20 Nisan 2012
Sayı: SYKB 2012/16

 Kızıl Bayrak'tan
Kurultayın gücüyle devrimci 1 Mayıs’a
yeni mevziler kazanmaya!
Sermaye iktidarının komşu halkları hedef alan saldırganlığı devam ediyor...
Newroz direngenliğine
tutuklama terörü
Karadağ davasının aynasında
düzen gerçeği
Bosch’ta deviremeyen darbe güçlendirdi
Bosch’ta patron-çete
saldırısına protesto
Türk Metal çetesi
Bosch işçilerine saldırdı!
Sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor!
GOP’ta 1 Mayıs şenliği gerçekleşti
Sermayenin saldırılarına karşı
1 Mayıs’a!..
Taşeron İşçileri Kurultayı işçi kürsüsü oldu
DİSK/Genel-İş yöneticileri kurultayı değerlendirdi
Tarihten güncelliğe dünyada ve Türkiye’de 1 Mayıs - H. Fırat
Yunanistan, sınıf mücadelesinde dönüm noktası...-V.Yaraşır
Mısır’da gerici iktidar çatışmaları
BM’den Suriye’ye gözlemci heyeti
Kıbrıs BES yeniden
süresiz grevde.
Ekim Gençliği 1 Mayıs’a hazırlanıyor!..
ODTÜ öğrencileri
mücadeleyi büyütüyor
Eğitim hakkına sahip çık!
Osmangazi Üniversitesi’nde
cami yapımı...
10. BİR-KAR Gençlik Kampı başarıyla gerçekleşti!..
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

GOP’ta 1 Mayıs şenliği gerçekleşti...

“İşçilerin birliği, halkların kardeşliği!”

GOP BDSP’nin 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında düzenlediği “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” gecesi 14 Nisan günü gerçekleşti.

Parti ve devrim şehitleri köşesinin oluşturulduğu salonda devrimci önderlerin ve parti şehitlerinin resimlerinin yer aldığı köşe görselliği ile dikkat çekti.

Salonda Marks, Engels, Lenin’in resimlerinin olduğu ve “Bütün ülkelerin işçileri, birleşin!” yazılı pankart ile birlikte “Emperyalist saldırganlığa, kapitalist sömürüye, faşist baskıya karşı 1 Mayıs’a” yazılı pankart kullanıldı.

Devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütme çağrısı

Kısa bir açılış konuşması ile başlayan gecede ilk olarak Hatice Yürekli şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler adına saygı duruşu gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından BDSP adına yapılan konuşmada emperyalist saldırganlık, kapitalist sömürü ve faşist baskı öne çıkarıldı. Emperyalistlerin İran ve Suriye’deki kirli hesapları ve Türkiye’nin üstlendiği taşeronluk rolüne değinildi.

İçerde ise her geçen gün yenisinin hayata geçirildiği sosyal yıkım saldırıları ve devlet terörü ile işçi ve emekçilerin karşı karşıya kaldığı kölelik koşullarına değinildi.

Hayata geçirilen kölelik uygulamalarına ve saldırganlığa karşı tek çözümün işçilerin, emekçilerin ve ezilen halkların işçi sınıfının devrimci partisi saflarında devrim ve sosyalizm bayrağını yükseltmekten geçtiği vurgulandı.

Konuşma, 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapılarak sonlandırıldı.

Türküler ve şiirler 1 Mayıs için

BDSP adına yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan Pınar Aydınlar, sömürüye, baskıya ve katliamlara karşı birlikte mücadelenin önemini vurguladı. Aydınlar’ın türkü ve marşlardan oluşan ezgilerine emekçiler de eşlik ederken Aydınlar’ın programı halaylarla sonlandı.

Eğitim Sen 4 Nolu Şube etkinliğe gönderdiği mesajda faşist baskı ve saldırganlığa ve eğitimdeki gerici politikalar ile emekçilere yönelik saldırganlığa karşı mücadelenin önemini vurguladı.

Ardından Esenyurt İşçi Kültür Evi Şiir Topluluğu sahne aldı. İlgiyle dinlenen şiir topluluğu, baskı ve sömürüye karşı mücadeleden başka seçenek olmadığını emekçilere şiir tadında anlattı.

Direnişçi Maltepe Belediyesi taşeron işçileri adına konuşma yapan İlhan Yıldırım direnişlerinin nedenini ve karşılaştıkları saldırıları anlattı. Taşeron köleliğe karşı mücadelenin önemini vurgulayan Yıldırım, Taşeron İşçileri Kurultayı’na çağrı yaptı.

Sinevizyon gösteriminin ardından tulum, gitar ve ritimle Karadeniz ezgilerini seslendiren müzik gurubu eşliğinde horonlar çekildi.

Karadeniz’in hırçınlığı ve coşkusu ile etkinliğe renk katan grubun programını sonlandırmasıyla sahneye çıkan Murat Güngör bu tarz etkinliklerin daha fazla yapılması gerektiğini vurguladı.

Ardından yapılan kapanış konuşması ile emekçilere Taksim 1 Mayısı’na katılım çağrısı yapılarak program sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / GOP

 

 

 

İMO’da direniş çadırı

Cansel Malatyalı’nın İMO önündeki bekleyişi 50’li günleri geride bıraktı. Malatyalı, direnişini görmezden gelen İMO yönetimine karşı 17 Nisan günü gerçekleştirdiği bir basın açıklaması ile direniş çadırı kurdu. 1 Mayıs’ın yaklaşmasıyla birlikte hareketlenen direniş alanından güç alan Malatyalı, oturma eylemine artık gece de devam edecek. Tez-Koop-İş, Halk Cephesi ve BDSP’nin yalnız bırakmadığı Malatyalı tüm duyarlı kesimlerden destek bekliyor.

17 Nisan sabahı direniş alanına gelen Cansel Malatyalı, İMO yönetiminin direktifleriyle hareket eden çalışanların saldırısına maruz kaldı. İMO’ya ait bir aracın halay çeken kitlenin üzerine sürülmesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Bu arbedenin üzerinden fazla zaman geçmeden Malatyalı’nın yanına gelen kolluk güçleri çadırı kaldırmasını, bunu yapmadığı takdirde kendilerinin zorla kaldıracağını söyledi. Direniş alanına yaklaşık 6-7 otobüs çevik kuvvet yığınağı yapan polisin alandaki bekleyişi sürdü.

Saldırı hazırlığı haberini alan sendikanın ve devrimcilerin yalnız bırakmadığı Cansel Malatyalı’nın direnişi de sürüyor.

 

 

 

ART’de iş cinayeti

Bayrampaşa’da bulunan ve kapı kulpları ile mobilya aksesuarları üreten ART fabrikasında, Recep isimli işçi asansöre malzemeleri koyarken halatın kopmasıyla kafasına 100 kiloluk ağırlık düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

ART patronu işçi kanı emiyor

Birçok bölümün olduğu ART Aksesuar fabrikasında işçiler sağlıksız koşullarda çalışıyor. Yaklaşık iki senedir işçilerin ücretini gasp eden ve işçilere her türlü yoksulluğu dayatan patron yaşadığı mali krizin faturasını işçilere ödetiyordu. Fabrikanın yanında kiraladığı ve bir kısım polisaj işlerinin yapıldığı fabrikadan büyük tekel olan Makel’in işlerinin yapıldığı ve 6 işçinin çalıştığı bu bölüm Recep isimli işçinin sürekli iş getirip götürdüğü bir yerdi. ART’ye ait olan üç katlı yerdeki polisaj bölümündeki kullanım süres dolmuş asansör ve halat bu patronların işçiye verdiği değeri ortaya koyuyor.

Düzenin polisi patronu koruyor

Recep isimli işçinin öldüğü yere gelen polisler sözde incelemeler sonrasında sanki hiçbir şey olmamış gibi gittiler. Soruşturmalarda büyük titizlikle yapılan incelemeler ölen bir işçi olunca en ilkel şekilde yapıldı. Fabrika arabaları ile etrafı çevrilen cesedin fotoğrafları çekildi ve önceden gelen ambulans da gönderildi. Savcı gelmeye bile tenezzül etmedi.

Kızıl Bayrak / GOP