03 Mayıs'03
Sayı: 17 (107)


  Kızıl Bayrak'tan
  İşçi sınıfı kazanılmadan 1 Mayıslar kazanılamaz!
  İstanbul'da 1 Mayıs...
  Ankara'da 1 Mayıs...
  Ankara'da 1 Mayıs'a yoğun gençlik katılımı...
  Türkiye'de 1 Mayıs...
  İzmir'de 1 Mayıs...
  1 Mayıs eylemlerinden...
  Irak halkının direnişi işgalcilerin planlarını bozacak!
  Irak'ta yeni bir Vietnam sendromu korkusu
  Kölelik yasası TBMM Genel Kurulu'na geliyor...
  Özelleştirme yağmasına karşı topyekûn mücadeleye!
  1 Mayıs dünya ölçüsünde yaygın ve kitlesel gösterilerle kutlandı
  Almanya'da 1 Mayıs...
  Dünyada 1 Mayıs...
  Depreme değil çürümüş düzene isyan!
  Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan...
  1 Mayıs çalışmalarından...
  1 Mayıs çalışmalarından...
  1 Mayıs çalışmalarından...
  İsviçre'de Ekim Gençliği kampı...
  Devrim davasının yenilmez neferi Hatice Yürekli'yi andık...
  İmparatorluğun şeytani dehası: Irak yeniden ayağa kalkacak mı?
  Bıji 1 Gulan!
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan

Türkiye ve dünya 1 Mayıs’ı karşılarken, Bingöl depremi karşıladı. 1 Mayıs coşkusuna uyanmayı bekleyen kitleler bir kez daha deprem yıkımının acısına uyandı. İstanbul mitinginin açılış konuşmasında da belirtildiği üzere, yaşanan bu acı 1 Mayıs alanlarına yansıdı. Halaylar, oyunlar iptal edildi.

Bingöl depreminde de yıkımı büyüten bir kez daha kamu binaları oldu. En kitlesel ölümler yıkılan yatılı bölge okulunun yatakhane binasındaydı. Bu yazının hazırlandığı sırada halen enkaz altından ölü çocuklar çıkarılmaya devam ediyordu.

Katillerin hiçbir cezaya çarptırılmadığı, tersine, İzmit depreminin gösterdiği üzere adeta ödüllendirildiği bir düzende bunun böylece sürüp gitmesi kaçınılmaz oluyor. Katiller cezalandırılmıyor, çünkü en azılıları devlet yönetiminde kadrolaşmış durumda. Bu binaları bu şekilde yapan müteahhitler kadar, hatta daha fazla, kamu ihalelerini onlara veren devlet kurumlarının başındakiler suçludur. Ve onlardan da fazla, bu işlerin bu şekilde sürüp gitmesine göz yuman, zemin hazırlayan yol düzleyen daha üst düzey devlet yetkilileri. Bu durumda kim kimi cezalandırabilir ki?..

İzmit’te kalıcı deprem konutlarının yapımını, yıkılan binaların katil müteahhitlerine ihale eden de aynı devletin aynı yöneticileri değil mi? Daha içine girilmeden dökülmeye başlayan bu binalar, yarın yeni bir sarsıntıda kimbilir kaç insanın daha mezarı olacak!..

1 Mayıs’ı karşılayan Bingöl faciası, adeta, tüm topluma işçi sınıfının mesajını iletmektedir: İnsanlık bu çürüyen sistemden kurtulmak zorundadır. Kapitalist barbarlık sistemi bir an önce planlı bir yıkımla ortadan kaldırılmazsa eğer, kendi çürümesi ve çöküşüyle birlikte tüm toplumu çürümeye ve yıkıma sürükleyecektir.

Ya kapitalist barbarlık içinde çöküş, ya sosyalizm!

***

Gebze’de 1 Mayıs afiş çalışması yaparken gözaltına alınan BDSP çalışanlarından Yılmaz Yaşar ve Cumali Kılıç uyduruk ve keyfi gerekçelerle tutuklanarak Gebze Cezaevine konulmuştur. Bu baskı ve tutuklama terörünün faaliyetimizi engelleyemeyeceği açıktır. Haksız ve keyfi olarak tutuklanan çalışanlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.