07 Ocak 2006 Sayı: 2006/01 (01)
  Kızıl Bayrak'tan
  Geleceğe umutla bakmak için devrim ve sosyalizm bayrağını yükseltelim!
  MGK toplantısı, Sezer’in mesajı ve yeni “terör” yasaları
  Savaş kundakçıları halkların katili NATO ile birlikte İran saldırısına hazırlanıyor
  OYAK-Arcelor yağma ortaklığı
OYAK şirketleri Güney Kürdistan’da
  TCK’nın 301. ve 305. madde tartışmaları
Özel televizyonlarda Kürtçe yayın
  Özelleştirme saldırısına karşı işçi-emekçi barikatı!
  DİSK Yönetim Kurulu’nun 2005 yılı değerlendirmesi ve 2006 yılı hedefleri üzerine / Yüksel Akkaya
  2005 yılında kamu emekçileri hareketi
  2005 yılı dünyasından bazı kesitler
  Yeni Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde Kürt sorunu... İnkara dayalı devekuşu politikasına devam (Orta sayfa)
  YÖK’ün terör uygulamaları, faşist saldırılar, büyüyen ticari eğitim saldırısı!
  Kızıl Bayrak’ın örnek kullanımı
  Yeni yıl mesajları; Gelecek emeğin olacak!.
  Washington-Tel Aviv şefleri Suriye etrafındaki çemberi daraltıyor
  2005 yılını geride bırakırken.../2
  Hava-İş Eğitim ve ÖrgütlenmeUzmanı Munzur Pekgüleç ile röportaj
  Bültenlerden...
  Sınıf hareketinden...
  Ekim Devrimi ve kültür
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Kızıl Bayrak'tan...

Yeni yılın bu ilk sayısında yıl değerlendirmelerinden bazılarına ver verdik. Bu sayıda ver veremediğimiz kimi yıl değerlendirmelerini ise önümüzdeki sayı yayınlamaya devam edeceğiz. Yıl değerlendirmelerine sayfalarımızda genişçe ver vermemiz belli bir sıkışıklık yarattı. Ancak toplam bir yılın tablosunun farklı cephelerden derli-toplu sunulmasının sağladığı yarar ve ihtiyaç ortadadır. Bu nedenle sayfalarımızda bu değerlendirmelere genişçe yer vermemiz, bu yarar ve ihtiyaç gözetildiğinde tümüyle yerinde ve anlaşılırdır.

***

Sermaye devleti yeni bir döneme hazırlanıyor. Bu içte baskı ve törürün, dışta ise savaş ve saldırganlığın çok yönlü tırmandırılacağı bir dönem olacaktır. Tüm hazırlıklar bu çerçevede yapılıyor. Bu hazırlıklar bir yandan İran’a yapılacak muhtemel bir saldırıda Amerikan’ın hizmetinde olmak, diğer yandan “terörle mücadele” adı altında yeni yasal düzenlemelerle baskı ve törürü sistemleştirmek çerçevesinde yapılmaktadır. Amerikancı generaller bunun için kolları sıvamış durumdalar. 29 Aralık günü gerçekleştirilen MGK toplantısının ardından 4 Ocak 2006 günü devletin tepesinde gerçekleştirilen “terör zirvesi”yle bu yönlü adımlar için düğmeye basmış bulunuyorlar.

ABD-İsrail ve Türkiye’nin de içinde olacağı İran’a yönelik bir müdahalenin içte ve dışta yaratacağı her türlü tepki ve eylemin anında etkisizleştirilmesi ve boğulması ihtiyacı bu hazırlıkları zorunlu kılıyor. Bu aynı zamanda sosyal yıkım saldırılarının yaratacağı tepki ve mücadele isteğinin önünün kesilmesinin de bir gereğidir. İç ve dış gelişmelerin birarada sermaye devleti için zorunlu kıldığı bu saldırı hazırlıklarına karşı harekete geçmek güncel ve yakıcı devrimci bir görevdir. Gelişmelere bu gözle bakmak, hazırlıklara ve görevlere bu çerçevede yaklaşmak devrimci siyasal sınıf hareketinin geleceği bakımından tayın edici olacaktır.

***

Önemli hatırlatma: Gazetemizin yayınına bayram tatili nedeniyle bir sayı ara vermek zorunda kalıyoruz. Bayram sonrası yeni sayımız 20 Ocak günü bayi ve kitapçılarda olacak.

Bu vesileyle bir başka hatırlatma daha yapmak istiyoruz. Yeni sayımızla birlikte çalışma düzenimizde yeni bir değişiklik yapma yoluna gideceğiz. Bu konuya ilişkin daha önce bu sayfada kısa bir açıklama yapmıştık. Bir kez daha bu konudaki talebimizi yinelemek istiyoruz. Bundan sonra tüm yazılar salı günleri elimizde olacak şekilde iletilmelidir. Bunun tek istisnası çarşamba günü yapılan eylem, etkinlik ve gösterilerin haber ve yorum yazıları olabilir. Zamanında iletilmeyen  yazıların hiçbir biçimde kullanılmayacağını belirtmeliyiz.

Gazetemize katkı yapan tüm okur, yoldaş ve yazarlarımızın bu talebimize uygun bir sorumluluk ve görev bilinciyle hareket edeceklerini umuyor ve bekliyoruz.

***

Ekim Gençliği’nin Ocak sayısı hafta içi kitapçı ve bayiilerden temin edilebilir. Ancak bayram tatili nedeniyle dağıtımda bazı gecikmeler olabilir. Okurlarımızın bu durumu gözeterek davranmaları gerekiyor.