14 Haziran 2013
Sayı: KB 2013/24

 Kızıl Bayrak'tan
Kazanana kadar direniş!
AKP şeflerinin dışavuran histerileri
Bugün Taksim yarın her yer...
Emperyalist merkezlerin direniş korkusu
Taksim direnişi sınıfı mücadeleye çağırıyor...
Bir yalan makinesi:
Vali Mutlu
Direnen emekçiler
kazanacak!
Avukatlara saldırıya
kitlesel tepki
Taksim Direnişi’miz büyüyor!
Direnişin sesi yankılanıyor
“İsyanın sınırı, yaratıcılığın sonu yoktur!”
Korku duvarları yıkıldı
Ortadoğu’da halk hareketleri 1 - H. Fırat
Avrupa’da krizin olası seyri - Volkan Yaraşır
Birleşik Metal-İş yönetimi MESS-Türk Metal saltanatına boyun eğdi…
Emeğimiz, haklarımız ve geleceğimiz için
direnişe sahip çıkalım!
“Herkes mücadele
etmelidir!”
Taksim-Gezi’ye enternasyonal destek

Ethem Sarısülük’ü kaybettik...

Barikatın ardında...
15-16 Haziran,
sol hareket ve işçi hareketi - H. Fırat
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ethem Sarısülük’ü kaybettik...

 

Büyük direnişin ilk gününde, Ankara’da polis kurşunlarına hedef olan, günlerdir Ankara Numune Hastanesi’nde yaşam mücadelesi veren Ethem Sarısülük’ün doktorları 12 Haziran günü itibariyle beyin ölümünün gerçekleştiğini duyurdu.

Taksim’de başlayan ve hızla bütün bir ülke sathına yayılan büyük halk direnişinin ilk günlerinde, 1 Haziran gününde, Ankara’da da kitlesel ve militan çatışmalar yaşanmıştı. Kızılay Meydanı etrafında yoğunlaşan çatışmalar esnasında polis tarafından hedef gözetilerek kafasından vurulan Ethem Sarısülük, direniş sürecinde yaşamını yitiren üçüncü kişi oldu.

Ethem’in mücadelesine sahip çıkma çağrısı!

Beyin ölümünün gerçekleştiği haberinin duyulmasının ardından Numune Hastanesi önüne yüzlerce insan toplanmaya başladı. Ardından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada ilk sözü Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük aldı ve aile adına kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada direniş selamlandı ve saldırıları artıran iktidar lanetlendi. Mustafa Sarısülük konuşmasını Ethem’i son yolculuğuna hep beraber uğurlama çağrısı yaparak, “Ve son söz henüz söylenmedi, son sözü hep direnenler söyler” cümleleriyle noktaladı. Ağabeyin bu sözleri kitle tarafından “Ethem yoldaş ölümsüzdür!” sloganlarıyla karşılandı.

Ethem’in katilini istiyoruz, alacağız!”

Ardından sözü Ethem’in ve ailesinin avukatı Kazım Bayraktar aldı. Bayraktar günlerdir Türkiye’de süren devlet terörürünü teşhir eden konuşmasında herşeyin apaçık ortada olmasına rağmen, video görüntülerinden başka bir dizi delile kadar herşeyin sabit olmasına rağmen devletin ve kolluk güçlerinin halen Ethem’in katilini yargıya teslim etmediği belirtti. Kimliğinin dahi açıklanmadığı katil polisin, kasten adam öldürmek suçundan tutuklanması gerekirken dışarıda dolaşmaya devam ettiği vurgulandı. “Vermezlerse katili biz alacağız, halk direnişi alacak” denilen konuşmada “Ethem’in katilini istiyoruz” şiarının yükseltilmesi çağrısı yapıldı.

Av. Kazım Bayraktar’ın ardından sözü İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan aldı. Halk direnişi sırasında devletin ve polisinin azgın saldırıları ile üç kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce insanın yaralandığı belirtildi. Bizzat devlet tarafından yapılan insan hakları ihlalleri özetlenerek teşhir edildi. Katil polisin saklanmaya çalışılması kınandı.

Ethem mücadelemizde yaşayacak!”

Açıklamada son olarak Temel Demirer söz aldı. “Ethem bir komünisti. Ethem bir Marksist-Leninistti” diyerek sözlerine başlayan Demirer, kapitalizme karşı verilen mücadele sürdüğü sürece Ethem’in yaşayacağını vurguladı. Temel Demirer “Ethem dün Taksim barikatlarındaydı, Ethem bugün Taksim’de ve Kızılay’da barikat başında olacak” diyerek devam ettiği konuşmasında, mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

Ethem Sarısülük’ün ailesinin yaptığı açıklama...

Ve son sözü hep direnenler söyler!

 

Bir “marjinal grup üyesi”, bir “çapulcu” ve “ayak takımına mensup” kardeşimiz ve evladımız Ethem Sarısülük karanlığı yırtarak, aydınlık geleceğe doğru yola çıkmıştır.

11 gündür biz ailesi ve dostlarına hücre hücre ölmesini yaşatan bu iktidar sahipleri ve onların silahlı güçleri elbette ki şimdiden halkların gönlünde karanlığa gömüldüler.

Anadolu topraklarında demokrasi ve özgürlük şiarıyla sokak sokak dövüşen bu halk çocukları şimdiden herkesin sahiplendiği bir bayrak oldu.

Onlar yarının aydınlık dünyasının parlayan bir kutup yıldızı gibi bizlere yol gösterecekler.

Yoksul ve yiğit halkımız; bizden biri olan evladımız Ethem Sarısülük’ü kaybetmiş bulunmaktayız.

Tüm halkımızı, kadın, erkek, oğul ve kızlarınızla hep birlikte Ethem’i son yolculuğuna uğurlamaya çağırıyoruz.

Ve son söz henüz söylenmedi!

Ve son sözü hep direnenler söyler!

Ethem Sarısülük’ün ailesi

12 Haziran 2013

 

 

 

 

RedHack polisin peşinde

 

RedHack, ele geçirdiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1 Mayıs görev planını yayınlayarak polisleri teşhir etti. 1 Mayıs günü hangi emniyet müdürünün hangi bölgede yer aldığı ve telsiz kodları, telefon bilgilerinin yer aldığı belgeyi yayınlayan RedHack yaptığı açıklamada günlerdir süren polis şiddetine dikkat çekti. RedHack, polis şiddetine “emir kulu” savunması yapanlara da tepki göstererek “Polis durduk yere insanlara saldırır, ego tatmin eder, şeflerinin gözüne girmeye çalışır. Emir kulu ya.. 50 senedir emrin arkasına sığınan faşist polisler yok, sadece emirler var ha? 50 kişi bir genci tekmelerken hangi emir de var bu?” dedi.

RedHack, belgeleri, katledilen Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve Turan Akbaş anısına yayınladığını ifade ederken tüm Gezi Parkı direnişçilerine, ülkenin ve “dünyanın dört bir yanında kalpleri özgürlük aşkıyla yananlara” selam yolladı.