11 Haziran 2010
Sayı: SİKB 2010/23

 Kızıl Bayrak'tan
Emperyalizme hizmet edenler ezilen halkların davasını savunamazlar!
Ankara’daki işbirlikçiler
Filistin sorununu iç ve dış politikanın aracı olarak kullanıyorlar!
Sermayesi kan olan stratejik ortaklık devam ediyor!
Uluslararası İsrail’e Karşı Boykot Sempozyumu gerçekleşti
Sempozyumda Türkiyeli sol hareketler tarafından sunulan ortak metin
İsrail katliamı protestolarından...
Barzani ziyaretinden yansıyanlar...
Kürt hareketi devlet terörünü kınadı
Karadeniz’de Kürt işçilere kıskaç
İşçi ve emekçi hareketinden..
ÇHD İStanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Zeycan Balcı Şimşek’le konuştuk...!
Metal İşçileri Birliği Merkezi Yürütme Kurulu Haziran Ayı Toplantısı Sonuçları
Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişikliklere karşı mücadeleye!
Eğitim emekçilerinden atamalara karşı eylemler
Türk-İş işsizliğin
gerçek nedenini gizliyor!
SOKAK Üniversitesi’nde
son ders işlendi!
Kamp-Üs’ten Nazım Hikmet, Ahmed Arif ve Orhan Kemal anması..
BM Güvenlik Konseyi’nden
İran’a yaptırım karar
UPS direnişiyle
sınıf dayanışması büyüyor!
İsrail katliamı Avrupa’da
eylemlerle lanetlendi
İspanya’da kamu çalışanları grevi
Filistin, İsrail, Türkiye,
Kürdistan ve ikiyüzlülüğün sınırsızlığı - M.Can Yüce
Yağmur değil bu düzen bir felakettir!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

SOKAK Üniversitesi’nde
son ders işlendi!

5 Haziran günü SOKAK Üniversitesi’nin yedinci haftasında son ders gerçekleştirildi.

Taksim Tramvay Durağı’nda buluşan Eğitim Hakkı İnisiyatifi, son 2 haftadır olduğu gibi “Sokak Üniversitesi-Soruşturma Karşıtı Alternatif Kampüs” pankartını açarak ajitasyon konuşmaları ve bildiri dağıtımı eşliğinde Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Etkinlik Galatasaray Lisesi önünde SOKAK Üniversitesi’nin kurulmasının ardından başladı. Etkinlik boyunca SOKAK Üniversitesi’nin kuruluş amacını ve şimdiye kadar yaptıklarını anlatan ajitasyon konuşmaları yapıldı. Konuşmalarda siyonist İsrail’in katliamları da teşhir edildi. Etkinliğe pek çok kişi ilgi gösterirken, söz alarak destek mesajı verenler oldu.

Etkinlik Eğitim Hakkı İnisiyatifi’nden öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterimi ile başladı. Çevreden büyük ilgi toplayan tiyatro oyununda ‘Kürtçe ıslık çaldığı’ gerekçesiyle soruşturma açılan bir öğrenci üzerinden üniversitelerdeki soruşturma terörü teşhir edildi.

Tiyatro gösteriminin ardından şair Ruhan Mavruk bir şiir dinletisi sundu.

Etkinliğe Ayışığı Sanat Merkezi Devinim Tiyatro Grubu da bir gösterimle katıldı. Vedat Türkali’nin İstanbul şiirini sergileyen Devinim Tiyatro Grubu’nun gösterisi de ilgiyle izlendi.

Ardından Sokak Üniversitesi’ne destek veren iki müzisyen tarafından türküler seslendirildi.

Müzik dinletisinin ardından Eğitim Hakkı İnisiyatifi’nden öğrenciler soruşturma gerekçeleri üzerinden konuşmalar gerçekleştirdiler. Üniversitelerin soruşturmalarla birer kışlaya çevrilmeye çalışıldığını belirten öğrenciler, üniversitelerde yaşananların toplumun genelinde oluşturulmaya çalışılan baskı ve bunun için kullanılan saldırı araçlarından bağımsız olmadığını belirttiler. Bulundukları tüm alanlarda birleşik bir gençlik mücadelesi yaratma çabalarını sürdüreceklerini belirten öğrenciler“Mücadelemizi En-gel-le-ye-me-ye-cek-si-niz!” dediler.

Etkinlik Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi’nin çağrısı ile bir araya gelen devrimci, ilerici kurumların gerçekleştirdiği eyleme çağrı ile sonlandırıldı.

Eğitim Hakkı İnisiyatifi bileşenleri, “Katil İsrail Filistin’den defol! Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!” yazılı ozalitle Filistin için düzenlenen eyleme katıldılar.

Ekim Gençliği / İstanbul


 

 

 

Marmara Üniversitesi’nde
polis saldırısı protesto edildi

Marmara Üniversitesi’nde 28 Mayıs günü yaşanan polis saldırısı ve gözaltı terörüyle ilgili 7 Haziran günü Kadıköy Adliyesi’ne suç duyurunda bulunularak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Adliye önünde bir araya gelen öğrenciler, “Polis-idare-ÖGB işbirliğine son!/Marmara Üniversitesi Öğrencileri” pankartı açarak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Üniversitelerde faşist saldırıların yoğunlaştığı vurgulanan açıklamada şunlar söylendi:

“Bugün devrimci-demokrat-yurtsever öğrencilere yapılan bu saldırılar esasında üniversite gençliğine ve tüm öğrencilere yapılmaktadır. Biliyoruz ki, şu an YÖK, polis ve medya ablukasında olan üniversitelerimizde eşit, parasız, bilimsel, demokratik ve anadilde eğitim için mücadele verecek ve bu ablukayı dağıtacak olan bizleriz.”

Açıklamanın ardından öğrenciler adliyeye girip yaşanan olaya ilişkin suç duyurusunda bulundular.

Ekim Gençliği / Marmara Üniversitesi

 

 


Haliç Üniversitesi'nde öğrenci eylemi

Bir vakıf üniversitesi olan İstanbul Haliç Üniversitesi'nde paralı olarak öğrenim gören öğrenciler “biriken borçları” gerekçe gösterilerek 3 Haziran sabahı üniversite rektörlüğünün talimatıyla okula alınmadılar.

Üniversitenin Mecidiyeköy'deki kampüsünde okuyan öğrenciler, sabah saatlerinde sınavlarına ve derslerine girmek üzere kampüse giriş yapmak istediler. Borcu olan öğrencileri okula almayan yönetime tepki gösteren öğrenciler, kampüs girişi önünde bekleyişe geçtiler. Kendilerine rektörlük tarafından herhangi bir açıklama yapılmayan öğrenciler bu tutumu sloganlarla protesto ettiler.

Öğrencilerden Can Bahadır Ceylan, eğitim haklarının gaspedildiğini belirterek rektörlüğe tepki gösterdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


 

 

Kocaeli Üniversitesi’nde
soruşturma terörü!

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) yönetimi ilerici devrimci öğrenciler üzerinde estirdiği soruşturma terörüne yenilerini ekliyor.

18 Mayıs günü üniversitenin Umuttepe Kampüsü’nde gerçekleştirilen bahar şenlikleri sırasında dergi satışı yapan Ekim Gençliği okuru 3 öğrenciye “bahar şenliklerinin huzurunu ve sükûnunu bozmak” gerekçesiyle soruşturma açıldı. Öğrencilerin savunmalarının 2 Temmuz günü alınacağı belirtildi.

Kocaeli Üniversitesi / Ekim Gençliği