18 Temmuz 2014
Sayı: KB 2014/29

Gerici saldırganlığa karşı işçilerin birliği halkların kardeşliği!
AKP-Siyonist İsrail işbirliği
AKP’nin kirli savaş politikalarının faturasını halklar ödüyor
Birileri planlamış, birileri vurmuş, birileri de serbest bırakmış!
Sivas, kusursuz planlanmış bir devlet katliamıdır!
Sermaye seri cinayetlerine devam ediyor!
ERDEMİR özelleştirildi, Ereğlililer borçlandı
Torba yasa işçi güvenliği alanını daraltıyor!
Kent Gıda’da
grev bayrağı dalgalanıyor!
Bakaç Reklam işçilerinden ‘Yılın Emek Hırsızı’ eylemi!

Somalı madencilerden
Ankara’da eylem!

MİB MYK Temmuz ayı toplantısı

Ekim Gençliği 2. Yaz Kampı başarıyla gerçekleştirildi
Ekim Gençliği II. Yaz Kampı tamamlandı
Gençliğin devrimci birliğini yaratmak
ellerimizde! - B. Bahar
Kavgayı Kızıl Bayrak’la örgütleyelim! - T. Kor
Direnişçi işçilerden Kızıl Bayrak’ın 20. yılına mesajlar
Filistinliler katliama karşı direniyor!
İsrail insanlıktan çıkarıyor
Rıza Shahabi’ye özgürlük!
Dünya eylem ve grevlerinden...
BBC çalışanları
greve çıkıyor
Katliam için “insanüstü gayretle” çalışmışlar
Büro emekçileri iş bıraktı!
Kapitalizmin kadın ve çocuk pazarı!
Saray soytarılığı geleneği ve ‘Vizyon’ dalkavukları - K. Ehram
İş cinayetlerinin olmadığı bir dünya için!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İsrail insanlıktan çıkarıyor

 

İsrail’in Pazartesi gününden bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 122 Filistinli’nin yaşamını yitirdiği, yüzlerce insanın ise yaralandığı bildiriliyor. Hayatını kaybedenlerden 28’i ise çocuk.

İsrail Siyonizmi bu katliamlarla insanlık suçlarına bir yenisini daha eklerken, yürüttüğü bu haksız savaş aynı zamanda İsraillileri de insanlıktan çıkarıyor.

Dumanlara sinmiş çocuk çığlıkları...

Danimarkalı Ortadoğu Muhabiri Allan Sørensen’in Twitter’daki hesabından yayınladığı fotoğraf gündeme oturdu. Fotoğrafta, İsrail ordusu, Gazze’yi bombalarken bir grup İsrailli yaşananları sandalyelerinde oturarak izliyor.

İzledikleri masum insanların vahşice öldürülmesi. Dumanlar çocukların duyulmayan çığlıklarıyla birlikte yükseliyor.

Filistinli anneler ölsün ki...’

Yine yansıyan haberlere göre İsrailli aşırı sağcı kadın milletvekili Ayelet Shaked, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği operasyonlara destek verdiği açıklamasında şunları söylüyor: “Hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı bizim elimizde olmalı. Bu öldürülen teröristlerin anneleri için de geçerli. Annelerin oğullarının peşinden gitmeleri adil olur. Ölmeliler ve evleri yıkılmalı ki bir daha terörist yetiştiremesinler.

Filistinli çocukların üzerine
sevgiyle düşen İsrail bombası!

Hatırlanırsa İsrail Lübnan’ı bombalarken de İsrailli çocuklarla ilgili bir haber ve fotoğraf gündeme gelmişti. İsrailli çocuklar Lübnan’a atılacak olan füzelere şu mesajları yazıyordu: “Sevgili Lübnanlı, Filistinli, Müslüman, Arap Hristiyan çocuklar. Sevgiyle ölün! İmza: İsrailli çocuklar!

IŞİD vahşetinden İsrail barbarlığına...

Yakın coğrafyada IŞİD canileri milyarlarca insana kestikleri insan başlarını, bu başlarla top oynamalarını gösteriyor. İsrail ordusu da benzer bir şekilde insanlara sergilediği vahşeti canlı canlı izlettiriyor.

Her ikisinde de emperyalistlerin ve onların maşalarının işledikleri insanlık suçları tarihe kaydediliyor.

 

 

 

 

İsrail’in ‘uyarı’ oyunu

 

Gazze’yi bombardımana tutan İsrail ordusu, Filistinlileri evlerini boşaltmaları konusunda “uyardı.”

Gazze’ye bomba yağdıran İsrail uçaklarından, kentin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesindeki Filistinlilere evlerini terk etmeleri yönünde bildiriler atıldı. Bildiride şunlar söylendi:

Beyt Lahiya halkı!

 İsrail ordusu, roketlerin atıldığı El-Atatıra’dan Es-Salatın Caddesi’ne ve Cebaliya kampının batı ve kuzey kesimlerindeki terörist unsurları havadan vuracaktır. Can güvenliğiniz için evlerinizi terk edip Cebaliya’nın güneyine gitmeniz gerekmektedir. Bu kısa süreli bir operasyondur. Evlerinizi terk etmemeniz durumunda canınızı tehlikeye atmış olacaksınız.”

İsrail ordusu evlerini başına yıkmadan kaçmaya çalışan binlerce Filistinli BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) okullarına sığındı.

Filistinliler, İsrail’in Gazze’ye kara operasyonu başlatmak için kendilerini tehcir ettiğini söylerken, sığındıkları okullarda elektrik, su ve çocuklar için yiyecek bulunmadığını belirtiyorlar.

İsrail uçakları içinde kadın ve çocukların yaşadığı binaları vurmadan önce ‘uyarı politikası’ uyguluyor. Bu ‘uyarı politikası’na göre vurulacak sivil binaya önce ya telefon mesajı gönderiliyor ya telefon ediliyor ya da ‘çatısı tıklatılarak’ binayı boşaltmaları isteniyor.

Uçaklardan atılan küçük roket çatıda sınırlı hasara yol açarken binada bir sarsıntı meydana geliyor. Haberi geçen ajansın ifadesiyle “çatı tıklatılarak” evdekilere “binayı boşaltın” mesajı verilmiş oluyor.

15 dakika sonra uçaklar geri dönüyor ve bu kez evin üstüne büyük bombalar bırakarak ortalığı toz Duman içinde bırakıyor.

Toz duman çekildiğinde binadan geriye sadece bir moloz yığını kaldığı görülüyor.

Tepkilere karşı açıklama çabası

Yerel siteler ve bazı kaynaklar, İsrail’in saldırılarında ‘Çatıyı tıklatma’ uygulaması yaptığına dair iddialara karşın saldırılarda 39’u çocuk, 25’i kadın 194 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayarak İsrail’in ‘çatıyı tıklatma’ haberleri ile uluslararası kamuoyunda tepkileri yumuşatmaya çalıştığı belirtiliyor.

 

 

 

 

Kobani’ye bombalı saldırıda
kimyasal şüphesi!

 

Irak ve Suriye’deki hakimiyetini sağlamlaştırmak için arada kalan Kobani’yi almak isteyen gerici çete katliamlarını sürdürüyor.

Toplarla, tanklarla ve havan mermileriyle süren saldırılarda kasabalar, köyler hedef alınıyor. Kobani’nin güney ve doğu köylerinde saldırıların arttığı gelen bilgiler arasında. IŞİD çeteleri, toplarla Kobani’nin güneyinde bulunan Kun Eftar ile Aşmê köylerini bombaladığı aktarıldı.

Associated Press ajansına göre, Irak’ta ele geçirdiği silahları Suriye’ye taşıyan IŞİD, Kürt köylerine karşı saldırılarını bu avantaja yaslanarak büyütüyor.

Ayrıca bombalamalarda yaşamanı yitirenlerde şarapnel yada mermi izi bulunmadığı belirtilerek kimyasal silah iddiasına kanıt olarak gösteriliyor.

Saldırılarda onlarca YPG savaşçısının yaşamını yitirdiği belirtilirken gerici çetenin de çok sayıda kayıp verdiği bombalamalara rağmen bölgede ele geçirebildiği bir alan olmadığı aktarılıyor.


 
§