30 Ağustos 2013
Sayı: KB 2013/34

Tüm NATO ve ABD üsleri kapatılsın!
Halklara karşı yeni cephe açıyorlar
Suriye’ye yönelik işgal heveslerini kursaklarında bırakmak için
AKP’nin “Çözüm” süreci daha fazla savaş demektir!
Dolar 2 TL’yi aştı yeni kriz emareleri çoğalıyor
Ali İsmail Korkmaz soruşturması katilleri aklama yolunda ilerliyor
Forumlarda dayanışma ruhu sürüyor
İnsanlığın kurtuluşu işçi sınıfının dirilişinde
Kıdem tazminatının gaspında son perde!
“Grev silahını” kuşanan tekstil işçileri kazandı
Celladına aşık olmak ve tekstil grevi - D.Umut
Büyük tekstil grevinin GOP’taki yansımaları üzerine
Suçlarınızın üzerini örtemeyeceksiniz!
Savaş, anti-emperyalist mücadele ve Partimizin programı/1
Mısır’da çalkantılı geçiş süreci
Güney Afrika’da büyük grev dalgası hayatı durdurdu

Lübnan’da Şii-Sünni çatışması kışkırtılıyor

Sahte gözyaşlarınız kanlı saltanatınızı ayakta tutmaya yetmez!
Gençlik direnişe, barikata özgürleşmeye
Yeni fırtınalara hazırlanalım!
Yağmanın ve doğa katliamının yeni kılıfı: Olimpiyatlar
İzenerji’de yaşananlar üzerine
Komünist bir işçiden sendikalaşma çalışması ile ilgili uyarılar
“Kadın bedeni süs, cariye caiz...”
Burcu Koçlu’dan mektup
“İki, üç daha fazla Vietnam!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Suçlarınızın üzerini örtemeyeceksiniz!

Metal İşçileri Birliği yakanızı bırakmayacak!

 

Arçelik’te işçileri işten atmak için yaptıkları kirli işbirliğini belgeler yoluyla kanıtladığımız Türk Metal’in Anadolu Yakası Şube Başkanı Halil Faki Erdal, tarafımıza noter yoluyla ihtar gönderdi. “İhtarname”de belgelerin yayınlandığı facebook adresimizdeki haberin ve altına işçiler tarafından yazılan yorumların kendisine ve Türk Metal’e yönelik gerçek dışı, iftira ve haraket içerdiğinden yakınıyor. Bunun için yayın içeriğinin sayfadan kaldırılmasını, aksi halde savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildiriyor, yani tehdit ediyor.

Metal İşçileri Birliği olarak öncelikle belirtelim ki, yayınladığımız haber ne gerçek dışı ne de iftiradır. Ortada işçi sınıfına ihanetin belgeleri vardır ve bu belgeler Halil Faki ve ortaklarının işçilerin o çok iyi bildiği çalışma tarzının kanıtlarıdır. Belgelerin bir kısmı işten atılan Çayırova Arçelik işçilerinin isim listesinden oluşmaktadır. İsimlerin yanına ya da listenin altına, işçilerle ilgili, hangilerinin atılacağı, hangilerinin korunacağı, hangilerinin Birleşik Metal-İş’e çalıştığı şeklinde kayıtlar düşülmüştür. Çünkü aslında bu bir fişlemedir.

Türk Metal’in çalışma şeklini bilen metal işçileri için malumun ilanı olan bu belge, bu işbirlikçi çetenin haklarını korumakla mükellef olduğu işçilerin nasıl kuyusunu kazdığını, patronla işçilere karşı nasıl bir kirli işbirliği içerisinde çalıştığını ispatlamaktadır. İşte bu nedenle de Türk Metal’in bu kazığını yemiş, hayatları altüst edilmiş, kış ortasında işsiz bırakılıp da çocuğuna ekmek götürememiş pekçok işçi arkadaşımız da haberin altına düştükleri yorumlarla son derece haklı tepkilerini gösterdiler.

Halil Faki Erdal, hakkında söylenenlere hakaret diyeceğine önce şu soruların yanıtını vermeliydi: Kış ortasında sokağa atılan onlarca Arçelik işçisinin işten atılmasında parmağın var mı? Bu işçiler neden işten atılma nedeni olarak seni ve sendikanı gösterdi? Neden işe dönmek için mücadele eden bu işçilerin yanında olmadın, tek bir telefon etmedin, avukat desteği sunmadın, fabrikanın önünde eylem yaptıklarında yanında durmadın?

İşte durum böyleyken kirli işbirliği belgelenmiş olan Halil Faki Erdal bir de bizi tehdit ederek bu gerçeklerin üzerini örtebileceğini sanıyor. Oysa kendisinin öncelikle yapması gereken şey, ihtarlar çekmek değil yapabiliyorsa kamuoyunun önünde belgeleri çürütmek ya da kabul edip işçiye hesap vermekti. Ama işte ilkini yapamayanlar ikincisinden de kaçıyorlar. Sonra da tutup soluğu savcılıkta alıyorlar. Böyle davranmakla da ne kadar bürokrat, ne denli aciz ve ne kadar metal işçisinin öfkesinden korktuklarını bir kez daha göstermiş oluyorlar sadece.

Metal İşçileri Birliği olarak işte bundan dolayı sözkonusu yayınımızı kaldırmayacağımızı duyuruyor, gerçekleri yazmaktan, metal işçisinin haklarını savunmaktan başka hiçbir çıkarı olmayan faaliyetlerimizi inatla ve inançla sürdürmekten vazgeçmeyeceğimizi bildiriyoruz.

Ayrıca Faki Erdal’a bir ihtar da biz çekiyoruz:

Faki Erdal, belgelerle kanıtlanan kirli işbirliğinin hesabını ver! Sendika tabelası adı altında çevirmedik kirli iş bırakmayan mafya örgütünle birlikte işçinin yakasını bırak! Aksi halde alavere dalavereyle, baskı ve zorbalıkla, patronların yardımı ve kollamasıyla şimdilik yıkılmaktan kurtardığınız düzeninizi metal işçisi elbet yıkar, sizi sırtından atar, yaptıklarınızı da burnunuzdan fitil fitil getirir.

Son olarak metal işçilerine çağrımızdır: Hepinizi, aidatlarınızla saltanatlar kurmuş olan bu işçi düşmanlarına karşı dik durmaya, bu yolda mücadelesini kararlılıkla sürdüren Metal İşçileri Birliği’ne ve onun Türk Metalciler tarafından hedef alınan facebook sayfasına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Bunun için www.facebook.com/metaliscileribirligi.mib sayfasını beğenelim, Türk Metalciler’in yayından kaldırmak istediği haberimizi (https://www.facebook.com/metaliscileribirligi.mib/posts/413386878779225) paylaşalım, işçi arkadaşlarımıza da duyuralım.

Metal İşçileri Birliği
23 Ağustos 2013

 

 

 

 

MİB’den Arobus’a bildiri dağıtımı

 

Metal işçileri Birliği, Arobus fabrikasına son gelişmelere yönelik bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Türk Metal fabrikada yetkiyi aldığını söylese de hala Birleşik-Metal ile davalık olduğu için yetki ve sözleşme süreci askıda. Sözleşme veya işçilerin hak mücadelesi yönünde bir derdi olmayan Türk Metal, işçileri oyalamakla meşgul. Patronla yaptığı anlaşma da bu yönde zaten. Türk Metal’in yönlendirmesi ile işe giren işçiler “biz burada Birleşik Metal’e karşı varız, yöneticilerin de yetki ya da sözleşme gibi bir derdi yok’ diyorlar. Uzun süredir ortalıkta görünmeyen Türk Metal yönetimi ve patron ortaklığını teşhir eden, mahkemenin büyük olasılıkla uzun sürmesinden dolayı bir sözleşmenin olmaması ve bundan işçilerin çok yönlü kaybını anlatan Metal İşçileri Birliği bildirisi işçiler tarafından onaylanarak ilgi ile karşılandı.

“Bekleyerek değil, mücadele ederek hak kazanılır!” başlıklı bildiride Arobus işçilerine mücadelelerine sahip çıkmaları, satışa karşı uyanık olmaları anlatılıyordu. Arobus içilerini göreve çağıran bildiri dağıtımı üzerine, haftalardır ortalıkta gözükmeyen sendikacılar ertesi gün Arobus fabrikasına gelerek, ikiyüzlü vaatlerini işçilere anlattı. Patronun itfaiyesi görevini gören Türk-Metal çetesi, Metal İşçileri Birliği’nin bildirisinden hayli rahatsız olmuş. Yasal sürecin henüz tamamlandığını anlatan Türk Metal yöneticisi işçilerin soruları karşısında kem küm etmekten başka bir şey söyleyemedi. Türk Metal’in temsilci olarak gönderdiği yönetici Arçelik temsilcisi idi. İşçileri fişleyen Arçelik temsilcilerine görevlerini kendi fabrikalarında gerçekleştirdikleri için burada da yangını söndürme görevi verilmiş. Fabrikaya yetki belgesini asan Türk Metal sözleşme yapmaktan çok işçileri susturma peşinde.

Kızıl Bayrak / Gebze

 

 

 

 

Çimsetaş’ta bülten dağıtımı

 

Metal İşçileri Bülteni’nin son sayısı Mersin’de Çimsetaş fabrikasına dağıtıldı. Birleşik Metal-İş’te örgütlü Çimsetaş fabrikasına Metal İşçileri Bülteni’nin son sayısı ulaştırılırken, dağıtım esnasında ve sonrasında işçilerle bülten hakkında sohbet edildi.

Kızıl Bayrak / Adana


 
§