27 Ocak 2012
Sayı: SYKB 2012/04

 Kızıl Bayrak'tan
Saldırıları püskürtebilmek için ilkeli birleşik mücadele!
"Anayasa Platformu" Konya’da toplandı
“Bu dava bitmeyecek!”
46 günde 513 gözaltı!
Sermaye hükümeti AKP rant peşinde!
Maltepe Belediyesi Taşeron İşçileri Direnişi’nde yeni süreç
Maltepe Belediyesi’nde yeniden direniş
ABB’de işçi kıyımı yaşanırken
Karayollarında özelleştirme saldırısı
Billur Tuz’da işgal provası
Gelir testi çileye dönüştü
DİSK Genel Kurulu üzerine düşünceler
SES Genel Başkanı Çetin Erdolu ile sağlıkta dönüşüm ve sağlık hakkı mücadelesi üzerine konuştuk
Çatı Partisi ya da
solun tablosu - H.Fırat
Sınıf çalışmasının sorunları
İSİG Meclisi Sözcüsü
S. Murat Çakır ile konuştuk..
Mısır’da halk isyanının
birinci yılı
Mısır halk direnişinin 1. yıldönümünde emekçiler Tahrir’e aktı
Emperyalist tekellerin
“Davos Zirvesi” toplanıyor
Kıbrıs’ta grev
yasağa rağmen kazandı
Genç-Sen 5. Olağan
Genel Kurulu’un ardından
Devrim Okulu dersleri başladı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Maçın galibi sınıf dayanışması!

 

Direnişteki Hugo Boss işçileri ile Tekstil İşçileri Bülteni çalışanları, yaptıkları dostluk maçı ile dayanışmayı yükselttiler.

Hugo Boss işçileri sendikalaştıkları için 3 buçuk ay kadar önce işten atılmış ve serbest bölge önünde direnişe geçmişlerdi. Tekstil İşçileri Bülteni de direnişe destek olmak için çeşitli faaliyetler yürütüyor ve gerek işçilerin sesinin kamuoyuna taşınması gerekse direnişin kararlılıkla sürmesi için çaba harcıyor.

ESBAŞ önünde süren direnişte gerçekleştirilen bir sohbet sırasında, direnişçi işçilerle birlikte bir halı saha maçı yapılması fikri ortaya atılmıştı. Bu düşünce üzerine 21 Ocak Cumartesi akşamı saat 19.00’da Buca’da bir halı saha maçı organize edildi. Futbol maçına direnişçi Hugo Boss işçileri ve bülten çalışanlarının yanı sıra TEKSİF sendikası İzmir İl Temsilcisi Faruk Aksoy da katıldı.

Yaklaşık 1 saat kadar süren maç, başından sonuna dostça bir havada gerçekleşti. Başlarda üstünlüğü ele geçiren Hugo Boss işçileri birbiri ardına attıkları gollerle ilk yarıyı galip tamamladılar. İkinci yarıda ise farkı kapatan Tekstil İşçileri Bülteni beraberliği yakaladı. Müsabakaya damgasını vuran ise Hugo Boss direnişçisi Murat’ın usta oyunculuğu ve Faruk Aksoy’un kalede yaptığı başarılı kurtarışlar oldu.

Bir saat kadar süren “bol gollü” maç takımların birbirine yakın skoru ile son buldu.

Tekstil İşçileri Bülteni

 

 

 

 

SKM sözcüsü Kotil’i kaybettik

 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) bağlı Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Antalya sözcüsü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Antalya delegesi Rezzan Kotil hayatını kaybetti.

Bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışan Kotil, işi gereği Antalya’dan Balıkesir’e doğru yaptığı yolculuk sırasında trafik kazası geçirdi. Kaza, Antalya-Burdur karayolunun 40. kilometresindeki Çubukbeli Mevkii’nde meydana geldi. 49 yaşındaki Kazım Akıncı’nın kullandığı kamyonet, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü Kazım Akıncı ile 37 yaşındaki Ali Rıza Işık ve 26 yaşındaki Rezzan Kotil hayatını kaybetti, Ahmet Dağaçar yaralandı.

Olayın ardından bir açıklama yapan ESP Genel Merkezi şunları söyledi:

Sosyalist Kadın Meclisleri (ESP/SKM) Antalya Sözcüsü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Antalya Eşsözcüsü Rezzan Kotil yoldaşı, bugün öğlen saatlerinde Antalya-Burdur karayolunda yaşanan bir trafik kazası sonucunda yitirdik.

Acımız çok büyük. Kaybımız da öyle.

Uslanmaz gülüşünü ve hayat dolu gözlerini asla unutmayacağız.

Uğruna mücadele ettiği devrimci idealleri kavgamızda yaşatacağız.”

 

 

 

 

Sefaköy İKE’de film gösterimi

Sefaköy İşçi Kültür Evi, kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği film gösterimlerine devam ediyor. 20 Ocak günü, her cuma yapılan işçi filmleri gösterimi çerçevesinde başrollerini Şener Şen ve Nilüfer Açıkalın’ın oynadığı “Zengin Mutfağı” filmi gösterildi.

Zengin Mutfağı, Türkiye sınıf hareketinin en önemli olaylarından biri olan 15-16 Haziran’ı anlatarak başlıyor. Haziran olaylarına katılan işçiler işten atılıp tutuklanırken, patronların korkularını ve kontra örgütlenmelerini bir köşkün mutfağından bakarak işleyen filmde, karakterler üzerinden sınıf çatışması ve burjuvazinin saldırganlığı mizahi bir dille anlatılıyor.

 

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece