20 Kasım 2009
Sayı: SİKB 2009/45

  Kızıl Bayrak'tan
  Süresiz iş bırakma
eylemi örgütlenmelidir!
  Düzenin çözümsüz denklemleri
Sermaye devletinin kulakları: “Telekulak”!
“Ücretsiz ulaşım hakkı için
mücadeleye!”.
Metal işçileri Netaş grevinin
yıldönümünde MESS önündeydi!
  25 Kasım uyarı grevi hazırlıklarından.
  25 Kasım üzerine konuştuk.
  Sınıf hareketinden…
  Küçükçekmece’de eğitim seminerleri sürüyor
  Yaşasın Karahan Tekstil
direnişimiz!
  TKİP III. Kongresi toplandı!
  III. Parti Kongresi Gündemi
  Kapitalist kriz tipleri
- Volkan Yaraşır
  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’de emekçi kadınlar bir adım öne
  “Mühendislik, Mimarlık ve Şehir Planlamada Toplumcu Eksen”
çıkarken...
  Öğrenci gençlik neoliberal
saldırılara başkaldırdı!
  Pentagon’un savaş baronları namluları yeniden Latin Amerika halklarına çeviriyor...
  Ulusal soruna devrimci yaklaşımın paradoksları - 2 - M. Can Yüce.
  Zere’den mektup var!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

Daha iyi bir dünya için örgütlenelim!

Bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum. Fabrikalarda sömürülüyor ve eziliyoruz. Sabahtan akşama kadar çalışıyor, geleceksizlik işten atılma korkusu ile işsizlik ile boğuşuyoruz. Ama bu bizim kaderimiz değil!

Sorunlarımıza çözüm bulalım ne yapmamız gerektiğini konuşalım. Biz işçilerin gerçekten örgütlenmeye ve ne yapmamız gerektiğini tartışmaya ihtiyacımız var. Sesimizi çıkarmazsak var olan haklarımız da elimizden alınacak. Çünkü şuan tazminat hakkımız, sigorta hakkımız patronlar tarafından elimizden alınmak isteniyor. Kimse bize bu hakları “hak ediyorsunuz” diyerek vermedi. İşçiler mücadele ile grevlerle kazandılar. Daha iyi bir dünya için örgütlenelim.

Metal işçisi kardeşlerimizi metal işçileri kurultayına çağırıyorum.

Örgütlüysek her şeyiz örgütsüzsek hiçbir şey!

OSB’den bir kadın işçi


Ankara’da Kızıl Bayrak satışı

Sınıf devrimcileri Ekim Devrimi’nin yıldönümü vesilesiyle Ankara Yüksel Caddesi’nde Kızıl Bayrak gazetesinin satışını gerçekleştirdiler.

Gazete satışında sivil polislerin tacizleri boşa düşürüldü ve faaliyet kararlılıkla devam etti.

Saat 16.30’da başlayan satış, DTCF’deki faşist saldırıdan kaynaklı erken bitirildi.

Kızıl Bayrak / Ankara


Güçlükonak katliamının failleri yargılansın!

Kayıp yakınları, 14 Kasım günü Galatasaray Lisesi önünde 243. kez buluşarak kayıpların akıbetini sordular. Sorumluların ortaya çıkarılıp yargılanmasını istediler.

“Failleri belli kayıplar nerede? / İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon” pankartı ve kayıp fotoğraflarının taşındığı bu haftaki oturma eyleminde Güçlükonak Katliamı dosyası açıldı.

15 Ocak 1996’da Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde 11 köylünün bir minibüs içerisinde kurşunlanıp yakılmasına ilişkin dosyanın Ergenekon Soruşturması Davası kapsamına alınması istendi.

Eylemde Güçlükonak’ta katledilen Ahmet Kaya’nın kızı Emine Erbek ve Halit Kaya’nın oğlu Ramazan Kaya, olaya ilişkin tanıklıklarını ayrıntılarıyla anlatarak, yakınlarının faillerinin ortaya çıkarılmasını, yaşatılan bu vahşete artık son verilmesini istediler. “İnsanca, kardeşçe, ayrımsız yaşamak istiyoruz” dediler.

Ardından, kayıp yakınlarına destek veren ve Güçlükonak katliamının aydınlatılmasında çaba gösteren gazetecilerden Celal Başlangıç da bir konuşma yaparak, devlet tarafından gerçekleşen Güçlükonak katliamının bölgede işlenen katliamların en tipik örneğini oluşturduğunu vurguladı.

O dönemde yaşanılanların ardındaki gerçekleri araştıran gazeteciler arasında yer aldığını ifade eden Başlangıç, katliamın hemen ardından Genelkurmay tarafından Ankara’dan olay yerine götürülen yerli ve yabancı gazetecilere ‘katliamı PKK’nin yaptığı’ yönünde haber yazılması dayatmasına dikkat çekti.

Kızıl Bayrak / İstanbul


“TKİP’nin 7 Kasım kuruluş yıldönümünü
yürekten kutluyoruz!”

Merhaba yürek dostlarım...

Sevgili dostlar, sınıf mücadelesinin en ihtiyaç duyduğu bir süreçte TKİP kurulmuştur. Devrimci enternasyonal dayanışma ilkelerine bağlı kalarak her zaman tutarlı ve dürüst bir politikanın takipçisi olmuştur.

Biz cezaevlerinde bulunan Kürdistan Devrimci Sosyalistleri dava tutsakları olarak kardeş parti olan TKİP’nin 7 Kasım kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyoruz. En içten devrimci duygularla selam, saygı ve dostluğun sıcaklığıyla kucaklıyoruz.

Sevgi ile umut ve inatla kalın. Serkeften...

Yaşasın devrimci enternasyonal dayanışma!

Yaşasın devrim ve sosyalizm

Mehmet Yamaç
E Tipi Hapishanesi C-15
MUŞ
26.10.2009


Davutpaşa mağdurları yine sordu

31 Ocak 2008 tarihinde İstanbul-Davutpaşa’da meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin ve yaralananların yakınları yargılama sürecine geçilmemesine yönelik tepkilerini göstermeye devam ediyorlar.

Taksim Tramvay Durağı’nda her Cumartesi basın açıklaması gerçekleştiren Davutpaşa mağdurları bu hafta “Hissemize hukuk devleti düşmüyor mu?” diye sordular.

“Davutpaşa’yı unutmadık, unutturmayacağız” pankartı açan Davutpaşa mağdurları patlamada ihmali olanlar ve görevini yapmayanlar yargı önüne çıkarılıncaya kadar olayın peşini bırakmayacaklarını ifade ettiler.

Açıklamada, Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edilen iddianamenin henüz kabul edilmemesi nedeniyle yargılama aşamasına geçilemediği, patlamaya ilişkin henüz açılmış bir ceza davasının olmadığı vurgulandı. Açıklamada şunlar söylendi:

“Bizler bugüne kadar nasıl sabırla adalet aramaya devam ettiysek, Bilirkişi Raporu’nda belirtilenlerin ve İçişleri Bakanlığı’nın yargılanması için çaba göstermeye devam edeceğiz”

Kızıl Bayrak / İstanbul


Gebze’de mücadele sürecek

Gebze’de Adem Yavuz ve Cumhuriyet Mahallesi emekçileri kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı gündemde olan mahallelerine sahip çıkmaya devam ediyorlar.

Emekçiler, 13 Kasım günü gerçekleştirilen Kocaeli Belediyesi Meclis Olağan Toplantısı sırasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylemdeydiler.

“Kentsel ranta hayır” pankartını açan emekçiler meclis olağan toplantısından çıkacak kararı beklediler.

Saat 18.00’e kadar sloganlar eşliğinde oturma eylemi gerçekleştiren emekçiler Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun açıklama yapmasını beklediler. Hiçbir açıklama yapmadan belediyeden ayrılan Karaosmanoğlu mahallenin rızası olmadan yıkımların olmayacağını ve bu konunun meclis toplantısının gündeminde olmadığını iletti. Bu konunun şimdilik rafa kaldırıldığını belirtti.

Dernek adına yapılan konuşmada ise “yıkımların ertelendiği söyleniyor ancak bu iptal olduğu anlamına gelmiyor mücadelemiz devam edecek” denildi. Eyleme yaklaşık 600 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze