14 Haziran 2013
Sayı: KB 2013/24

 Kızıl Bayrak'tan
Kazanana kadar direniş!
AKP şeflerinin dışavuran histerileri
Bugün Taksim yarın her yer...
Emperyalist merkezlerin direniş korkusu
Taksim direnişi sınıfı mücadeleye çağırıyor...
Bir yalan makinesi:
Vali Mutlu
Direnen emekçiler
kazanacak!
Avukatlara saldırıya
kitlesel tepki
Taksim Direnişi’miz büyüyor!
Direnişin sesi yankılanıyor
“İsyanın sınırı, yaratıcılığın sonu yoktur!”
Korku duvarları yıkıldı
Ortadoğu’da halk hareketleri 1 - H. Fırat
Avrupa’da krizin olası seyri - Volkan Yaraşır
Birleşik Metal-İş yönetimi MESS-Türk Metal saltanatına boyun eğdi…
Emeğimiz, haklarımız ve geleceğimiz için
direnişe sahip çıkalım!
“Herkes mücadele
etmelidir!”
Taksim-Gezi’ye enternasyonal destek

Ethem Sarısülük’ü kaybettik...

Barikatın ardında...
15-16 Haziran,
sol hareket ve işçi hareketi - H. Fırat
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Emeğimiz, haklarımız ve geleceğimiz için

Direnişe sahip çıkalım!

 

Fabrikalardan alanlara yürüyelim!

Arkadaşlar!

AKP hükümeti yağma ve talan düzenini sarsan emekçi halkın isyanını bastırmak için bu sabah Taksim’e müdahale etti. Yalan makinası medyanın desteğiyle yapılan operasyon yoluyla bu haklı mücadele ezilmeye çalışılıyor. Böylelikle parkını koruyan, haklarına sahip çıkan, kendisini kul köle gibi gören iktidara karşı ayaklananlar hizaya çekilmeye çalışılıyor.

Bunun için Taksim’e sahip çıkalım. Barikat olalım.
Unutmayalım ki bu büyük mücadele iki ayrı sınıfın, iki ayrı dünyanın kavgasıdır. Bize hayat hakkı tanımayan, haklarımızı çalıp, taşeronluk adındaki köleliğe mahkum eden, üretim çarkları altında binlercemizi kıyan sömürü düzenine karşı emeğin ayağa kalkışıdır.
Bunun için biz de bu kavgada yerimizi alalım. Fabrikalardan sesimizi yükseltelim.
Eğer biz ayağa kalkarsak halkın öfkesi karşısında sallanan gerici-faşist rejimi durdurabiliriz. İşte bunun için paydos saatlerinde dağılmayalım, fabrikalardan hep birlikte çıkarak alanlarda yerimizi alalım. Sendikalarımızın yönetim koltuklarında oturanları da bu büyük direnişe destek için sorumluluk almaya zorlayalım.

Metal İşçileri Birliği, tüm işçi arkadaşlarımızı kol kola alanlara çıkmaya çağırıyor.

Haydi eyleme, direnişe!

Haydi geleceğimiz için sınıf kavgasına!

Metal İşçileri Birliği
11 Haziran 2013

 

 

 

 

Birleşik Metal-İş yönetimi tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

2012-2014 dönemi grup toplu iş sözleşmesi sendikamız ile MESS arasında 11 Haziran 2013 tarihinde yapılan görüşmelerin ardından imzalandı. Bu görüşmelerde ayrıca prosedürleri ayrı yürütülen 7 işyerinin sözleşmeleri de imzalandı. Bu işyerleri Arfesan, Arpek, Dostel, Standart Depo, ABB, Cengiz Makine ve SİO. ABB ve Cengiz Makine işyerleri yetki itirazları nedeni ile grup toplu iş sözleşme prosedürünün dışında kalmışlardı. Diğer 5 işyeri ise toplu sözleşme metin ve haklardaki farklar nedeniyle görüşmeleri ayrı sürdürülen işyerleri idi.
İmzalanan sözleşme ile kimi idari maddelerde 30 yıldır yapılmayan değişiklikler yapıldı.

Ücret zamlarından önce sendikamızın başından itibaren toplu sözleşmenin en önemli gündemi olarak ilan ederek tüm tarafların kabul etmesini sağladığı iblağ ve iyileştirme uygulaması da toplu sözleşmeye girdi. Buna göre 4,64′ün altında ücret alanların ücretleri 4,64′e tamamlandıktan sonra 6,31 TL’ye kadar olan ücretlere 6,31′i geçmemek şartıyla 0,20 TL iyileştirme yapıldıktan sonra her iki altı ay için yüzde 7’şer oranında zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. Son iki altı ay için zam oranları ise ilgili dönem enflasyon oranı kadar olacak.

Sosyal hakların büyük kısmında ise birinci yıl yüzde 15 oranında ikinci yıl ise enflasyon artı 2 puan zam alındı. Ayakkabı parası yüzde 20, çocuk parası yüzde 22 ve yolluklar yüzde 24 oranında artırıldı.”

 

 

 

 

İz Enerji işçileri grev kararını astı!

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı olan İz Enerji ile şirkette yetkili sendika DİSK/Genel-İş 2 No’lu Şube arasında 12 Şubat tarihinden beri süren Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) tıkanmış ve uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. 12 Haziran’da sendikanın aldığı karar üzerine İBB’ye grev kararı asıldı.

Konak Pier önünde toplanan yüzlerce işçi buradan İBB’ye coşkulu ve öfkeli bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Eylemde TİS taleplerinin yazılı olduğu dövizler de taşındı.

İBB önüne gelindiğinde ilk önce DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı konuştu. Sarı, konuşmasında grevin hak olduğunu ve İBB’nin bir an önce TİS’i imzalaması gerektiğini söyledi. Taksim direnişini selamlayarak konuşmasını bitirdi. Ardından Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı basın metnini okudu. Şanlı, İz Enerji bünyesinde çalışan iş kollarının adlarını saydı ve yaptıkları işlerin, alınterlerinin karşılığını istediklerini söyledi. Mücadele kararlı olduklarını belirtti.

Basın açıklamasının ardından alkışlarla grev kararı asıldı. Eylem halaylar çekilerek bitirildi.

Daha sonra Taksim direnişini selamlamak için 1. Kordon yolu trafiğe kapatılarak Gündoğdu Meydanı’na yüründü. Gündoğdu Meydanı’na “Çav Bella” marşı eşliğinde girildi. Meydandaki çadırların etrafının dolaşılması sırasında direnişi selamlayan ve hükümeti kınayan açıklamalar yapılarak yürüyüş sonlandırıldı. Eyleme DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Genel-İş 1 ve 5 No’lu şube başkanları, Tümbel-Sen 1 No’lu Şube ve İzelman işçileri destek verdi.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

NBR Makine’de işçi kıyımı

 

Bursa’da kurulu bulunan ve Birleşik Metal Sendikası’nda örgütlenen N.B.R Makine işçileri işten atma saldırısıyla yüzyüze kaldı. İşçilerin sendikaya üye olmasının ardından saldırıya geçen patron 17 işçiyi işten attı.

İşten atılmalar üzerine yazılı bir açıklama yapan Birleşik Metal Genel Yönetim Kurulu, işten atılan işçilerin fabrika önünde mücadelelerini sürdürecekleri ve hukuki süreç için de çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

Adres: Ankara yolu 17. km. Kestel

Kızıl Bayrak / Bursa