25 Mayıs 2007 Sayı: 2007/20(20)

  Kızıl Bayrak'tan
   Düzen cephesinde seçim hazırlığı...
  Sermayenin seçim sonrası “niyeti”
Ankara’nın göbeğinde kontrgerilla
provokasyonu!..
Bir “solda dönüşüm” öyküsü
“Sol” görünümlü faşist parti DSP
Ah şu liberaller -
Haluk Gerger
  Düzen güçlerinin Kürt halkına karşı
“kutsal ittifakı”
  Büyükanıt emretti, Yargıtay uyguladı!
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  Rejim krizi ve gündemdeki parlamento seçimi
  Seçim kampanyası ve kadro sorunu
  İbrahim Kaypakkaya ülke genelinde düzenlenen eylemlerle anıldı...
  Lübnan’da iç çatışmalar yeniden başladı
  Düşük maliyetli katil istihdamı
  Alman devleti G8 karşıtlarına saldırılarını artıyor
  Dünyadan...
  Batı Avrasya ve Ortadoğu
Abu Şehmuz Demir
  Gençliğin çözümü devrimde!
  Seçimler ve devrimci yurtsever tavır/1
M. Can Yüce
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Kızıl Bayrak'tan...

Ankara’da patlayan bomba 6 insanın ölmesine yüzlercesinin yaralanmasına yol açtı. “Birlik ve baraberlik” çağrıları kılıfına büründürülmüş Kürt halkını hedefleyen açıklamaların arkasında kuşkusuz en dikkat çekici olanı Yaşar Büyükanıt’ın “yeni saldırılar olabilir” demesiydi. Sermaye basını ve partileri saldırıyı fırsat bilerek yeni bir şoven dalganın peşinde koşan düzen bekçilerinin tersine “biz ölen ve yaralanan insanların derin acısını içimizde duyuyoruz” söylemiydi. Faillerin ve uzantılarının bulunmasının oldukça zor olduğunu bildiğimiz bu tür saldırıların en bilinen adresinin ise Şemdili’den ve birçok başka örnekten test edildiği üzere Genelkurmay karargahı olduğunu hatırlatıyoruz. Kim yapmış olursa olsun bombalamanın Kürt halkına yönelik yeni bir saldırı dalgasının mihenk taşı olarak kullanılmaya çalışılacağından şüphe yok. Bu saldırılara karşı Kürt halkı ile birlikte karşı durmak, işçi ve emekçilerin şovenizim zehiri ile sersemletilmesine karşı mücadele etmek tüm devrimci ve ilerici güçlerin güncel görevidir. Saldırıyı, kan ve can pahasına kendi iç hesaplarını görmeye çalışan sermaye uşaklarını şiddetle kınıyoruz.

***

DTP’nin bağımsız adaylarla seçime gireceğinin açıklanmasından itibaren alevlenen “bağımsız adayımı istiyorum” tartışmaları reformist bir çeşni yaratmanın ötesine gidemeyecek gibi görünüyor. “Program tartışmayalım, adayları konuşalım”, “parlementoya 60 milletvekili sokabiliriz” vb. söylemler parlementer avanaklığın en uç örneklerini yansıtıyor. Kampanyanın, bu hali ile seçimlerden devrimci amaçlar için yaralanmak ile herhangi bir bağlantısı bulunmuyor. Tersine yayılan parlementer hayaller ile “sol” adına hatta “sosyalizm” adına sol liberalizmin en tehlikeli zehirini ilerici ve demokrat kamuoyuna enjekte ediliyor. Mevcut durum sınıf devrimcilerinin mücadele edeceği alanları genişletiyor, reformist odakları çoğaltıyor.

* * *

Geleceksizlik korkusu ve kaygısı içinde yaşamları karartılan yüzbinlerce liseli genç yeni bir sınava hazırlanıyor. ÖSS liseli gençlerin kabus olmaya devam ediyor. Liseli gençlik geleceklerini karartan bu sisteme karşı mücadelelerini yükseltmeye devam ediyorlar. Bu çerçevede İstanbul’da 3 Haziran günü bir şenlik ve 10 Haziran günü “ÖSS duvarını yıkalım!” şiarı ile Kadıköy’de ortak bir miting örgütleniyor.

İstanbul Liseli Gençlik Platformu’nun ulaştığı yeni düzeyin ifadesi olacak şenlik çalışmalarına destek vermek tüm sınıf devrimcilerinin ortak görevidir. Bu çabayı büyütmek ve kalıcı mevziler yaratmak mücadelesinin temel dayanakları haline getirmek ertelenemez güncel bir sorumluluktur.

***

Ekim Gençliği’nin Mayıs-Haziran tarihli 103. sayısı ile Liselileri Sesi dergisinin Mayıs tarihli 16. sayısı çıktı. Okurlarımız Liselilerin Sesi ve Ekim Gençliği dergilerini Eksen Yayıncılık büroları ve kitapçılardan temin edebilirler.