23 Ekim 2020
Sayı: KB 2020/Özel-19

Kriz ve çöküş girdabında düzen siyaseti…
“Askıdaki yaşam”lar kirli ellerinde!..
AKP’nin “ilksel sermaye birikim süreci”
AYM ve hukuk sisteminde çürüme
Karabağ sorunu ve Ermeni-Azeri çatışması
Haramilerin saltanatını yıkmak için mücadeleye!
Kuzey Kıbrıs seçimleri
‘Sağlık emekçileri tükeniyor’
Tarım işçisi çocuklar kapitalizmin kurbanları
Baskılarınız bizleri yıldıramaz!
Türkiye’de işçi hareketi - Şefik Hüsnü
Komünist hareket ve emekçilerin durumu - Şefik Hüsnü
ABD’den Sudan’a İsrail’i tanıma şantajı
Meriç kıyısında yükselen duvarların sınırları
Körfez’in soğuk rüzgarları ekonomiyi vuruyor!
Sınıf ve Korona anketinden görülenler
Covid-19, halk sağlığı ve “sürü bağışıklığı”
Eğitimin yükü de kadınlara
Pandeminin faturası kadınlara
Üniversitelerde ‘eğitim kaosu’ devam ediyor
Eğitim ve sağlık hakkımız tehlikede!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Baskılarınız bizleri yıldıramaz!

 

Gebze’de işçi ve emekçilerin haklı davasını yükseltme mücadelesi veren Gebze İşçilerin Birliği Derneği sermaye devletinin tacizleri altında mücadelesini sürdürüyor.

15-16 Haziran Büyük İşçi Başkaldırısı’nın 50. yıldönümü öncesinde yapılan gözaltı saldırısıyla dernek başkanımız ve üyemiz tutuklanmıştı. Baskılara rağmen kalan üyeler ve mücadele dostlarıyla sınıf çalışmasından geri adım atmadan mücadelemizi sürdürüyoruz. Tutuklamalarla yetinmeyen sermaye devleti dernek üyelerimize yönelik tacizlerini sürdürüyor.

Bir dernek çalışanımız bugün gözaltına alınırken, gözaltısı keyfi bir şekilde uzatıldı. Bir başka üyemiz de Çayırova karakolu tarafından ifadeye çağrıldı. Tümüyle herkese açık olan faaliyetlerimiz bilinmiyormuş gibi, faaliyetlerimiz üzerinden “yasadışı faaliyet” çarpıtmasıyla üyelerimiz suçlanırken, üstü kapalı tehditler de savruldu.

İşçi ve emekçilerin mücadelesini engellemek için her türlü olanağı kullanan sermaye devleti ve kurumları bu baskılarla, işçi ve emekçilerin artan öfkesinin eyleme geçmesini engelleme çabasındalar. Son dönemde pandemiyle daha da artan sömürü ve baskı koşulları, işçi ve emekçileri gittikçe sefalete itiyor. Diğer yandan sermayedarlar kârlarına kâr katmakta, devleti yönetenler de bolluk ve ihtişam içinde yaşamakta ve sermayeye hizmetlerini eksik etmemektedir.

Bu tabloda işçi sınıfının ve emekçilerin öfkesi de tırmanmakta, AKP-MHP rejimi baskı ve terörü tırmandırarak kendi bekasını korumaya çalışmaktadır. Fakat bu çabalar boşadır.

Bu yağma ve sömürü düzenini değiştirme mücadelemiz artarak devam etmektedir. Baskılarınız, gözaltılarınız ve tutuklamalarınız bizleri yolumuzdan döndürmeyecektir. İşçi ve emekçilerin haklı davasını büyütmeye devam edeceğiz. Tüm emek dostlarını da mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Gebze İşçilerin Birliği Derneği

 

 

 

 

 

Onur İnce gözaltına alındı

 

Sınıf devrimcisi Onur İnce 23 Ekim’de İstanbul’da gözaltına alındı.

İnce’nin Kocaeli Gebze soruşturmasından dolayı bekçiler tarafından gözaltına alındığı, SEGBİS’le mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde SEGBİS için bekletilen İnce, savcılığın keyfi tutumuyla “Ümraniye Güvenlik Şube’ye” götürüldü. Kocaeli Savcılığı’nın “karakol ifadesinin alınmadığı” bahanesini öne sürdü.

Kocaeli Savclığı, karakolda gerçekleştirilen ifade işlemlerinin ardından savcılık ifadesini de ertesi güne bıraktı. İnce’nin gözaltında bir gün daha kalmak üzere Atakent Karakolu’na götürüleceği ifade edildi. Sonrasında ise Kocaeli TEM’e götürüleceği belirtildi.