19 Aralık 2014
Sayı: SİKB 2014/01 (50)

“Çözüm süreci” aldatmacasına devam
Kobanê, Serêkaniyê, Qamışlo ve Cezaa’da direniş
Hırsızlar hala hırsız!
Tutsaklara yayın yasağı mücadeleyle kırıldı
“Türkiye’ye biber gazı sağlamayın”
Amed’de polis Kadir Çakmak’ı katletti
“İşte ihanet, işte Türk Metal”
MESS-Türk Metal ittifakını parçalamak için…
Homurdanmaları bırakıp hesap sormalıyız!
İşçi sağlığı değil, güvencesizlik hedefleniyor!
TPAO özelleştirme kıskacında
DİSK-AR: Asgari ücretlinin alım gücü düştü
Bursa polisi Nestle’ye çalışıyor
Savaş ve yıkım bütçesine karşı binler Ankara’da buluştu
2015 bütçesi ve 13 Aralık mitingi - Alper Suat
Zafer Aydın’ın Yatağan’da gördüğü - T. Kor
CIA’in işkencehaneleri
ABD ile Küba ilişkilerinde “normalleşme” mi, kaleyi içten fethetme siyaseti mi?
İşçi sınıfı ve emekçi kitleler eylemde
Belçika’da yıkıma karşı genel grev!
İsrail katliamlarını sürdürüyor
Gericilik, baskı ve saldırganlık gençliği kuşatamayacak!
DLB: Erdal’dan Berkin’e büyüyor mücadele!
DGB’den Suriyeli göçmenlerle dayanışma
UNICEF’in kadına yönelik şiddet raporu: Malumun ilanı
Kadın kırımı sürüyor!
İyimser dostumuz Şarlo, proletaryanın onurlu palyaçosu - K. Ehram
Yaşasın 19-22 Aralık Direnişimiz!
19-22 Aralık: Tarih sayfaları arasında kızıl bir ayraç
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DGB’den Suriyeli göçmenlerle dayanışma

 

DEÜ DGB Meclisi, 12 Aralık günü Dokuzçeşmeler Kampüsü’nde stand çalışmasıyla Suriyeli aileler için yardım topladı. Öğrenci topluluklarından öğrencilerin ve bağımsız öğrencilerin katılımıyla devam eden dayanışma faaliyeti bütün hafta boyunca hayata geçirildi.

Dayanışma faaliyeti sırasında temas kurulan öğrencilerle sohbetler gerçekleştiren DGB’liler, emperyalist savaş mağduru ailelerin sorunlarının sadece bu şekilde çözülemeyeceğini, asıl yapılması gerekenin sorunun kaynağı olan emperyalist-kapitalist düzene karşı mücadele edilmesi gerektiğini, aksi taktirde yapılanların sadece bir vicdan rahatlatmaktan öteye geçemeyeceğini anlatarak emperyalist-kapitalist sistemin teşhirini yaptılar.

DGB’liler, mücadeleden başka bir seçeneğin olmadığını vurguladılar. Faaliyet sırasında ayrıca, ailelerin acil ihtiyaçlarının sadece maddi destek olmadığı, gerçekleştirilecek ziyaretlerle aileler ve özellikle çocuklarla vakit geçirmenin önemli olduğunu ifade ettiler.

İşçi semtlerine ve fabrikalara sesleniş

DEÜ DGB Meclisi’nin hayata geçirdiği faaliyet planlarından biri de fabrika dağıtımları. Daha önce, DGB İzmir İl Meclisi toplantısında alınan karar doğrultusunda DGB faaliyetleri işçi ve emekçi mahallelerine taşınacak.

Bu faaliyetlerle işçi gençliğe seslenmeyi hedefleyen DEÜ DGB Meclisi, 12 Aralık günü bir dağıtım gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde buluşan DGB’liler Buca’da bulunan ve işçi gençliğin yoğun olarak çalıştığı BEGOS’taki fabrika girişlerinde ‘2015 Bütçe görüşmelerini’ teşhir eden bildiriler dağıttı.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

 

DLB’den yaygın faaliyet

 

DLB’liler Erdal Eren anmasına hazırlık kapsamında GATEM ve Sarkuysan Anadolu Lisesi’nde Liselilerin Sesi dergisinin satışını gerçekleştirdi. Aynı liselerde toplantılar da yapılarak Erdal Eren’in devrimci kimliği, sol hareketin durumu ve Erdal Eren’i anmanın önemi üzerine tartışmalar yürütüldü. Gebze Çarşı, GATEM, FSM Anadolu Lisesi ve Sarkuysan Anadolu Lisesi çevresine de “Erdal Eren yaşıyor DLB-DGB savaşıyor!”, “Erdal’dan Berkin’e büyüyor mücadele!/DLB”, “Tek yol DEVRİM!/DLB”, “Liseliler birliğe, devrime, DLB’ye!”, “Stajyer öğrenci köle değildir!/ DLB” yazılamaları yaptılar.

DLB organize sanayi bölgesinde

DLB’liler gerçekleştirdikleri yazılama faaliyeti ile Plastikçiler OSB içinde ve çevresinde bulunan liselerin duvarlarını süsleyerek örgütlenme çağrısı yaptılar. Plastikçiler OSB içinde bulunan PAGEV EML çevresine “Yaşasın Devrimci Liseliler Birliği!/DLB”, “Stajyer öğrenci köle değildir!/DLB”, “Staj sömürüsüne karşı DLB’ye katıl!” şiarlarının yanı sıra DLB-DGB yazılamaları yaptılar. Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi, Yücel Boru Fen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve İMKB TML çevresine “Fabrikada köle, okulda müşteri olma! DLB’li ol!”, “Parasız eğitim sınavsız Üniversite!/DLB”, “Tek yol DEVRİM!/DLB”, “Yaşasın Devrimci Liseliler Birliği!”, “Liseliler birliğe, devrime, DLB’ye!” yazılamaları yapıldı.

Ülker’e boykot, direnişe destek!

DLB’liler gerçekleştirdikleri faaliyette yüzlerce işçi servisinin geçtiği Güzeller OSB Kavşağı’na da “Aranızda Ülker direnişini duymayan var mı?/DLB” ve “Ülker’e boykot, direnişe destek!/DLB” yazılamaları yaptılar.

Avcılar’da DLB faaliyetleri

Geçtiğimiz hafta Avcılar’da DLB’liler “Ülker, Sütaş, Yatağan direnişlerinde işçilerin yanında, DLB saflarındayız!” afişleri ile gençliği direnen işçiler ile dayanışmayı büyütmeye çağırdı. Bu hafta da yine “İdamının 34. Yılında Erdal Eren Kavgamızda yaşıyor / DLB” şiarlı afişler Avcılar Merkez, Marmara Caddesi ve liselilerin geçiş güzergâhlarına yaygınca yapıldı.

Ayrıca DLB’liler lise duvarlarına ve soyunma odalarına yaptıkları yazılamalarla gençliği DLB’de örgütlenmeye çağırdı.

Eğitim çalışmaları sürüyor

Diğer yandan, Marksist eğitim çalışmaları kapsamında tartışılan kitabın ikinci bölümü de sunulup tartışıldı. Sunum sırasında ve sonrasında sorulan sorularla eserin derinlemesine kavranması kolaylaşmış oldu.

Liselilerin Sesi / Gebze-Avcılar

 

 

 

 

DGB Kocaeli Meclisi toplandı

 

Devrimci Gençlik Birliği (DGB), Kocaeli’de 12 Aralık günü gerçekleştirdiği meclis toplantısında; devrimci mirası sahiplenen ve devrimci önderlerin bayrağını taşıyan DGB’nin eylemle Erdal Eren’i anmasının önemi vurgulandı. DGB olarak Kocaeli’de devrimcileri kitlelere anlatmak, anmaları devrimin saflarına çağırmanın vesilesine dönüştürmek gerektiği belirtildi.

DGB genel kurulu ve etkinlik değerlendirildi. Gençlik hareketinin devrimci dinamizmini kucaklama iddiasıyla yola çıkan DGB’nin genel kurul ile birlikte önemli tartışmalar gerçekleştirip, yol haritasını ortaya koyduğu ifade edildi. Adımların hızlandırılarak liselerde, üniversitelerde, yaşamın her alanında gençliğin sorunlarına karşı mücadele etmesinin zeminlerini yaratmak gerektiği üzerine konuşuldu.

Eğitimdeki gerici uygulamaların arttırılması yönlü sermaye devletinin yeni uygulamaları, 19. Eğitim Şurası’nda yürütülen tartışmalar üzerine konuşuldu. Eğitimdeki gerici uygulamaların ve gericileştirme politikalarının teşhir edileceği, anadilde eğitim hakkını yok sayanların Osmanlıca'nın uygulamaya sokulmaya çalışılmasının nedenlerinin anlatılacağı bir çalışmanın Kocaeli’nin toplamında yürütülmesi yönlü planlamalar yapıldı.

Gündemlere dair DGB’nin sözünü söyleyeceği DGB’nin Sesi isimli yerel bir bülten çıkarılması planlandı.

Kızıl Bayrak / Kocaeli


 
§