17 Ağustos 2012
Sayı: SYKB 2012/33

 Kızıl Bayrak'tan
Clinton’un Türkiye ziyaretinde Suriye’ye yönelik emperyalist müdahale ve yeni
saldırı planları masaya yatırıldı
Emperyalistler Suriye’yi boğazlamaya hazırlanırken
Polis cinayetlerine ve
çürümüş düzene karşı mücadeleye!
Çürümüş eğitim sisteminin en iyi temsilcilerinden Yusuf Devran’dan
yeni icraatlar
Senkromeç direnişinde 2. hafta!
Haklarımıza ve sözleşmemize sahip çıkalım
Başöz Enerji İşyeri Baştemsilcisi Sami Özcan ile 2012-2014 MESS Grup TİS
süreci üzerine
Gedik Kaynak fabrikasında işten atılan Hikmet Şahin ve Kemal Güzel ile
konuştuk
“Havzada örnek bir direniş öreceğiz!”
“Biz başarırsak diğer işçiler de
uyanacak!”
Tez-Koop-İş Sendikası İzmir Şube ve Genel Merkez arasında yaşanan tartışmalara dair
9.Mamak Kültür Sanat Festivali başarıyla gerçekleşti!
Festival tam bir seferberlik oldu!
Bir ‘an’lık duyguyla,
sanat üzerine kısa kısa
Suriye, Arap solunu bölüyor
Nicolas Dot-Pouillard
Varsın üç maymunu oynasınlar,
gerçekler onların suratına çarpacak!
TMMOB üyelerinden
Malatyalı’ya destek!
Üniversiteler açılıyor, cemaatler iş başında!
Harçlar kalkacak, sınav sistemi değişecek... Ya başka?
Sınıf edebiyatına giriş
Bir bardak temiz su bile sosyalizmde!
Sacco ve Vanzetti’yi
saygıyla anıyoruz
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 


“Tolga Baykal Ceylan nerede?”

 

Cumartesi Anneleri Galatasaray Lisesi önündeki eylemlerinin 385. haftasında Tolga Baykal Ceylan’ın akıbetini sordular.

Eylemde ilk olarak Hüseyin Taşkaya’nın eşi Sultan Taşkaya söz aldı. Taşkaya, kayıp yakınları olarak geçen yıl Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüştüklerini ifade ederek “Hani çözüm, nereye kadar savaş” diye sordu. Sultan Taşkaya kayıp yakınları olarak barış istediklerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından Murat Yıldız’ın annesi Hanefi Yıldız söz aldı. Kayıplar için “bizim dönemimizde değil” diyen AKP hükümetini eleştiren Hanefi Yıldız, bu hükümetin de diğerlerinin devamı olduğunu söyledi. “Kardeş Erdoğan, sevgili düşman” ifadeleri kullanarak Tayyip Erdoğan’ın barış ve kardeşlik dili kullandığını fakat düşmanlığı beslediğini belirtti. “Bu nasıl kardeşlik? İstemiyoruz dostluğunu da kardeşliğini de!” diyerek sözlerine devam eden Yıldız, “artık yalanlarına kimse inanmaz” diyerek sözlerini bitirdi.

Hanefi Yıldız’ın ardından, kaybedilişinin 8. yılında Tolga Baykal Ceylan’ın annesi Kadriye Baykal söz aldı. Devletin erklerine sorduğu “yıllardır oğluma ne yaptınız?” sorusunun cevapsız kaldığını söyleyen anne Baykal, yıldırma ve çaresizliğe sürüklenmeye çalışarak oğlunu aramasının engellendiğini aktardı. Bu çabaların işe yaramadığını ve yılmadığını belirterek “mücadele gücümüz ve öfkemiz artıyor” dedi.

Kadriye Baykal’ın açıklamalarının ardından İHD adına basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında şunlar ifade edildi: “Hükümetin, insanı ve haklarını esas almayan militarist, milliyetçi ve güvenlik eksenli politikalarıyla hiçbir soruna çözüm üretilemez. Bugünkü ‘ben istiyorum, siz de isteyeceksiniz!’ rejimi hak ve özgürlüklere düşmandır.”

Açıklamada Tolga Baykal Ceylan’ın kaybedilmesi ve sonrasında yaşanan sürece değinilerek düzenin kolluk güçlerinin çelişkili ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları teşhir edildi. Açıklama “kayboluşunun 8. yılında yetkililere bir kez daha soruyoruz: Tolga Baykal Ceylan nerede?” sorusuyla bitirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

“Malatya Sivas olmayacak”

 

Irkçı-faşist saldırganlığa ve Malatya’da Alevi ailelere yönelik gerici saldırılara karşı İstanbul Esenyurt’ta Ardahan Damal Köyü Gençliği’nin çağrısı ile 12 Ağustos günü yürüyüş gerçekleştirildi.

Depo Kapalı Cadde girişinde toplanılmasıyla başlayan yürüyüşe Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu da katıldı. Yoğun yağmura rağmen gerçekleştirilen eylemde “Malatya Sivas olmayacak” pankartı açıldı. BDSP eylemde “Özgürlük, devrim, sosyalizm” şiarlı önlükler ve dövizlerle yer aldı.

Yürüyüşün ardından BDSP temsilcisi, bu topraklarda on yıllardır yaşanan katliamlara işaret ederek devletin acı, ölüm ve yoksulluktan başka hiçbir şey sunamayacağını söyledi.

Emperyalist savaş çığırtkanlığı yaparak kendi alçak çıkarları için emekçileri katletmeye göz dikenlerin içeride de düşmanlık tohumları ekmeye çalıştığı söylenerek, gerçek ve kalıcı çözüm için sınıf mücadelesinde birleşme çağrısı yapıldı. “Malatya’nın Sivas olmasına izin vermeyelim” diyen temsilci faşizme karşı devrimci saflarda örgütlenme çağrısı yaptı. Ardından Damal Gençliği adına konuşma yapıldı. Konuşmada, Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların devletin mantığını yansıttığı, Alevileri asimile etme çabasının saldırılarla sürdürüldüğü, yanı sıra Kürt halkına yönelik saldırların da tırmandırıldığına değinildi.

Son olarak “Eşitlik, kardeşlik ve sosyalizm istiyoruz” sözleriyle konuşma sona erdi. Açıklamanın ardından bir araya gelinerek neler yapılabileceği üzerine sohbetler edildi.

Kızıl Bayrak / Esenyurt

 

 

 

 

Kemal Nebioğlu anıldı

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu (DİSK) kurucusu ve genel başkanı, eski Gıda-İş başkanı Kemal Nebioğlu ölümünün 6. yıldönümünde 10 Ağustos günü Zincirlikuyu’daki mezarı başında anıldı.

DİSK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerinin yanısıra TKP üyelerinin de katıldığı anmada söz alan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, sendikal değerlerin yozlaştırıldığı, ileri demokrasi adı altında kapitalist tahakkümün güçlendiği bir dönemde Kemal Nebioğlu gibi isimlerin bırakmış olduğu sendikal geleneğin sonuna kadar sürdürücüsü olduklarını belirtti.