6 Temmuz 2007 Sayı: 2007/26(26)

  Kızıl Bayrak'tan
   Düzen siyasetinde “ip dalaşı”...
  Terör edebiyatı yapan generaller...
Abdullah Gül sivil silahsız siyaset belgesini açıkladı!
Boş vaadler ortalığa saçılıyor...
Hrant Dink’in katili sermaye devleti!
PETKİM işçisiyle dayanışmayı yükseltelim!
  Sınıf hareketi...
  BDSP’nin bağımsız sosyalist milletvekili adaylarıyla konuştuk...
  Ankara ve Mersin’de
kontrgerilla karargâhları
  BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...
  Eksen Yayıncılık’tan seçimler üzerine çıkan kitapların tanıtımı... Seçimler ve sol hareket
  BDSP’nin 2 Temmuz eylem ve tkinliklerinden...
  2 Temmuz eylem ve etkinliklerinden...
  Füze kalkanı krizi çözülemedi
  Yurtdışında Sivas katliamı lanetlendi...
  Binali Soydan: Kısa bir özgeçmiş
  Bir kez daha TC’nin Güney Kürdistan
operasyonu üzerine...
M. Can Yüce
  Kızıl Bayrak sitesi Haziran ayı rakamları...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...

Geçtiğimiz Pazar gününden başlayarak gerçekleştirilen Sivas katliamı konulu eylem ve etkinlikler, gerek faaliyetimiz, gerekse kamuoyu açısından haftanın gündeminde önemli bir yer tuttu. Bu sayımızda bu etkinliklerin haberlerine genişçe yer vermiş bulunuyoruz.

Bu haberlerden de görüleceği gibi, BDSP, bu yılki etkinlikleri merkezi bir eylemle sınırlı tutmadı. Taksim’de Pazar günü gerçekleştirilen merkezi etkinliğin ardından, hemen her yerel faaliyet alanında eylem ve etkinlikler yapıldı. Özellikle, BDSP’nin desteklediği bağımsız, sosyalist adayların seçim büroları, Sivas katliamı üzerinden sistemin ve devletin en etkin biçimde teşhir edildiği mekanlara dönüştürüldü. Sivas anmaları, seçimlere katılma amacıyla birebir örtüşen gündemde hakettiği yeri aldı.

Seçimler ve seçim çalışmaları gündemimizde önemli bir yer tutmakla birlikte, gerek sınıf hareketi cephesindeki her gelişmeyi, gerekse düzen cephesindeki önemli gelişmeleri yeterince yansıtmayı sürdürüyoruz. Bu da, yine, seçimlere yaklaşımımızla örtüşen, bu konudaki çalışmaları güçlendiren bir tutum oluyor. Seçim çalışmalarının eksenini de düzenin en etkin teşhiriyle, devrim ve sosyalizm propagandası oluşturduğu oranda, yayın çizgimizin tümüyle bu faaliyete hizmet etmesi mümkün oluyor.

Düzen cephesinde ise, gündem, sanki tümüyle seçimlere kilitlenmiş görüntüsü sunulmaya çalışılıyor. Düzen medyası, bu amaç doğrultusunda ve en etkin biçimde kullanılıyor. Oysa seçim şalı altında işçi sınıfı ve emekçilere, Kürt halkına, komşu halklara yönelik saldırılara daha da hız verilmiş görünüyor. Kamuda TİS’ler sadaka zamlarla imzalandı. Kamu emekçileri ise, yine örgütsüz muamelesiyle, görüşmeye bile ihtiyaç duyulmadan daha düşük bir zamla görmezden gelindi. Grev ve TİS hakları budanmış sözde sendika yasasını kabullenmenin sonuçları giderek ağırlaşan bir faturayla kamu emekçisinin karşısına çıkarılmaya devam edilmekte. Önümüzdeki günlerin gündem konularının başında yer alacağı anlaşılan bir başka gelişme, hükümetin, giderayak meclise Güney’e yönelik bir operasyon için bir tezkere getirmeye hazırlanmasıdır. TSK tarafından, ‘siyasi irade, siyasi irade’ diye sıkıştırılan –böylece güya seçimlerde eli zayıflatılmaya çalışılan- hükümet partisinin, bu belki de son atağı olacak. Ancak, böyle bir tezkere için ‘destek’ açıklamasında hiç zaman kaybetmeyen CHP ile sözde sistemli bir laiklik savaşı yürüttüğü AKP arasında, halk düşmanlığı konusunda zerrece fark bulunmadığını bir kez daha kanıtlamak suretiyle, sosyalistlerin seçim propagandalarına iyi bir malzeme sunacak.

Benzer gelişmeleri ve hafta boyunca gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikleri, zaten günlük internet sitemizden izlemeye devam edeceksiniz.