25 Mart 2006 Sayı: 2006/11 (11)
  Kızıl Bayrak'tan
   Newroz aynasından yansıyanlar
  Sermaye iktidarı İran'a saldırıda ABD'den yana tavır alacağını ilan etti
  Irak'ta emperyalist işgalin 3 yılı; Bölge halklarıyla dayanışmayı yükseltelim!
  Ali Kayalar yalnız değil; Arkalarında kontrgerilla-nın kanlı eli duruyor
DİSK, KESK ve TTB'nin referandumu; Mücadele kaçkınlığının yeni biçimi
  Newroz gösterileri; Yüzbinler alanlara çıktı
Newroz eylemleri-1
Newroz eylemleri-2
  Sağlık hakkı özelleştirme yoluyla tasfiye ediliyor
  Sosyal yıkım saldırıları ve sendikalar
  Kadın sorunu üzerine konferanslardan.../5 ; Kadın sorunu ve toplumsal devrim / (Orta sayfa)
   Direnişteki HAS Alüminyum işçileriyle röportaj; "Artık sonuna kadar gidin!"
   Deneyimlerimizden öğreniyoruz...; Yiğit Giyim'de neler oluyor?
   Yasalar, emekçiler ve bir direniş örneği: Fransa / Yüksel Akkaya
  Irak'taki emperyalist barbarlık dünyanın dört bir yanında lanetlendi
  İran halkıyla dayanışmayı yükseltelim!
  Terörist İsrail Eriha Cezaevi'ne saldırdı...; FHKC lideri Ahmet Saadet kaçırıldı!
  Ekvador'da emekçiler bir kez daha alanlarda!
  3. yıldönümünde Irak işgalini protesto eylemleri
  Halepçe ve Beyazıt katliamlarını unutmadık, unutturmayacağız!
  Halepçe ve Beyazıt katliamlarını protesto eylemlerinden...
  Bültenlerden/ Topkapı İşçi Bülteni
  Bültenlerden/ Çiğli İşçi Bülteni
  Ekim Gençliği'nin açıklaması; Devrimci siyasal faaliyetimizi hiçbir güç engelleyemez!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Kızıl Bayrak'tan...

Geçtiğimiz günlerde iç politikaya damgasını vuran gelişmelerin başında Şemdinli iddianamesi ve bu iddianame üzerinden yaşanan olaylar geliyordu. İddianamede kontrgerilla ithamı üzerinden hedef alınan Büyükanıt'ın Genelkurmay tarafından sahiplenilerek, iddianameyi hazırlayan Van Savcısı'nın hedefe oturtulması, ordunun (kontrgerillanın) Kürt halkına karşı yıllardır yürüttüğü kirli savaşı bundan sonra da sürdürme kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Bu gelişmelerin peşinden Newroz gösterileri yaşandı. Genelkurmay'ın Kürt halkına gözdağı mahiyetindeki “iddianame açıklamaları”, görünen o ki, Kürt halkına gözdağı verememişti. Eylemlere katılım ve sergilenen coşku, Kürt halkının da bazı konularda kararlılığını sürdürdüğünü göstermekteydi.

Gene de tüm dünyaya kararlılık timsali olabilecek çaptaki gelişme, Fransız gençliği ve işçi sınıfının günlerdir sürdürdüğü eylemler oldu. Yeni iş yasasına karşı başlatılan eylemler önümüzdeki günlerde bir genel grevle taçlandırılacak. Hükümetse şimdiden göstericilerin temsilcileriyle görüşmelere başladı.

Ülkemizde ise Fransa'dakinden çok daha ağır bir yasaya karşı sendika konfederasyonları, referandum gibi sınıf kitlelerini alanlardan uzak tutmanın yeni bir icadıyla uğraşmakta. İMF, memur için vaadedilen 3 kuruşluk zamma karşı, hemen ‘programdan sapma' uyarısı yapıyor. İşçi sınıfı ve emekçi kitlelere karşı bir yandan bu yoksullaştırma saldırılarını sürdüren sermaye devleti, diğer yandan, işçi ve emekçi gençleri ABD emperyalizminin peşinden Ortadoğu halklarına karşı savaşa sürmeye hazırlanıyor.

İşçi sınıfı ve emekçi kitlelerin bu çok yönlü saldırılara karşı mücadeleye çağırmak, örgütleyip seferber etmek en temel ve acil görev olarak önümüzde duruyor. Devrimci baharın doruğu 1 Mayıs'a bu bilinçle hazırlanmak, güncel ve tarihi saldırılara karşı sınıf kitlelerini 1 Mayıs'ta alanlara taşımak için bugünden faaliyetlerin yoğunlaştırılması gerekiyor.

Bu 1 Mayıs “Sınıfa karşı sınıf!” tutumunun kendini en güçlü olarak ortaya koyması gereken bir döneme işaret ediyor. 1 Mayıs'ın hafta içine denk gelmesi sınıf kitlelerinin iş bırakarak alanlara çıkması için uygun bir vesile sunuyor. Sınıf kitleleri içinde yaygın bir 1 Mayıs ajitasyonunun yükseltilmesi, 1 Mayıs'ın resmi tatil günü ilan edilmesi için etkili bir kampanyanın örgütlenmesi ve 1 Mayıs'ta iş bırakarak alanlara çıkılması için etkili ve sonuç alıcı bir çağrının yapılması bir zorunluluktur.