17 Ağustos 2012
Sayı: SYKB 2012/33

 Kızıl Bayrak'tan
Clinton’un Türkiye ziyaretinde Suriye’ye yönelik emperyalist müdahale ve yeni
saldırı planları masaya yatırıldı
Emperyalistler Suriye’yi boğazlamaya hazırlanırken
Polis cinayetlerine ve
çürümüş düzene karşı mücadeleye!
Çürümüş eğitim sisteminin en iyi temsilcilerinden Yusuf Devran’dan
yeni icraatlar
Senkromeç direnişinde 2. hafta!
Haklarımıza ve sözleşmemize sahip çıkalım
Başöz Enerji İşyeri Baştemsilcisi Sami Özcan ile 2012-2014 MESS Grup TİS
süreci üzerine
Gedik Kaynak fabrikasında işten atılan Hikmet Şahin ve Kemal Güzel ile
konuştuk
“Havzada örnek bir direniş öreceğiz!”
“Biz başarırsak diğer işçiler de
uyanacak!”
Tez-Koop-İş Sendikası İzmir Şube ve Genel Merkez arasında yaşanan tartışmalara dair
9.Mamak Kültür Sanat Festivali başarıyla gerçekleşti!
Festival tam bir seferberlik oldu!
Bir ‘an’lık duyguyla,
sanat üzerine kısa kısa
Suriye, Arap solunu bölüyor
Nicolas Dot-Pouillard
Varsın üç maymunu oynasınlar,
gerçekler onların suratına çarpacak!
TMMOB üyelerinden
Malatyalı’ya destek!
Üniversiteler açılıyor, cemaatler iş başında!
Harçlar kalkacak, sınav sistemi değişecek... Ya başka?
Sınıf edebiyatına giriş
Bir bardak temiz su bile sosyalizmde!
Sacco ve Vanzetti’yi
saygıyla anıyoruz
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...




ABD Dışişleri Bakanı H. Clinton'ın Türkiye ziyareti, emperyalistlerin Suriye'ye yönelik yeni savaş ve saldırı planlarının masaya yatırıldığı bir dizi görüşmeye konu oldu. Amerikancı AKP iktidarının temsilcilerini ve Cuhurbaşkanını sırasıyla huzura çeken Clinton, yaptığı bu görüşmelerde Suriye'ye yönelik emperyalist müdahale planlarının yeni halkaları üzerinden, işbirlikçi Türk sermaye devleti payına düşenlerin çerçevesini çizmiş oldu.

Bu kritik ziyaret ve sonrasında yapılan açıklamalar önümüzdeki günlerde emperyalist savaş ve saldırganlık sürecinin hız kazanacağını gösteriyor. Gazetemizin bu sayısında Suriye üzerinden yapılan görüşmeler ve pazarlıklar farklı yönleri ile birlikte ele alınıyor.

***

Sermaye iktidarının kapsamlı yıkım saldırılarının gündemde olduğu, sınıf cephesinden bu saldırılar karşısında henüz anlamlı bir karşı koyuşun yaşanmadığı şu günlerde bir dizi fabrikada mevzi direnişler gündeme gelmeye devam ediyor. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere çeşitli illerde yaşanan işçi direnişlerini yoğun sömürü koşullarına karşı sınıf ve emekçi kitlelerde biriken hoşnutsuzluğun bir yansıması saymak gerekiyor. Lokal direnişler olmasına rağmen sadece İstanbul’da öne çıkan DHL, BEDAŞ, TEXİM, Kiğılı ve HEY Tekstil, İzmir’de süren Senkromeç ve Billur Tuz, Aliağa’da MICHA, Manisa'da FCMP TR ve Antep’te binlerce tekstil işçinin başlattığı direnişler, sınıf içerisinde yaygın bir öfke birikimi yaşandığını gösteriyor. Gazetemiz üzerinden yapılan röportajlar ve eylem haberleriyle direniş süreçlerini yansıtmaya özen gösterdik.

***

Sınıf devrimcilerinin “işçilerin birliği, halkların kardeşliği” vurgusunu öne çıkardığı, işçi sınıfı ve emekçi kitlelerle bu eksende buluşmayı siyasal faaliyetin merkezine koyduğu bir süreçte, Mamak'ta aynı gündem üzerinden yapılan başarılı festival çalışması, gazetemizin bu sayısında da farklı yönleri ile birlikte ele alınıyor. Gerek kitleselliğiyle, gerekse örgütlenme kapasitesiyle öne çıkan Mamak Kültür Sanat Festivali, özgün bir politik kitle çalışması deneyimi olarak hazırlık komitesi ve çalışma yürüten güçler tarafından değerlendiriliyor. Okurlarımızın bu deneyimlerden faydalanması için konuya geniş bir çerçevede yer vermeye çalıştık.