20 Eylül 2013
Sayı: KB 2013/37

AKP’nin sarsıntılarını
düzenin depremine çevirelim!
Demokratikleşme paketi ve AKP’nin gerici hesapları
Devlet terörüne karşı mücadeleye!
Polis cinayeti düzenin temel bir pratiğidir
Gözaltından “çıkan”lar...
İstanbul forumları
devam ediyor!
“Özgürlük ve eşitlik için ortak mücadele zeminleri yaratmalıyız”
Tuzluçayır talepleri için sokaklarda!
Direniş ruhu her yerde
Kıdem tazminatının gaspına “taşeron” süsü
Feniş direnişiyle dayanışma ve
destek ziyaretleri
Feniş dinenişi kararlılıkla sürüyor!
Ankara İşçi Okulu’nda
ilk gün
Grev ve direnişler sürüyor!
Ulucanlar katliamı ve ötesi
Ulucanlar’ı ulu kılan kavga neferlerine saygıyla...
Emperyalist saldırganlığa karşı
mücadele ve görevler

Emperyalist savaş çığırtkanlığına karşı eylem!

Savaş koalisyonu tehditlerini sürdürüyor!
Irak halkı cihatçı canilerin hedefinde
Eylem dalgası dört yanı sarıyor
Cinsel saldırı
skandalları devam ediyor!
ODTÜ’de gericiliğe yer yok!
Gençlik mücadeleye yasakları delerek başladı!
İstanbul Üniversitesi’nde yasaklara karşı yanıt mücadele oldu!
Eğitimde gerici tavsiyeler
Ruhi Su ve Musa Anter’i saygıyla anıyoruz!
Kavganın sürdüğü her yerde Neruda ve şiiri yaşıyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Direniş ruhu her yerde

 

Tuzluçayır’da cemevi-cami projesi ile ilgili süren direnişe destek eylemleri ve bu eylemde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için yapılan eylemler hafta boyunca yine sürdü.

12 Eylül

Antakya’da Ahmet Atakan’ın katledildiği yerde anma yapmak isteyenlere saldırılması üzerine yoğun çatışmalar yaşandı. Armutlu ve Gazi Mahallesi’nde çatışmalar yoğunlaşırken, polisin yıktığı barikatlar tekrar kurularak direniş geç saatlere kadar sürdürüldü. Polis saldırılarını sıklaştırmasına rağmen Armutlu Mahallesi’ne giremedi.

Eskişehir’de kitle sloganlarla Valilik tarafından Çarşı’ya yürüdükten sonra eylemi bitirdi. Denizli’de yapılan eyleme de polis saldırdı.

İstanbul’un emekçi mahalleleri de eylemleri büyüttü. Nurtepe, Gazi ve Sarıgazi’de emekçiler caddeleri kapatarak polisle çatıştı.

Sarıgazi Demokrasi Caddesi üzerinde barikat kuruldu. Çatışmalar devam edereken polis Sancaktepe Belediyesi önünde sıkıştı. Tekarar saldırıyı yoğunlaştıran polisle çatışmalar geç saatlere kadar sürdü.

Gazi Mahallesi’nde yollara büyük kaldırım taşları dökülerek Akreplerin geçişini engelleyecek şekilde dağıtıldı. Gazi Mahallesi’nde Akrepler molotof kokteylleri ile yakılınca geri çekildi. Bunun karşısında polis çareyi yoğun gaz bombası kullanmakta buldu. Çatışmalar gece yarısına kadar sürdü.

Nurtepe’de ilerleyen saatlerde polis saldırısı püskürtüldü ve barikatlar güçlendirildi. Çatışmaların yeniden yoğunlaştığı, polisin aralıksız gaz bombası attığı Nurtepe’de eylem geç saatlerde sonlandırıldı.

Yine Kadıköy’de de barikatlar ateşe verilerek polisle çatışıldı. Polis Boğa çevresinde TOMA ile saldırırken Bahariye Caddesi’nde yakın mesafeden yoğun plastik mermi sıktı. Polis çok sert bir saldırıyla kitleyi dağıtmaya çalıştı. Kitle Moda’da ara sokaklara dağılarak apartmanlara sığındı. Sert saldırı karşısında Kadıköy’de evlerin önüne talcid, sirke, limon kondu, kapı aralarına paspas konarak eylemcilerin geri çekilmesi için imkan sağlandı. Polis Bahariye’de bir apartmanda fark ettiği altı kişiyi döverek gözaltına aldı.

13 Eylül

Adana Akkapı da Tuzluçayır’a destek olmak ve Ahmet Atakan’ın hesabını sormak için sokaklara çıktı. Polisin akşam üzerinden itibaren mahlallede uyguladığı abluka yerini çatışmaya bıraktı. Polis eylem öncesi mahalleye gelen dolmuşlarda arama yapıp 9 kişiyi gözaltına aldı. Eylem gece geç saatlere kadar sürdü.

Gazi Mahallesi’nde kurulan barikatlarla direniş sürdürüldü. Polis çatışmalarda mahalleye giremedi.

İstanbul Sarıgazi’de Demokrasi Caddesi üzerinde kurulan barikatlarda yoğun çatışmalar yaşandı. Çatışmalar belediye önüne kadar yayıldı.

14 Eylül

İstanbul Sarıgazi’de barikatlar kurularak, çatışmaya başlandı. Burcu Metin adlı bir eylemci gözünden gaz bombası fişeğiyle vuruldu ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sert çatışmalar ile gün sona erdi. Gazi Mahallesi’nde de yoğun çatışmalar yaşandı.

15 Eylül

Antakya’da gerçekleştirilen Ahmet Atakan anmasına direniş sürecinde katledilenlerin aileleri de destek sundu. Ahmet Atakan’ın ailesini Ethem Sarısülük’ün, Abdullah Cömert’in ve Ali İsmail Korkmaz’ın aileleri yalnız bırakmadı. Anma için Uğur Mumcu Meydanı yakınlarında etkinliğe gelenlere polis saldırdı. Polisin saldırısı sonrasında çatışma çıktı. Polis gaz ve ses bombası kullandı. Eylemler geceye kadar sürdükten sonra sonlandırıldı.

 

 

 

 

Güzeltepe Alevi Gençliği’nden eylem

 

Güzeltepe’nin Alevi gençleri, AKP iktidarının asimilasyon politikalarından, Gülen ve Cem Vakfı’nın cami-cemevi projesini 16 Eylül’de yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Güzeltepe emekçilerinin alkışlarla destek verdiği yürüyüş boyunca sloganlar ve alkışlar eksik olmadı. Yürüyüş için Güzeltepe Sağlık Ocağı önünde bir araya gelindi. “Alevilerin üzerindeki asimilasyona son!”, “Cami-cemevi asimilasyon politikasına son!”, “İzzettin Doğan imzaları Alevileri temsil etmiyor!” pankartlarının açıldığı eylemde Antakya’da katledilen Ahmet Atakan da unutulmayarak atılan sloganlarla anıldı. Sağlık Ocağı’ndan otobüs güzergâhı boyunca yürüyen, Uğur Mumcu Parkı ve Güzeltepe karakolu önünden geçen kitle, Güzeltepe emekçilerini de “Güzeltepe uyuma direnişe sahip çık!” sloganlarıyla yürüyüşe davet etti. Karakol önüne gelindiğinde, Gezi şehitleri anılarak “Katil devlet hesap verecek!” sloganları ile polis protesto edildi. Harmandalı’dan gelen Alevi gençler de yürüyüşe, Çiğli merkezde dahil oldu.

Çiğli merkezde yol kesilerek, Kasaplar Meydanı’nda toplanıldı ve basın açıklaması okundu. Devletin Alevilere dönük asimilasyon politikasının teşhir edildiği açıklamada, aynı zamanda Çiğli’deki Kültür Merkezi olarak inşa edilen binanın PSAKD ve Alevi Yol Kültür Derneği yerine, Cem Vakfına verilmek istenmesi protesto edildi. Son olarak, “Gelecekleri varsa görecekleri de var” denilerek açıklama sona erdirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

 

Ankara’da direnişe karşı zirve!

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, direniş eylemleri karşısında hazırlıklarını tartışmak için zirve topladı.

Ankara Adliyesi’nin 3. katında “Gizli Gezi zirvesi” düzenlendi. Zirvede başsavcılık görevlileri yargı ayağıyla ve polis şefleriyse kollukla ilgili sunumlar yaptı.

Toplantıya bizzat Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da katılırken diğer savcı ve polis şefleri de hazır bulundu.

Zirve ile saldırıların daha sistemli ve organize olmasının amaçlandığı belli oluyor. Tavsiye niteliğindeki kararlarda Facebook, Twitter ve Zello gibi sosyal paylaşım-iletişim sistemlerine karşı yapılacaklar, bunların yargıya taşınması başlıkları işlendiği belirtiliyor.

Yine yargı terörünün elini rahatlatmak adına gözaltı tutanağında 5N 1K kuralına dikkat edilmesi isteniyor. Polislere verilen tavsiyeler arasında görüntü kaydına önem verilmesi geliyor. MOBESE ile birlikte alandan fotoğraf ve video alınmasına önem gösterilmesi isteniyor.  

Eylemlere katılan vekiller için de tavsiye hazırlanan zirvede basın savcıları 7/24 hazır tutularak saldırının yargı ayağı güçlendiriliyor.

 
§