3 Ağustos 2012
Sayı: SYKB 2012/31

 Kızıl Bayrak'tan
Sermaye iktidarının üç koldan yürüttüğü saldırganlığa karşı;
Militan sınıf/kitle hareketi
Sermaye devleti, Batı Kürdistanlıların kazanımlarını yok etme telaşında
Sedat Selim Ay’ın terfisi düzenin işkence politikasının parçasıdır
Alevilere yönelik inkar, asimilasyon ve fiziki saldırılar sürüyor
Irkçı-faşist saldırılar protesto edildi
Kapsamlı mücadele gündemleri
ve artan sorumluluklar
Sermaye sınıfı ‘çıplak kölelik’ istiyor
İşten atmalara, baskıya,
sömürüye direniş
“Dayanışma ve ortak mücadele
olmadan kazanamayız!”
Senkromeç’te direniş
bayrağı dalgalanıyor!
Temmuz ayı
iş cinayetleriyle geçti
Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın ile kıdem tazminatının gaspı, yetki süreci ve
MESS Grup TİS süreci üzerine
BDSP’den HEY Tekstil’e ziyaret
İran ve Suriye konusunda Amerikancı politika - H. Fırat
Avrupa işçi hareketindeki yeni
dinamikler... - V. Yaraşır
Suriye süreci ve güncel
gelişmeler
Kürt halkının özgürlük yürüyüşü
devam ediyor
Sermayenin yeni yalanı:
Harçlar kalkıyor!
YÖK disiplin yönetmeliği
değişir mi?
Kapitalist düzenin kadın düşmanlığı durmak bilmiyor!
Burjuvazi asalak bir sınıf, kapitalizm bir israf düzenidir
9. Mamak Kültür-Sanat Festivali Hazırlık
Komitesi sözcüsüyle konuştuk
İşçi ve emekçiler festivale çağırıyor
“Üstelik de anlattığını, yaşanmışlıktan damıtarak anlatıyordu!”*­­
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

BDSP’den HEY Tekstil’e ziyaret

Direnişlerinin 178. gününde HEY Tekstil işçilerine BDSP tarafından destek ziyareti gerçekleştirildi.
HEY Tekstil fabrikasının bulunduğu caddenin başından direniş alanına yürüyen BDSP’liler işçiler tarafından sloganlarla karşılandılar. HEY Tekstil işçileri adına yapılan konuşmada direnişin geldiği aşama aktarıldı. Komitenin ve komiteyi yönlendiren EMEP’in direnişi bitirmeye yönelik tüm çabalarına rağmen direnişin kazanana kadar sürdürüleceğinin altı çizildi. HEY Tekstil işçisi ayrıca bundan sonraki hedefleri hakkında da bilgi verdi ve sınıf devrimcilerini de direnişe destek olmaya çağırdı.
HEY Tekstil işçisinin ardından BDSP adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada, BDSP’nin HEY Tekstil direnişinin her zaman yanında olduğu belirtildi. HEY Tekstil’de elde edilecek kazanımın sadece HEY Tekstil işçileri için değil tüm işçi sınıfı adına bir kazanım olacağı vurgulandı. Direnişin kritik bir aşamada olduğuna işaret edildi ve bu aşamadan sonra direnişi kazanıma götürecek, sonuç alıcı eylem biçimlerinin hayata geçirilmesi gerektiği söylendi. Yapılan konuşmada ayrıca süren diğer direnişlere de vurgu yapılırken bu direnişleri güçlendirecek ortaklıkların oluşturulmasının önemi üzerinde duruldu.
HEY Tekstil ziyaretine katılan Kiğılı işçisi de direnişe geçme süreçlerini aktardı ve işçilerin kararlı oldukları takdirde patronları dize getirebileceğini söyledi. HEY Tekstil işçilerine güçlerini birleştirme çağrısında bulundu. Kiğılı direnişçisinin konuşmasının ardından direnişçi işçilerle sohbete devam edildi.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece

 

 

 

 

Patronlara karşı mücadele çağrısı

Tuzla’da devrimci sınıf faaliyeti, işçi emekçilere yönelik bülten dağıtımlarıyla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta tersane işçilerinin işe gidiş noktalarında Aydıntepe ve İçmeler Köprüsü’nde ROTA’nın dağıtımı yapıldı. İş çıkış saatinde RMK ve Sedef Tersanesi işçilerine dağıtım yapıldı.
Tuzla İşçi Bülteni’nin dağıtımıysa iş çıkış saatlerinde organize sanayi bölgesindeki işçilere yapıldı. Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Öncü Grup ve TEM fabrikalarına bülten dağıtımı yapıldı.
BirleşikMetal-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan Remas fabrikası işçilerine ajitasyon konuşmaları ile dağıtım yapıldı. Baymak fabrikasına yapılan dağıtım sırasında Türk Metal çetesinin temsilcisi dağıtımı engellemeye çalıştı.  Sınıf devrimcileri dağıtımın engellenemeyeceğini söyleyerek faaliyeti sürdürdü.
Ramzey fabrikasında her dağıtımda olduğu gibi yine engelleme girişimiyle karşılaşıldı. Yoğun baskı ve sömürüyü gizlemeye çalışan Ramzey patronu bu kez de güvenlikçi ve yalaka işçilerle iş başındaydı. Dağıtım engellenme girişimlerine tok bir yanıt verildi. Fakat patron tehdit ve baskıyla işçileri bildiri almamaya zorladı.
Tuzla’nın çeşitli yerlerine işçi ve emekçilerin geçiş noktalarına “Yaşasın devrim! / BDSP”, “Yaşasın sosyalizm! /BDSP” şiarlı yazılamalar yapıldı.

Kızıl Bayrak / Tuzla

 

 

 

Devrimci sınıf çalışmasına engelleme!

Ümraniye’de sınıf devrimcileri kıdem tazminatı hakkının gaspına karşı işçi ve emekçileri mücadeleye çağırmaya devam ediyor. Yasa değişikliğini madde madde anlatan ve bu saldırı karşısında mücadeleye çağıran bildiriler, 27 Temmuz sabahı sabah işe giriş saatinde İMES A kapısında işçilere ulaştırıldı.
Aynı bildiriler Türk Metal’in örgütlü olduğu Birinci Otomotiv fabrikasına ulaştırıldı. İşçiler bildirilere yoğun ilgi gösterirken dağıtımı provoke eden işyeri temsilcisi, sınıf devrimcilerine tehditler savurdı. Temsilci, dağıtımı engelleyemeyince, işçilere “alanın ismini alıyorum, kimse bildirileri almayacak, kıdem tazminatı ile ilgili sendikamız gerekli bilgilendirmeleri yapacak” diyerek tehdit etti.
Sınıf devrimcilerinin ajitasyon konuşmalarıyla temsilciyi teşhir etmesiyle iyice çılgına  dönen temsilci ve yalakaları ile kısa süreli arbede yaşandı.

Kızıl Bayrak / Ümraniye

 

 

 

 

AKAPEN’de işçi kıyımına tepki

Kayseri-Ankara yolu üzerinde kurulu AKAPEN PVC Pencere Sistemleri fabrikasında işçi kıyımına tepki gösteren Kayseri İşçi Birliği, işten atılan işçilerin de katılımı ile 30 Temmuz günü Kayseri İşçi Kültür Evi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.
Açıklamada, Mehmet Kızıklı’nın patronu olduğu Kızıklı Grup bünyesindeki Akın Plastik fabrikasında ise 2006 yılında Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi’nin örgütlendiği hatırlatıldı. AKAPEN işçilerinin ise sendikal örgütlülükten yoksun olduklarına ve asgari ücrete çalıştıklarına dikkat çekilen açıklamada uzunca bir süredir ikramiyelerini alamayan işçilerin bu hakkı almak için harekete geçtikleri söylendi.

AKAPEN’de işçi kıyımı

İçerde bulunan 11 ikramiyelerini almak için harekete geçen işçilerin bu talebinin AKAPEN patronu tarafından duyulmadığını belirten işçiler, patronun, “Onlar mahkeme yolunu biliyorlar. Gitsinler beni mahkemeye versinler. Nasılsa mahkeme en az beş yıl sürer” diyerek saldırganlığını ayyuka çıkardığını söylediler.
AKAPEN işçileri, bunun üzerine haklarını almak için İş Mahkemesi’nde dava açtıklarını sözlerine eklediler.

Petrol-İş’e eleştiri

Davanın açılmasının ardından işten atmalarla gözdağı verilmek istendiğinin altını çizen işçiler, Petrol-İş’in örgütlü olduğu Akın Plastik fabrikasında yaşanan baskılara da dikkat çekerek sendika yönetiminin tutumunu eleştirdiler.
Akın Plastik ve AKAPEN patronu Mustafa Kızıklı’nın işçilere karşı yürütmüş olduğu hasmane tavrın açık saldırıya dönüştüğüne dikkat çeken işçiler, Petrol-İş Sendikası’nın görevinin sadece örgütlü olduğu fabrikanın sorunlarına sahip çıkmak olmadığını ifade ettiler.
Petrol-İş yönetiminin, Akın plastik örgütlülüğüne yeterince sahip çıkmadığını ve AKAPEN’de örgütlenmeye ve işçilerin sorunlarına eğilmeye yanaşmadığına değinen işçiler, ikramiye hakkına sahip çıkan her Akapen işçisinin işten çıkarma saldırısının hedefinde olduğunu belirttiler.

“Susmak onaylamaktır”

Kayseri İşçi Birliği’nin açıklaması şu sözlerle sona erdi: “Şimdi köle muamelesine maruz kalan AKAPEN işçilerinin köle olmadıklarını gösterme zamanıdır. AKAPEN işçileri hepimiz birimiz, birimiz hepimiz anlayışıyla haksızlıklara karşı durmalı, mücadele bayrağını yükseltmelidirler. AKAPEN işçileri köle olmadıklarını göstermeli, haklarını almak için birleşmeli, korkuyu bir tarafa itmeli, mücadeleyi yükseltmelidirler.”