11 Haziran 2010
Sayı: SİKB 2010/23

 Kızıl Bayrak'tan
Emperyalizme hizmet edenler ezilen halkların davasını savunamazlar!
Ankara’daki işbirlikçiler
Filistin sorununu iç ve dış politikanın aracı olarak kullanıyorlar!
Sermayesi kan olan stratejik ortaklık devam ediyor!
Uluslararası İsrail’e Karşı Boykot Sempozyumu gerçekleşti
Sempozyumda Türkiyeli sol hareketler tarafından sunulan ortak metin
İsrail katliamı protestolarından...
Barzani ziyaretinden yansıyanlar...
Kürt hareketi devlet terörünü kınadı
Karadeniz’de Kürt işçilere kıskaç
İşçi ve emekçi hareketinden..
ÇHD İStanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Zeycan Balcı Şimşek’le konuştuk...!
Metal İşçileri Birliği Merkezi Yürütme Kurulu Haziran Ayı Toplantısı Sonuçları
Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişikliklere karşı mücadeleye!
Eğitim emekçilerinden atamalara karşı eylemler
Türk-İş işsizliğin
gerçek nedenini gizliyor!
SOKAK Üniversitesi’nde
son ders işlendi!
Kamp-Üs’ten Nazım Hikmet, Ahmed Arif ve Orhan Kemal anması..
BM Güvenlik Konseyi’nden
İran’a yaptırım karar
UPS direnişiyle
sınıf dayanışması büyüyor!
İsrail katliamı Avrupa’da
eylemlerle lanetlendi
İspanya’da kamu çalışanları grevi
Filistin, İsrail, Türkiye,
Kürdistan ve ikiyüzlülüğün sınırsızlığı - M.Can Yüce
Yağmur değil bu düzen bir felakettir!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

Hasta tutsaklara özgürlük!

“Tecrit ve katliam politikasına son!”

Hasta tutsaklara özgürlük talebi ile Taksim’de bir araya gelen devrimci ilerici kurumlar, 4 Haziran günü gerçekleştirdikleri eylemde, “Tecrit ve katliam; siyonist İsrail’in ve işbirlikçi AKP’nin diğer adıdır!” dedi. 

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen kurumlar sloganlarla İstiklal Caddesi boyunca yürüdüler. Kitle, Mephisto Kitapevi önünde de oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi sırasında Çav Bella marşı hep bir ağızdan söylendi. Galatasaray Lisesi önüne gelindiğinde, kurumlar adına basın açıklaması metnini Şair Ruhan Mavruk okudu. Mavruk yaptığı açıklamada, dünyanın gözleri önünde yaşanan siyonizm vahşetinin bir kez daha tecrit altında yaşamaya çalışan ve direnen Filistin halkına gözlerin çevrilmesini sağladığını söyledi. Tecrit ve katliam politikasının; emperyalizme, siyonizme ve işbirlikçi iktidarlara ait olduğunu söyleyen Mavruk, tecrit altında tutulanların ise direnen halkların kurutulamayan damarları olduğunu ifade etti.

Mavruk, açıklamanın sonunda şunları söyledi:

“Emperyalizme sırtını dayamaksızın, AKP gibi işbirlikçi hükümetler olmaksızın İsrail siyonizmi bir hiçtir. Onu bu denli pervasız yapan aynı zamanda bu ülkeyle her türlü işbirliğini geliştiren; perde önünde “one minute” gösterileri yaparken, perde arkasında Filistin halkının kanının dökülmesine ortak olan AKP hükümetidir. Ve AKP tecrit ve katliam politikasını benimseyen ve kendi topraklarımızda yıllardır uygulayandır.”

Kızıl Bayrak / İstanbul


Adana’da hasta tutsaklar eylemi

Adana’da her hafta hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle gerçekleştirilen eylemlerin sonuncusu 5 Haziran günü İnönü Parkı’nda yapıldı. Bu haftaki eylem, Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde yatan Wernice Korsakof hastası Kemal Özelmalı için yapıldı. Basın metninde Kemal Özelmalı’nın 28 Mayıs tarihinde İHD’ye yazdığı mektup okundu.

Özelmalı’nın hastalığından kaynaklı, arkadaşlarının yönlendirmesiyle yazdığı mektupta Kemal Özelmalı’nın 2000’li yılların başlarında hastalığından dolayı salıverildiği bir süre sonra ise tekrardan tutuklandığı ifade edildi. Özelmal’ın 10’un üzerinde “cezaevi yatamaz, ceza ehliyeti yoktur’’ raporuna rağmen cezasının ertelenmediği belirtildi.

Mektupta yazılanlar şu şekilde ifade edildi:

“Yattığım sürenin cezanın infazını tamamladığını düşünerek infaz hakimine tahliye talebini ilettim. Aynı gün cezaevi müdürlüğüne çıkarılıp ‘senin infazın yakılmış dışarıda tedaviye kısa bir süre 2 ya da 3 gün gecikmeli gittiğin için tekrar tutuklanıp infazın yakılmış ve normal müebbet cezan ağırlaştırılmış müebbet çevrilmiş cevabını’ aldım. Bu şekilde neden tutuklandığımı ve ne kadar cezam olduğunu anladım. Hukuksuzluk ve insani değerlerden uzaklaşma kendisini bu kadar açık bir biçimde belli etmektedir. temel sorunu hafıza kaybı olan bir insanın ceza ertelemesi tedaviye 2 ile 3 gün geç gelmesinden dolayı kaldırmakta ve bununla yetinmeyip normal müebbet hapis cezasını ağırlaştırılmış müebbette çevirmektedir.”

Ardından Özalmalı’nın sağlık sorunları aktarıldı. Tedavisinin cezaevi koşullarında yapılamayacağı belirtilerek kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Adana


Bretagne’da etkinlik

Fransa’nın Bretagne bölgesinin Plouay kentinde Lorient Alevi Kültür Merkezi ve Nantes AKM 5 Haziran günü ortak bir tiyatro gösterimi düzenledi. Canlar Tiyatrosu’nun Sivas Katliamı’nı işlediği “Simurg” oyununun sergilendiği etkinliğe Bretagne’den TKİP taraftarları da katıldı.

6 Haziran günü ise Fransa’nın Bretagne bölgesinin Lanester kentinde Fransa Komünist Partisi’nin düzenlediği 58. “Fête du Bol d’Air” etkinliği yapıldı.

Fransız Komünist Partisi’nin Bretagne bölgesinin sorumlusu etkinlikte yaptığı konuşmada Filistin halkına yönelik ambargoyu ve İsrail’in saldırılarını anlattı. Lanester kentindeki postane işçilerinin grevde olduklarını söyleyen temsilci, dayanışma çağrısı yaptı.

Etkinliğe katılım sağlayan TKİP taraftarları da partinin tanıtımını yaptılar.

Diğer yandan, 31 Mart 2010 tarihinde BDSP’ye yönelik 5 ilde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonların ardından tutuklanan 4 sınıf devrimcisiyle dayanışma amacıyla toplanan 350 Euro da cezaevine yollandı.

Kızıl Bayrak / Fransa-Bretagne


EGEBAM’da sağlık hakkı ihlali

SES İzmir Şubesi, Çocuk ve Ergenlerde Alkol, Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (EGEBAM) yataklı tedavi hizmetinin verilmediğini, sağlık hakkının ihlal edildiğini ifade ediyor.

SES, taşeron şirkette görev yapan güvenlik ve temizlik personeli sorunundan dolayı EGEBAM’ın, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren alkol ve madde kullanım sorunu olan çocuk ve ergenlere, yataklı tedavi hizmeti veremediğini belirtiyor.

EGEBAM’ın kuruluşunda yer alan kurumlar olan İzmir Valiliği, Ege Üniversitesi Rektörlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir SHÇEK İl Müdürlüğü’nün ise kamuoyuna açıklama yapmadığı, bununla beraber bu kurumların sorunun giderilmesi için de çözüm üretmediği de açıklamada dile getiriliyor.

“Alkol, madde kullanım sorunu olan çocuk ve ergenlerin tedavi edilerek topluma kazandırılmasının devletin sosyal sorumluluğu ve görevi olduğu kadar, sağlık hakkının gerçekleştirilmesi içinde bir zorunluluktur.” denilen açıklamada EGEBAM’ın Yataklı Tedavi bölümünün kapalı tutulmasının kurumların sağlığa, çocuk ve ergenlere bakış açısını gösterdiği ifade edilerek başta İzmir Valisi ve Ege Üniversitesi Rektörü olmak üzere protokole imza atan tüm yetkililere sağlık hakkını ihlal etmeme çağrısı yapılıyor.


Ümraniye’de teşhir faaliyeti

Siyonist İsrail devletinin Gazze’ye insani yardım taşıyan gemi filosuna yaptığı saldırının ardından timsah gözyaşları döken ve İsrail’e saldırarak şov yapan AKP hükümeti ve Türk devleti Ümraniye’de teşhir ediliyor.

Ümraniye BDSP, İsrail ve Türk sermaye devleti arasında süren işbirliğini teşhir etmek amacıyla işçi ve emekçilere sesleniyor. İki devlet arasındaki çok boyutlu ilişkileri açıklayan bir duvar gazetesi hazırlanarak, Dudullu, İMES bölgesinde işçilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelere asıldı. “Türk sermaye devleti İsrail katliamlarına ortak oluyor!” üst başlığını taşıyan duvar gazetesinde ayrıca, “Siyonist İsrail ile işbirliğine son!” şiarı yer alıyor. 

Kızıl Bayrak / Ümraniye