22 Haziran 2007 Sayı: 2007/24(24)

  Kızıl Bayrak'tan
   Halkları düşmanlaştırma
oyununu bozalım!
  Düzen güçlerinin dalaşında değişen bir şey yok…
Darbe ve savaş senaryoları
CHP’nin vaadleri ya da yalandan
kim ölmüş!
Seçim bürosu açılışlarından...
BDSP’nin seçim faaliyetinden...
  İzmir’de seçim faaliyetlerinden...
  Adana’da seçim çalışmalarından...
  Ankara seçim çalışmalarından...
  22 Temmuz seçimleri üzerine BDSP temsilcisi İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan ile konuştuk...
  15-16 Haziran etkinliklerinden...
  Ya istikrar ya ölüm (mü?)- Yüksel Akkaya
  Özgürlükler için devrimci mücadele!
  BMİS 1 No’lu Şube Genel Kurulu gerçekleşti...
  İşçi-emekçi hareketinden...
  23 Temmuz Tüsiap-c’nin zaferinin tescili veya
devrimi/sosyalizmi yeniden düşünmek
Yüksel Akkaya
  Mercan’da katledilenler anıldı...
  Direnen Filistin halkı er geç kazanacak!
  İsrail’in 16 yıllık planı ve 80 dakikalık kararı
Abu Şehmuz Demir
  Komünist kadın önder
Clara Zetkin!
  Fikret Başkaya ile konuştuk...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...

Seçim çalışmalarımız giderek yoğunlaşıyor. Bu hafta sonu yapılacak açılışlarla birlikte, seçim büroları sorunu da büyük oranda çözülmüş olacak. Böylece, seçim bürosu için ayrılan zaman ve emeğin de, artık alanlardaki çalışmalara yoğunlaştırılması mümkün olacak.

Özellikle alan çalışmalarına ilişkin bilgi ve haber akışının, gazetemizi ve sitemizi günlük olarak besleyecek biçimde planlanabilmesi gerekiyor. Fakat bölgelerde çalışmalara katılan yoldaşların sadece kendi çalışmalarıyla değil, çevre ile de daha dikkatli biçimde ilgilenmesi, bulundukları alandaki her türlü çalışmadan haberdar olması, birimlerine iletmesi ve bu gelişmeler buralarda değerlendirildikten sonra, gerekiyorsa haber konusu edilmesi lazım. Biz, seçim sürecini kendi çalışmalarından ibaret gören bir bakışa sahip olmadığımıza göre, böyle gösteren bir tutum içinde de olamayız. Fakat tablodan göründüğü kadarıyla, muhatabımız, büyük oranda yine burjuvazidir, burjuva partilerdir. Bu partilerin yerellerdeki etkinliklerinden de yararlanılarak yapılacak somut teşhirler içinse, bu etkinliklerine ilişkin kısa haberlerin zamanında ve düzenli olarak akması son derece önemlidir.

Her zaman olduğu gibi seçimlerde de sınıfa karşı devrimci görevlerle yükümlü olduğumuzu, yani oy kaygısı taşımadığımızı söylüyoruz. Bu elbette doğrudur. Ancak bu doğru bizim oylarla ilgilenmediğimiz anlamına gelmiyor. Öyle olsaydı eğer seçimlerle de ilgilenmememiz gerekirdi. Sınıfın oylarıyla çok yakından ilgilendiğimiz içindir ki, işçi oylarının düzen partilerine değil, kendi sınıf partilerine döndürülmesi için uğraşıyoruz ve döndürünceye kadar uğraşmaya da devam edeceğiz. Onlara, “düzen partilerini desteklemeyin, devrim ve sosyalizmi destekleyin” diyoruz. Bunun kendini tezahür ettiği biçimlerden biri de işçi ve emekçilerin devrimci sosyalist adaylara yani devrime ve sosyalizme verilecek oydur. Biz emekçilere “kendi parti ve programınıza oy verin” diyeceğiz. Sonuçta, yani seçimlerin sonunda, ne kadar işçiyi ikna ettiğimizi biraz da topladığımız oylar gösterecek. Dolayısıyla, oylar bizim için de önemlidir. Ama bu çerçevede ve bu düzeyde.

Alanlarda bu çalışmalara heyecanla katılan genç yoldaşlarımızın pek çoğu, belki de seçimler üzerine ilk kez bir çalışma yürütüyor. Bu çalışma sayesinde önemli bir deneyim ve birikim edinecekler. Karşılarına çıkabilecek pek çok konuda ilk olmanın verdiği tereddütleri aşabilmek için, önceki seçim çalışmalarımıza ilişkin değerlendirmeleri dikkatle incelemelerinde yarar var. Özellikle kitle ilişkilerinde onları fazlasıyla rahatlatacak bu metinlerin el altında bulundurulması gerekiyor.

Açılışlarını başarıyla gerçekleştiren bölgelerdeki yoldaşları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Açılışa hazırlanan bölgelerdeki yoldaşları da başarı dileklerimizle şimdiden kutluyoruz.