiyetlerini ve bu saldırıya karşı mücadele görevlerini ihmal etmemelidirler.

***

Direnişçilerin hazırladığı Aymasan kitabı işçi ve emekçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmış ve çok kısa bir sürede tükenme aşamasına gelmiş bulunuyor. Uzunca süren bir direnişten, bu direnişin direnişçi işçiler üzerinde bıraktığı etkilerden dersler çıkarmak isteyenler açısından incelenmeye değer bir çalışma Aymasan kitabı.

***

“Örgütsel Sorunlar” adlı kitabımız çıktı. Sınıf hareketinin durumuna, sendikal ihanetin düzeyine ve sermayenin saldırılarına ilişkin hemen her tahlilde ağırlığını hissettiren örgüt sorunlarına devrimci örgüt cephesinden nasıl yaklaşıldığı/yaklaşılması gerektiğini, TKİP kuruluş kongresi belgeleri üzerinden öğrenmek isteyenler için, fakat öncelikle okur çevremize örgüt sorunlarına bakışımızı taşıyabilmek için temel bir başvuru kitabı Örgütsel Sorunlar.

***

Yeniden Atılım Gazetesi'nin merkez bürosu ile gazetenin hazırlandığı Etkin Ajans, Dayanışma Gazetesi, Emekçi Kadınlar Birliği, 10 Temmuz günü polis tarafından basıldı. Polisin, baskına gerekçe olarak İstanbul 3 No'lu DGM'nin çıkardığı arama kararını gösterdiği, kararda, basılan yerlerin "örgütlere yardım ve yataklık ettiği" iddiasının bulunduğu haberi yayınlandı. Gerekçesi ne olursa olsun, açık-legal kurumlara yönelik bu tür baskın, yağmalama ve gözaltıların devrimci faaliyetleri engelleme, devrimcilere göz dağı verme amacı taşıdığı açıktır. Polis baskınlarını kınıyor, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.