27 Ocak 2012
Sayı: SYKB 2012/04

 Kızıl Bayrak'tan
Saldırıları püskürtebilmek için ilkeli birleşik mücadele!
"Anayasa Platformu" Konya’da toplandı
“Bu dava bitmeyecek!”
46 günde 513 gözaltı!
Sermaye hükümeti AKP rant peşinde!
Maltepe Belediyesi Taşeron İşçileri Direnişi’nde yeni süreç
Maltepe Belediyesi’nde yeniden direniş
ABB’de işçi kıyımı yaşanırken
Karayollarında özelleştirme saldırısı
Billur Tuz’da işgal provası
Gelir testi çileye dönüştü
DİSK Genel Kurulu üzerine düşünceler
SES Genel Başkanı Çetin Erdolu ile sağlıkta dönüşüm ve sağlık hakkı mücadelesi üzerine konuştuk
Çatı Partisi ya da
solun tablosu - H.Fırat
Sınıf çalışmasının sorunları
İSİG Meclisi Sözcüsü
S. Murat Çakır ile konuştuk..
Mısır’da halk isyanının
birinci yılı
Mısır halk direnişinin 1. yıldönümünde emekçiler Tahrir’e aktı
Emperyalist tekellerin
“Davos Zirvesi” toplanıyor
Kıbrıs’ta grev
yasağa rağmen kazandı
Genç-Sen 5. Olağan
Genel Kurulu’un ardından
Devrim Okulu dersleri başladı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...

 



Maltepe Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron işçileri "insanca yaşam ve çalışma koşulları" talebiyle başlattıkları direnişlerini 28. günde CHP'li belediye yönetiminin verdiği sözler üzerine bitirmişlerdi. Ancak direnişçi işçiler, belediye yönetiminin verdiği sözleri tutmaması üzerine ara verdikleri direnişlerine yeniden başladılar. Şimdi direniş kaldığı yerden devam ediyor.

İşçiler bu kez taleplerini kazanıncaya kadar direnişi kararlıkla sürdüreceklerini tüm kamuoyuna bildirdiler.

Direnişin yeniden başlaması ile birlikte belediye yönetimi yazılı bir açıklama ile direnişçi işçileri karalayarak tehdit etti ve hedef gösterdi. Aynı zamanda "kamu düzenini" bozmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. CHP'li belediye yönetimi bu karalama kampanyasında yalnız değildi. Güya işçilerin mücadele ve örgütlenme araçları olan sendikaların başına çöreklenmiş işçi düşmanı işbirlikçi bürokrat takımı bu suç ortaklığının bileşeni oldular. Onlar payına utanç verici bu tutum yeni bir ihanetin göstergesidir sadece. Bu yeni ihanet asla unutulmayacaktır.

Maltepe belediyesi taşeron işçileri şimdi sadece belediye yönetimine karşı hak alma mücadelesi ile kendini sınırlamayacaklardır. Öte yandan bu mücadele sendikal bürokrasiye karşı da bir mücadele olarak devam edecektir.

Maltepe Belediyesi taşeron işçilerinin direnişi her türlü destek ve sınıf dayanışmasını hak ediyor. Direnişi karalama, direnişçi hedef gösterme biçimindeki saldırıların boşa çıkarılması sadece direnişçi işçilerin kararlılığına bağlı değil. Bu mücadelenin kazanımla sonuçlanabilmesi aynı zamanda tüm ilerici ve devrimci güçlerin direnişle eylemli bir sınıf dayanışmanın yükseltilmesine de bağlıdır.

CHP'li Maltepe Belediyesi yönetiminin işbirlikçi sendika bürokratlarını da yanına alarak direnişçi işçileri hedefe çakan saldırılarına karşı direnişçi işçiler direnme kararlılıklarını ve kazanma iradelerini ortaya koyarak mücadelelerini büyütmeyi hedefliyorlar. Ortaya koydukları mücadele programı da buna işaret ediyor.

Bu nedenle direnişçi işçilerin mücadelesi asıl şimdi başlıyor. İşçiler, direnişlerini büyüterek ve daha geniş bir alana yayarak saldırıları geri püskürtmek için kazanma kararlılığını kuşanmış bulunuyorlar. Bu çerçevede 4 Şubat günü "Hak verilmez, alınır! Direniş sokakta kazanılır!" şiarı ile bir dayanışma gecesi düzenliyorlar. Dayanışma gecesine birçok sanatçı, aydın ve kurum destek vermiş bulunuyor.

Sınıf devrimcileri Maltepe Belediyesi taşeron işçilerinin düzenledikleri direnişle dayanışma gecesine hem etkin bir katılma sağlamak, hem de bu vesileyle direnişi sesini-soluğunu bulundukları tüm alanlarda işçi ve emekçilere gündemine taşımak için enerjik ve inisiyatifli bir çaba ortaya koymalıdırlar.

Sermayenin işçi ve emekçilere yönelik saldırılarının pervesızlaştıdığı bir dönemde, bu saldırılara karşı birleşik bir mücadele hattının örülmesi öncelikli güncel görevlerden biridir.

Sınıf devrimcileri "emeğin baharı"nı örgütleme hedefiyle önlerine koydukları güncel görev ve sorumluluklara bu temelde yüklenmelidirler.