30 Kasım 2007 Sayı: SİKB 2007/46(46)

  Kızıl Bayrak'tan
   İşçi sınıfı, emekçiler ve ezilen Kürt halkının
birleşik devrimci mücadelesi!
  Kürt sorununa Amerikan formülü netleşiyor
Gazetemize yönelik hukuk terörü sürüyor!
Telekom grevi üzerine...
Telekom işçileriyle dayanışma eylemlerinden...
Tersanelerde kurultay çalışmaları...
  TÜMTİS’ten “abluka”ya yanıt!
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  AK Parti Kürtler’in Deccal’i mi?
Yüksel Akkaya
  Marks’ın Kapital’i
  140. Yılında Kapital‘in Güncelliği sempozyumu...
  Fırtına öncesi sessizlik!..
Haluk Gerger
  Dünyadan...
  Şiddetin kaynağı olan kapitalist sisteme karşı
emekçi kadınlar bir adım ileri!
  İstanbul Gençlik Forumu toplanıyor!
  Söz sırası gençlikte...
  İstanbul Liseli Gençlik Platformu’ndan çağrı:
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...

16 Ekim 2007 günü sabah saatlerinde başlayan ve Türk Haber-İş üyesi 25.680 Telekom işçisini kapsayan grev 28 Kasım gecesi Türk Telekom Yönetimi ve Haber-İş Sendikası yetkililerinin gerçekleştirdiği görüşmenin ardından sona erdi. Sendika ve Telekom arasında yapılan görüşmeye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı görüşme sonrası gece 00:30'da anlaşma sağlandığı duyuruldu.

Binbir iftira, karalama, saldırı eşliğinde süren Telekom grevi, 40’lı günleri geride bıraktıktan sonra, bir gece yarısı imzalanan anlaşmayla bitirildi. Telekom işçisini greve götüren talepler elde edildi mi, edilmedi mi ayrı bir tartışma konusu. Kesin olan, maddi taleplerden daha önemli olan kazanım, grevin grevci işçilerle birlikte daha geniş bir işçi kesimini de eğitmiş olmasıdır.

Son yıllarda büyük çabalarla unutturulmaya çalışılan tarihsel bir gerçeği, hakların mücadeleyle kazanılacağı, bir kez daha teyit edilmiştir.

Telekom grevine en ilkel yöntemlerle saldıran sermaye düzeni, halihazırda bir grev yaşamıyor olmakla birlikte örgütlenme çalışmasını aksatmadan sürdüren TÜMTİS sendikasından duyduğu rahatsızlığı da, Ankara Şubesi’nden Şube Başkanı dahil 7 yöneticiyi tutuklayarak gösterdi.

Gazetemize arka arkaya verilen kapatma kararları, Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği’ne yönelik saldırı ve Kürt halkına yönelik kesintisiz saldırılar, sistemin Kürt halkının yanısıra işçi sınıfı, emekçi kitleler ve devrimci hareketi hedefe koyduğunun son göstergeleridir.

Yapılması gereken, ortak hedef haline getirilenlerin, ortak mücadele ile saldırıyı püskürtmesidir. Saldırıları dizginlemenin tek yolu, “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” bayrağı altında toplanmak ve mücadeleyi yükseltmektir.

***

*Gazetemizin toplatma ve yayın durdurma kararları yüzünden aksayan bayi dağıtımı, bu sayıdan itibaren yeniden YAYSAT üzerinden başlatılmıştır. Gazete bayii ve kitapçılardan temini mümkündür. Bayilere dağıtımın “kontrolü” ise her zamanki gibi Kızıl Bayrak’ı sahiplenen “bilinçli” okurlarımıza düşüyor.