28 Eylül 2012
Sayı: SİKB 2012/06 (39)

 Kızıl Bayrak'tan
Birleşik-militan mücadeleyi büyütmek için 7 Ekim’de alanlara!
Bir yanda kirli savaş, bir yanda Oslo ve “Barış” tartışmaları
3 yılda hazırlanan iddianame, 3 satırdan ibaret gerekçelendirme
“Sömürücü asalakları yargılayacağımız günler gelecek!”
AKP iktidarı iğneden ipliğe her şeye zam yaptı
Sermaye ve uşakları, sendikal hakların gaspında “mutabakat”a vardı
“Kararlı bir mücadele vermeliyiz!”
“Zalimin zulmüne direniyoruz” kampanyası ya da DİSK’in “dostlar alışverişte görsün” eylemleri üzerine
İnsanca yaşam mücadelesini
büyütelim!
Termo Teknik örgütlenme deneyimi ışığında
PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül ile 7 Ekim mitingi üzerine
Ulucanlar direnişi 13. yılında eylem ve anmalarla selamlandı!
BDSP’den etkinlik duyuruları
Komünist hareket 25. yılını kutluyor!
Zombi bankacılık salgını-Volkan Yaraşır
Almanya’da yerel seçimler ve devrimci politika
Yunanistan’da mültecilere yönelik saldırılar tırmanıyor
Dünya emekçilerinden mücadele
Çeyrek asrın zaman süzgecinden payımıza düşenler
Dün başaramadınız,
bugün de başaramayacaksınız!
“Parasız eğitim” zamlara kadarmış
Tutsak sınıf devrimcisi Nihadioğlu’ ndan HEY Tekstil işçilerine
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Komünist hareket 25. yılını kutluyor!

“25. yıl: Devrime hazırlanıyoruz!” gecesine çağrı!

 

Yurtdışında partimizin kuruluş yıldönümü vesilesiyle her yıl merkezi bir gece yaptığımız bilinmektedir. Bu yıl da bu geleneği sürdürecek, 24 Kasım 2012 tarihinde yeni bir merkezi gece gerçekleştireceğiz.

Bu yılki merkezi gecemiz komünist hareketimizin 25. yılına tekabül etmektedir. Ve haliyle bir 25. yıl etkinliği olarak gerçekleştirilecektir. Bunun kendisi merkezi gecemizi daha bir anlamlı ve önemli kılmaktadır.

Bu yılki etkinliğimizi “Devrime hazırlanıyoruz!” şiarı ile düzenlemiş bulunuyoruz. Demek oluyor ki, bugünden başlayarak etkinlik gününe dek ve etkinlik sırasında yoğun biçimde komünist hareketimizi, onun sahip olduğu temel nitelikleri, sahip olduğu üstünlükleri, geçtiğimiz sınavları ve büyük yalnızlıklara rağmen gerçek bir devrimci emekle yaratılan paha biçilmez birikimimizi anlatacağız. Döne döne çizgimizden, bu çizginin eseri olan “düşünen ve savaşan kadrolar”ından, oluşturduğumuz gelenek ve yeni kültürden söz edeceğiz.

Elbetteki hedef kitlemiz öncelikli olarak işçi ve emekçilerdir. Çokyönlü bir politik ve pratik faaliyet olarak hayata geçireceğimiz gece çalışmamız da haliyle işçi ve emekçilere dönük olacaktır. Öncelikle onlara sesleneceğiz. Çıkardığımız her materyal öncelikle onlara ulaştırılacaktır. Özellikle emekçi evlerini ziyaret edecek, komünist hareketimizin 25 yıllık emekle ördüğü yoğun devrimci sürecini onlara anlatacağız. Tok biçimde gecemize katılmalarını isteyeceğiz. Çünkü buna hakkımızın olduğuna inanıyoruz.

Etkinlik için binlerce afiş ve el ilanı hazırlamış bulunuyoruz. Bunların tümünü tüketeceğiz. Başta etkinliğimizin yapılacağı kent ve yakın bölge (NRW) olmak üzere uzak yakın demeden çalışma yürüttüğümüz tüm kentleri afişlerimizle donatacak, döne döne el ilanlarımızı dağıtacağız. Kısacası, çalışmamızın olmadığı yerleri de kapsayacak, gerçekten yoğun ve yaygın bir seslenme faaliyeti yürüteceğiz. Bu sayede gecemizi herkese duyuracağız. Bu arada, gece duyurusu için yaratıcı başka yol ve yöntemlere başvurmayı da ihmal etmeyeceğiz. Her yıl yaptığımız gibi, toplantılar, gece türü politik etkinlikler, emekçi düğünleri, ilerici basın ve tv gibi imkanlardan da yararlanacağız

Yurtdışındaki devrimci politik faaliyetin en alt düzeye indiğine, deyim uygunsa dibe vurduğuna bakmayacağız. Yığınların gerilediğine, yaygın apolitizme, politik toplantı ve etkinliklere mesafeli ve soğuk duruşlara, sol hareketin emekçiler içinde yarattığı güven bunalımına ve nihayet gece programımızda popüler piyasa sanatçılarının olmayışına aldırmayacağız. Şüphesiz ki bunların hepsi de ciddi güçlüklerdir. Fakat güçlükler de aşılmak içindir.

Biz her zamanki gibi bu kez de zoru seçtik ve zoru başarmaya karar verdik. Bilinir ki hareketimiz bir yenilgi ve yıkılışın ortasında doğdu. Yani komünist hareketimiz zor dönemin hareketidir. Biz de zor dönemin devrimcileriyiz. Yani zora ve zorluğa dayanıklıyız. Yine bilinir ki, inandık, inat ettik, sabırlı olduk, soluğumuzu tuttuk, gerçek devrimci bir emek harcayarak bugünlere geldik. Çok emek harcadık ve sonuçta başardık. Yine başarabiliriz.

Başarabiliriz, zira, bunun için imkanlarımız var. Devrimci bir geçmişimiz var, ondan güç alıyoruz. Buna 25 yıl içinde eklediğimiz paha biçilmez devrimci bir birikimimiz var. İdeolojik, politik, örgütsel ve moral her konuda açıklıklara sahibiz. Toplumun en devrimci sınıfına yaslanıyoruz. Bu nedenle de güçlüyüz. İşçi sınıfına ve emekçilere güveniyoruz. Kendimize güveniyoruz. Bunlardan aldığımız güç ve cesaretle, çalışma boyunca tok bir biçimde onlara seslenecek, her şeyi onlarla paylaşacak ve etkinliğimize katılmalarını sağlayacağız.

Başarı için örgütlü, planlı ve hedefli bir çalışmanın şart olduğunu yılların tecrübesiyle biliyoruz. Yine öyle yapacağız. En küçük bir enerjiden yararlanacağız. Tüm güçlerimizi, çevremizi ve dostlarımızı örgütlü, planlı ve hedefli bir biçimde konumlandırmak ve harekete geçirmek yine temel hedefimiz olacaktır.

Çalışmamızın seyrini sık sık denetlemek, yeni planlamalar yapmak, yeni hedefler belirlemek, yaratıcı yol ve yöntemleri devreye sokarak çalışmadan en çok verimi almak bir diğer kaygımız olacaktır. Bireylerin koşuşturmasını ve bunun ifadesi çalışma tarzını kesin olarak terkedeceğiz. Tam tersine ortak masalar kuracağız, kollektif aklı devreye sokacağız ve ekipler halinde hareket edeceğiz.

Her zaman harekete geçirdiğimiz güçlerle yetinmeyeceğiz. Artık bir gençlik gücümüz var, çalışmaya olumlu yönde çok şey katacak kadın yoldaşlarımız var. Bu kez genç yoldaşlarımızı ve emekçi kadın yoldaşlarımızı da harekete geçirecek, onlara seferberliği büyütme çağrısı yapacağız

Her bakımdan başarılı ve doyurucu bir 25. yıl etkinliği gerçekleştirmek istiyoruz. Bu nedenledir ki sadece geceye hazırlık çalışmasını değil, gece gününün küçük büyük tüm işlerini, özellikle de programını amatör bir ruhla, ama profesyonelce gerçekleştirmeyi bu kez mutlaka başarmalıyız. Bunun için her şeyi ayrıntılı biçimde planlayacağız. Başarıyı en rasyonel bir iş bölümüyle güvenceye alacağız.

Zamanın ruhu artık bizden yanadır. Zaman adım adım devrime doğru akmaktadır. Devrim bizim için günceldir ve bu nedenledir ki, devrime hazırlanıyoruz. Gecemizin şiarının “Devrime Hazırlanıyoruz!” olarak belirlenmesi hiç ama hiç tesadüfî değil, tam tersine bilinçli bir tercihin ifadesidir.

Tüm yoldaşlarımız, komünist hareketimizin bugünlere gelmesinde küçük büyük emeği geçmiş tüm sempatizan ve taraftarlarımız, vakit geçirmeksizin, çalışmalarına başlamış bulunduğumuz 25. yıl etkinliği için derhal seferber olmalıdırlar. Yurtdışına ve yurtdışı çevrelerine özgü ölçüleri kabul etmiyoruz. Her yoldaşımızdan, her taraftar ve sempatizanımızdan gerçek bir fedakârlık ve gerçekten devrimci bir çaba talep ediyoruz. Hep beraber ataleti, konformizmi ve bahaneciliği bir yana bırakmalı, kararlı biçimde başarıya kilitlenmeliyiz. Her yerde yoldaşça bir yarış içinde olup, ekip ruhu ile hareket edebilirsek eğer başarı kendiliğinden gelecektir. O halde ileri!

Türkiye Komünist İşçi Partisi - Yurtdışı Örgütü

 

 

 

 

Hareketimizin 25. Ekim Devrimi'nin 96. yılında;

Devrime hazırlanıyoruz!

 

Tarihin ve bilimin ışığında biliyoruz ki, ne kapitalizm kendiliğinden yıkılır, ne de devrimler her halükarda zafere ulaşır. Kapitalizmi yıkmak ve devrimlerin zaferini güvence altına almak bir devrimci hazırlık işidir. Kapitalizmi yıkmak kapasitesine sahip biricik sınıf olan işçi sınıfı devrimcileşmeden, devrimci bir partinin önderliği altında kenetlenmeden, tam da bu sayede tüm öteki emekçi katmanları kendi birleştirici ekseninde birleşik bir kuvvet haline getirmeden, ne kapitalizm yıkılır ne de proletarya devriminin zaferine ulaşılabilir.

Yine Lenin’in öğretisinden ve Ekim Devrimi’nin tüm deneyiminden biliyoruz ki, hazırlık demek öncelikle devrimci bir teoriye dayanmak, bundan devrimci bir program ve stratejik çizgi süzmek demektir. Hazırlık demek, devrimci teorinin ve programın taşıyıcısı olacak ihtilalci temellere dayalı bir örgüt demektir. Hazırlık demek, devrimci teori ile silahlanmış devrimci örgütün devrimci sınıfı, işçi sınıfını sarıp sarmalaması demek. Bunlar, devrimci teori, devrimci örgüt ve devrimci sınıf bir araya geldi mi, bu birlik devrimci bir işçi sınıfı partisinde somutlandı mı, koşulları olgunlaşan devrimin zaferinin önünde hiçbir güç duramaz.

Bugüne kadar Türkiye’de, devrimci teorik tutarlılığı devrimci örgütte kararlılıkla birleştiren ve bunu da büyük bir inatla işçi sınıfı ile devrimci birleşmeyle taçlandırmaya yönelen bir devrimci siyasal akım olmadı. Bunu ilk kez olarak komünist hareket başarmıştır.”

Gece Tertip Komitesi bildirisinden