25 Temmuz 2014
Sayı: KB 2014/30

Direnen Filistin halkıyla eylemli dayanışma!
Sorun burjuva cumhuriyetinin başına kimin oturacağı değil, onun nasıl yıkılacağıdır
AKP’nin dilinde Filistin, aklında özelleştirme var!
Rojava ve Filistin’e destek eylemleri
Sınıfa karşı sınıf tutumunu ete-kemiğe büründürelim!
Kent Şeker grevi
kararlılıkla sürüyor!
Yıldız Sunta işçileri
ihanete karşı direniyor!
Şişecam işçileri: Eylemlerimizi sürdüreceğiz!
Bakaç işçileri saldırılara ve sessizliğe rağmen direnişte!
“İşçiler el ele verdiği sürece kazanan taraf olacaktır!”

Jandarma saldırısının emrini Sütaş patronu verdi!

“En az yüzde 50 zam, 35 saatlik çalışma haftası!”

İhanete geçit vermemek için
TİS komitelerinde örgütlenelim!

Devrimci Gençlik Birliği üzerine... / 1
Bir elmanın iki yarısı - K. Toprak
Bürokrasiyi ve tıkanmayı aşmak için
ortak mücadele programına sahip taban inisiyatifleri
“Kızıl Bayrak elimizde bir kılavuz olarak durmaktadır!”
“Kavganın bayrağı kızıldır, Kızıl Bayrak işçi sınıfının elindedir!”
Emperyalist gericilik,
İsrail barbarlığının suç ortağıdır!
Uzlaşmacı çizginin açmazları…
Filistin: Katliamların ve direnişin tarihi
Dünyadan Filistin ve
Rojava için eylemler
İmam hatip okulları kimin ihtiyacıdır?
Çocuk istismarı / 4
Fırtına kuşları
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Dünyadan Filistin ve
Rojava için eylemler

 

Wuppertal’da IŞİD ve İsrail karşıtı eylem

Filistin ve Rojava/Kürt halkına dönük emperyalist, gerici ve Siyonist saldırganlık karşıtı eylemlerden biri de 21 Temmuz’da Wuppertal kentinde gerçekleştirildi. Eylem çağrısını MLPD yaptı. Filistin’in ilerici örgüt ve kurumlarının yanı sıra BİR-KAR ve AGİF’te eyleme katılıp, destek sundu.

Eylem için, MLPD’nin her Pazartesi günü eylem yaptığı Cıty Arkadien’in önünde toplanıldı. Filistin ve Kürdistan’a özgürlük talep eden ve Siyonist barbarlığı kınayan dövizlerin taşındığı protesto eylemde, sırasıyla MLPD, Filistin, BİR-KAR ve AGİF temsilcileri kısa konuşmalar yaptılar. Onları Meksikalı bir dayanışmacının sempati toplayan konuşması izledi. Kökten dinci İŞİD çetelerinin ve Siyonist barbarların teşhir edildiği, katliamların lanetlendiği konuşmalar oldu. Protesto eyleminde, önümüzdeki hafta daha güçlü eylemler örgütleme çağrısı da yapıldı.

Yahudilerden Gazze için eylem

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı çıkan ‘Soykırım Karşıtı Yahudiler’ grubu, İsrail meclisi önünde ve dünyanın farklı kentlerinde oyuncak bebeklerle eylem yaparak öldürülen Gazzeli çocukları anıyor.

aljazeera.com.tr’nin haberine göre, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı çıkan ‘Soykırım Karşıtı Yahudiler’ grubu, İsrail meclisi önünde ve dünyanın farklı kentlerinde oyuncak bebeklerle eylem yaparak öldürülen Gazzeli çocukları anıyor. Jews Against Genocide (JAG) grubu Facebook sayfasında farklı ülkelerde, öldürülen Gazzeli çocukları temsil eden oyuncak bebeklerin yığıldığı fotoğrafları yayımlayarak İsrail saldırılarına tepkisini gösteriyor.

Grup söz konusu eylemi İsrail parlamentosu Knesset binası önünde de gerçekleştirdi. Grup, eylemin dünya çapında yayılması ve fotoğrafların paylaşılması çağrısında bulundu. Grubun sözcüsü Miko Peled konuyla ilgili mesajında, Gazze’de öldürülen çocukların sayısının her geçen gün arttığını belirterek tüm dünyaya Filistin mücadelesini desteklemeleri ve Filistin’deki apartheid rejiminin son bulması için birleşmeleri çağrısı yaptı.

Brüksel’de Gazze eylemi

Brüksel’de yaklaşık 6 bin kişi Gazze’deki saldırıları protesto etmek için biraraya geldi. Stalingrad Caddesi’nde toplanan eylemciler Filistin halkıyla dayanışma sergiledi ve İsrail vahşetine son verilmesini istedi. Çoğunluğunu Arap kökenlilerin oluşturduğu göstericiler İsrail’in Gazze’ye yönelik hava bombardımanını ve kara saldırılarını derhal durdurmasını istediler. Göstericiler İsrail’in Filistin’i işgaline de tamamen son vermesini talep ettiler. Ayrıca eylemciler Avrupa Birliği ve Belçika hükümetinden sivil katliamına son verilmesi ve siyasi tutukluların serbest bırakılması için çaba göstermesini istedi.

Daha sonra kalabalık sloganlar eşliğinde Place Rouppe’ya doğru yürüdüler Eylemciler, “Katil İsrail!”, “Suskunluğunuz öldürüyor!”, “Gazze Gazze, unutmuyoruz!”, “İnsanlık katledildi!”, “Terörist İsrail!” ve “İsrail’e boykot!” sloganlarını attı.

Bielefeld’de Rojava’ya destek!

Emperyalist efendilerinin desteğiyle Rojava’yı hedef alan dinci gerici IŞİD katillerine karşı Rojava halkına ve YPG’ye destek vermek için Bielefeld merkezinde bir miting gerçekleştirildi.

Mitingde yapılan konuşmalarda IŞİD katillerinin hedefi ve buna karşı neler yapılacağına dair açıklamalar yapıldı. Rojava halkının ve YPG gerillalarının desteğe ve yardıma ihtiyaç duyduğu, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiği vurgulandı. Ayrıca “Rojava ve Kobane’de katliama son!” yazılı büyük bir pankart açıldı. Miting halaylarla sona erdi. Kürdistan derneğinin organize ettiği ve BİR-KAR, AGİF gibi örgütlerin destek verdiği mitinge yaklaşık 200 kişi katıldı.

 

 

 

 

İsrail protestosuna polis saldırdı

 

DLB ve DGB Girişimi tarafından Ankara’da 21 Temmuz’ada İsrail Büyükelçiliği’ne yapılmak istenen yürüyüşe polis saldırdı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek için Kuğulu Park’ta toplanan DGB ve DLB’liler, buradan İsrail Büyükelçiliği’ne doğru yürüyüşe başladılar. Büyükelçilik önüne gelmeden polis barikatıyla karşılaşan genç komünistler, “Bu barikat bizlere değil halkların kardeşliğine kurulmuştur. Bizler bu barikatı tanımıyoruz. Büyükelçiliğin önünde basın açıklamamızı yapacağız” diyerek barikata yüklendiler. Bunun üzerine polis biber gazı ve coplarla azgınca saldırdı.

Saldırıya karşılık veren devrimciler bir süre barikat başında beklemeye devam ettiler. Daha sonra polis yeniden saldırarak gözaltı yapmaya başladı ve 8 devrimciyi işkenceyle gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların Adli Tıp’a gönderilmesi ile birlikte tekrar yürüyüşe geçen devrimciler Tunalı Caddesi’ni bir süre trafiğe kapattılar. Burda ajitasyon konuşmaları yaparak hesap sorma çağrısını yinelediler ve ara sokaklardan ajitasyonlar ile Yüksel Caddesi’ne geçtiler. Gözaltına alınan devrimcilerin Adlı Tıp’a getirildiğini öğrenen DGB ve DLB’li devrimciler, Adli Tıp önünde beklemek için Yüksel Caddesi’nden harekete geçtiler. Ardından gözaltı otobüsünde Adli Tıp önünde bekletilen devrimciler ile birlikte coşkulu bir bekleyiş başladı. Sloganlar ve halaylar eşliğinde gözaltındaki direnişçilerle dayanışma içinde olundu.

Adli Tıp kontrolünden sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler. Yaralıların hastanede tedavisinin bitmesi sonrası ilerleyen saatlerde tüm gözaltılar serbest kaldı.

Emperyalist savaşa ve polis terörüne son!

İzmir DGB Girişimi ve DLB giderek tırmanan ve Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren emperyalist ve Siyonist savaşa karşı 22 Temmuz’da alanlara çıktı.

Karşıyaka İzban’dan başlayıp iskeleye kadar süren yürüyüş boyunca emperyalist savaş ve Ortadoğu’daki bilanço aktarıldı. İşçiler, emekçiler ve gençlik sokağa, eyleme ve hesap sormaya çağrıldı.

İskele önüne gelen kitle burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında, emperyalist güçlerin halklar üzerindeki sistemli saldırılarına dikkat çekildi.

Bu saldırıları protesto etmek için sokağa çıkanlara ise polis ve devlet terörü uygulandığı, bir yenisinin de 21 Temmuz’da Ankara’da yaşandığı aktarılarak Ankara DGB Girişimi ve DLB üyelerine yönelik polis saldırısı protesto edildi.

Kızıl Bayrak / Ankara-İzmir

 
§