6 Eylül 2013
Sayı: KB 2013/35

 Kızıl Bayrak'tan
Suriye’den kanlı ellerinizi çekin!
ABD saldırıda kararlı ancak yalnız kalmak istemiyor!
Burjuvazinin savaş borazanı: Medya!
Baskı ve zorbalığa geçit vermeyelim!
12 Eylül düzeni devrimle yıkılacak!
Müzakere aldatmacasına karşı…
1 Eylül savaş çığırtkanlarına uyarı oldu!
Bürokrat istifa
etti! Yaşasın bürokrasi!
Bürokratlar defolsun sendikalar bizimdir
“Grev gözcülüğünden”
grev kırıcılığına...
Türk Metal’in “huzurevi” vurgunu bozuldu
MİB MYK Eylül Toplantısı...
Savaş, anti-emperyalist mücadele ve Partimizin programı/2
Haziran Direnişi, reformist sol ve
devrimci sorumluluklar- Alper Suat
Forumlarda savaş değil, halkların kardeşliği haykırıldı

Mamak Kültür-Sanat Festivali 10. yılında...

Düzenin kâbuslarını
gerçeğe çevirelim!
Kayıt döneminde mücadele çağrısı!
Kadına yönelik şiddet
artarak devam ediyor!
“Gün hesap sorma,
yarınlarımız için mücadele günüdür!”
Ortadoğu’dan dünyanın dört bir yanına, bir çığlık büyüyor!
“Gezi Parkı tutsaklarına özgürlük!”
Gezi tutsaklarından mektup...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gezi tutsaklarından mektup...

“Milyonların iradesi yargılanamaz!”

 

İzmir’de Gezi tutsaklarının davasının ilki 10 Eylül günü Bayraklı Adliyesi’nde görülecek. İzmir’in dört bir yanında 10 Eylül davasını adliye önünde karşılama çağrıları yapılıyor. İzmir’deki halk forumlarından İzmir Dayanışması’na İzmir halkı Bayraklı önündeki nöbete çağrılıyor.

İzmir’de Gezi Tutsak Aileleri’nden sonra, Gezi Tutsakları da 10 Eylül duruşmasına tüm İzmir halkını çağırıyor.

Gezi tutsaklarından gelen çağrı mektubunu okurlarımıza sunuyoruz...

Bizler Gezi Direnişi Tutsakları olarak on yılların baskı politikalarına karşı milyonların başkaldırısını temsil eden Gezi Direnişi kararlılığı ile yüreği demokrasi ve özgürlükten yana atan herkese, direnişimizin yeni alanı zindanlardan coşku ve umut yüklü selamlarımızı gönderiyoruz.

Sokağa çıkan milyonların özgürlük çağrısını gazla, copla, TOMA’larla karşılayan iktidarın “faiz lobisi, dış mihrak, marjinal ve çapulcu” gibi söylemlerle kara çalmaya çalıştığı direniş; her gün her an daha fazla kitlelerle buluşarak egemenlerin bu söylemlerini çoktan boşa düşürdü.

Devletin marjinal söylemini milyonlarla bütünleşerek, çapulcu söylemini “çapulcuyuz” diyerek boşa düşüren halk; korku duvarını çoktan aştı.

“Ağaçların kardeşliği” ile çakılan kıvılcım; alanlarda sokaklarda ezilenlerin kardeşliğini inşa ederken 5 günde bir yıllık gaz stokunu tüketen, direnişi zehirli gazlı sularla boğmaya çalışan devlet; süreç toplamında 7 canımızı katletti, geride binlerce yaralı, sakatlanan, gözünü kaybeden onlarca insan bıraktı.

Tüm bunlarla da yetinmeyen iktidarın “ileri demokrasi” söylemi ise karşılığını; binlerce gözaltıyı ve yüzlerce tutuklamayı kapsayan bir cadı avı başlatarak buldu.

Bizler mantığa uygun hiçbir delil dayanağına ihtiyaç duyulmadan gerçekleşen tutuklama furyasında muhalif devrimci kimliği bilinen insanlar olarak hapishanelere doldurulduk. Devletin; direnişin halkın ilerici güçleri ile buluşmasından duyduğu korku, Başbakan’ın “İntikam” çığlıklarıyla başlayan cadı avının temel nedeni oldu.

Aramızda öğrenci olan da var, inşaatta işçilik yapan da….

Alanda haber takip ederken alınan da var, 3-4 yaşındaki çocuklarından koparılan da…

Bizi birleştiren şey; muhalif olmak, Gezi Parkı’ndan başlayıp ülkeyi kuşatan direniş ırmağının parçası olmak.

Bizler 10 Eylül günü; Ethem’i vuran polisi serbest bırakan, silahsız insanlara pala ile saldıranlara tahliye veren, sokakta eli sopalıları soruşturmayan, Ali İsmail’i katledenlerin görüntülerini “kaybeden” hukuk(suzluk) sisteminin karşısına çıkarılıyoruz.

Baskı ve zulüm düzeninin karşısındaki özgürlük çağrımız tutsak edilmek isteniyor!

Sürecin en çok tutsağını veren İzmir’de; mahkemelerin ve savcılığın son yıllarda ilerici-devrimci güçlere karşı kendi hukuklarını dahi ayaklar altına alan kurgularını biliyoruz. Bu nedenle; diğer davalara da emsal olacak bu ilk mahkemede verilecek tepkinin çok daha anlamlı olduğunu söylüyoruz.

Tutsaklığı; Gezi Direnişi’nin dayanışma ve özgürlük çığlıklarıyla karşılayan bizler; Gezi Direnişi ile açığa çıkan, milyonların iradesinin yargılanmayacağını belirtiyoruz. Yürekleri ve bilinçleri eşitlikten-özgürlükten yana çarpan herkesi; Gezi Direnişi’nin meşruluğunu savunmak, katledilen-yaralanan insanlarımızın katilerini yargılatmak için 10 Eylül’de Adliye önüne bekliyoruz.

İzmir Gezi Direnişi Tutsakları

Tarih: 10 Eylül 2013

Yer: Bayraklı Adliyesi

Saat: 10.00


 
§