28 Aralık '02
Sayı: 50 (90)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist savaşa karşı direniş!
  Bunlar vatan haini!
  Hummalı savaş hazırlıkları yalan ve aldatmacalar eşliğinde sürüyor
  "Müslüman" AKP'nin savaş hükümeti...
  Saldırılara ve sendikal ihanete karşı mücadeleyi örelim!
  ABD emperyalizmine karşı öfke büyüyor!
  Kamu çalışanlarının toplu tasfiyesi, sosyal hakların gaspı, ...
  Kıbrıs'ın geleceği satılık değildir!
  Şeker fabrikaları özelleştirme kıskacında
  AKP-YÖK çatışması...
  Ciddiyetsizliğin son perdesi
  Filistin: İşgal, sürgün, katliam ve direniş/2
  Emperyalist küreselleşmede bir dönemin sonu
  Emperyalist savaş karşıtı eylem ve etkinlikler...
  Eylem ve etkinliklerden...
  Venezüella'da Amerikancı darbe girişimi giderek güç kaybediyor
  Amerikan emperyalizminin unutamadığı yenilgi: Küba Devrimi
  Ölüm Orucu Direnişi'nin 102. şehidi: Berkan Abatay
  19 Aralık etkinliklerinden...
  2003'e girerken...
  Şans oyunları: Çürüyen düzenin asalak sektörü
  Biz de yokuz! Hadi bakalım!
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan

Ölüm Orucu direnişi 4. ekibin son direnişçisi Berkan Abatay direnişinin 489. gününde şehit düştü. 22 Aralık günü saat 12:00’de sloganlarla Adli Tıp’tan alınarak Gazi Cemevi’ne getirilen Berkan, daha sonra Cebeci Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İçerde devrimciler, böyle can pahasına, ölüm hücrelerine karşı mücadeleyi sürdürürken, dışarda, bir başka ölüm makinesine karşı mücadele de artarak sürmekte.

Emperyalist savaşa karşı eylemlerden ikisi de, 22 Aralık günü biri Ankara’da, diğeri Trabzon’da olmak üzere gerçekleştirildi. Gerçekleşen bu tür mitinglerin yanı sıra, özellikle gençlik cephesinde hemen her gün eylemlerin yapıldığı ise biliniyor. Merkezi eylemlere katılımın yanı sıra, daha ziyade üniversitelerde gerçekleştirilen bu tür parçalı eylemlerde gençlik, Amerikan askeri olmayacağını haykırmayı sürdürüyor.

Savaş karşıtı platformlar Ocak ayı içinde bir dizi eylem hazırlığı yapmaktadır. Emperyalizm ve savaş karşıtı mücadelenin dünyanın pek çok yerinde Türkiye’dekinden de yüksek bir seyirde sürdürüldüğü ise bir başka gerçek. Halk kitleleri nezdinde açığa vurulan bu karşıtlığa rağmen, savaş hazırlığı en yüksek seviyede sürdürülüyor. Ortadoğu’nun birçok ülkesinde, Amerikan uşağı yönetimlerin marifetiyle askeri yığınak yapılıyor, bu ülkeler adeta boydan boya birer Amerikan üssü haline getiriliyor.

Pazarlıkların son aşamasında, Türk devletinden istenen ve onun da kabul ettiği artık açığa vurulmak zorunda kalan taleplere bakılırsa, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu durum da aynı. Irak’a müdahale adı altında topraklarımız adeta Amerikan işgaline uğratılmak, Amerikan ordusu kalıcı biçimde topraklarımıza yerleştirilmek üzere. Sınırsız denilecek sayıda (telaffuz edilen rakamlar ürkütücüdür) Amerikan askerinin daha topraklarımızda konuşlandırılmasının kabul edildiği aynı günlerde, bir zamanlar gelmiş ve bir türlü gitmek bilmemiş Çekiç Güç’ün görev süresi bilmem kaçıncı kez uzatıldı. Bu gelişme, gelmesi kabul edilenlerin dönüşü konusunda da yeterli fikir oluşturuyor.

Tüm bu gelişmeler, yeni umutlar anlamına gelmesi gereken yeni bir yıla yaklaşırken gelişiyor. Görünen o ki, yeni yıl dünyaya yeni umutlar vaadetmekten uzaktır. Daha doğrusu, Amerikan emperyalizmi başta Ortadoğu olmak üzere, dünya halklarına yeni yılı zehir etmekte kararlıdır.

Emperyalist savaşa ve müdahaleciliğe karşı çıkmak, onu önlemek dünya halkları için Irak halkıyla dayanışmanın ötesinde, kendi varlığı ve geleceği için zorunlu ve acil bir görevdir.

Yeni yılda tüm okurlarımızla birlikte, tüm ezilen sınıflar ve halklar için yeni umutlar ve başarılar dileriz.