23 Şubat 2007 Sayı: 2007/07(07)

  Kızıl Bayrak'tan
   Siyonist İsrail’le işbirliği pekiştiriliyor
  İşbirlikçiler yeni suçlara ortak
olmaya hazırlanıyor!
  Ordu ve hükümet arasında Güney Kürdistan gerilimi...
Dinci gericiliğe ve düzenin laiklik sahtekarlığına karşı
Milliyetçilik versiyonları ve düzen medyası
8 Mart faaliyetleri ve etkinliklerinden...
 8 Mart yaklaşırken emekçi kadınlara yönelik çalışmamız üzerine...
  “Ev kadınlarına sigorta hakkı!”
  İbrahim Ethem İlaç işçisi fabrikaya kapandı...
  Haluk Gerger ile Ortadoğu’daki son gelişmeler üzerine konuştuk...
  Dışişleri Bakanı Washington’dan sonra
Suudi Arabistan’da!
  Filistin yönetimine tam teslimiyet dayatılıyor
  Yükselen bir kapitalist güç: Sosyal-emperyalist Çin
  TİB-DER Genel Kurulu gerçekleşti...
  ÇAM-DER’de birinci yıl etkinliği
  100. sayımızla sesimizi daha da
yükseltiyoruz
  “GATS, AB uyum sürecinde
meslekler nereye?”
  Yaşar Büyükanıt’ın ABD gezisi ve bir
kez daha ortaya çıkan gerçekler - M. Can Yüce
  Bültenlerden...
  Basından...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Dünyanın tüm dillerini konuşuyoruz...

100. sayımızla sesimizi daha da yükseltiyoruz

10 yılı aşkın bir süredir gençlik alanında sürekli bir faaliyetin taşıyıcısı olan Ekim Gençliği’nin 100. sayısı vesilesiyle başlattığımız kampanyamızı Ankara’da da güçlü bir çalışmaya konu ediyoruz. Yayınımızı okullarda ve militan satışlarla mümkün olan en geniş gençlik kesimine ulaştırmaya başladık. Okulların yeni açılmış olması nedeniyle daha güçlü bir müdahaleyi gerçekleştirme kararlılığındayız. Yayınımızın ulaştığı satış rakamlarına da bu kararlılığın sonuçları yansıyor.

100. sayının kendi güç ve olanaklarımızı aşan bir dağıtıma konu edilmesinin dışında mevcut materyallerimizin kullanımı ile de çalışmamızı güçlendiriyoruz. Tek başına yayınımızın 100. sayısına ulaşmasının başarısını değil, yayın çizgimizin ve arkasındaki devrimci siyasal çizgimizin döneme güçlü bir yaklaşım sunan şiarını, politikasını da tanıtıyoruz.

100. sayımızda şiarlaştırdığımız enternasyonalist çizgimizin güçlü propagandası, önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz farklı etkinlik ve çalışmalarla güçlenerek sürecek. Yeni sayımıza ve toplamında yayın faaliyetimize dair tartışmaların gerçekleşeceği yerel okur toplantılarını, “Dünyanın tüm dillerini konuşuyoruz” şiarı ekseninde müdahale edeceğimiz güncel siyasal süreçleri, toplamında çalışmamızı güçlendirecek olan aynı şiarlı etkinliğimizi de böyle değerlendirmek gerekiyor. Bunlardan birisini önümüzdeki hafta sonu (3 Mart Cumartesi) gerçekleştireceğimiz etkinliğimiz oluşturuyor. Geniş katılımlı ve başarılı bir etkinlik için yoğun bir çaba harcıyoruz.

Susmayan ses, kesilmeyen soluk Ekim Gençliği 100. sayısında!

Ekim Gençliği tam yüz sayıdır kesintisiz yayın faaliyetini sürdürmekte ve devrimci önderlik misyonunu somutlaştırmaktadır. Elbette ki Nazım’ın deyişi ile “yapı türkü söyler gibi yapılmıyor ve yapı yeri bayram yeri değil”. Geride kalan süreçte düzenin azgın saldırıları gerçekleşti, zor dönemin koşulları karşımıza bin türlü şekliyle çıktı ve elbetteki yeri geldiğinde eksikliklerimiz oldu. Fakat sesimiz susmadı, soluğumuz kesilmedi. Çünkü o ses, dövüşerek yazılan, zaferler ve yenilgilerle dolu bir tarihin mirası olarak bizim dilimizde somutlaştı. Çünkü biz o soluğu, hayatın içinde her geçen gün kendisini yeniden üreten onulmaz sınıfsal çelişkilerin ürünü olarak teneffüs ettik. Bugün öne çıkardığımız şiarda da ifadesini bulan sosyalist kimlik kitlelerle buluşarak, somut güç haline gelerek bugünlere taşındı. Bugün 100. sayımızı kutlarken bu başarıyı kutluyoruz.

100. sayımızda sesimizi daha da yükselteceğiz

100. sayımızı, sesimizi daha da yükseltmenin, soluğumuzu güçlendirmenin, geçmiş birikimimize dayanarak somut başarıları arttırmanın vesilesi haline getiriyoruz. Bu aynı zamanda içinde bulunduğumuz siyasal sürecin dayattığı bir görev olarak karşımıza çıkmaktadır. Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de emperyalist işgal ve katliamlar devam ederken “Dünyanın tüm dillerini konuşuyoruz” demek bunu ifade ediyor. Ortadoğu, emperyalistlerin ve işbirlikçilerin kanlı oyun tahtasına çevrilirken bu şiarı yükseltmek bunu ifade ediyor. Sermaye düzeni derinleşen çelişkileri ile işçi ve emekçilere saldırırken, emperyalist efendileri ile pazarlıkları hızlandırırken bu iddiayı ifade ediyor. Düzen her geçen gün daha da saldırganlaşıyor, kendi gericilik zehrini pompalıyor, toplumun geniş kesimleri çok yönlü bir çürüme ile karşı karşıya bırakıyor. Tüm bu saldırılara karşı kavga alanlarında bulunmak bunu gerektiriyor. Bize düşen elimizdeki bayrağı daha da yükseltmek, geçmişi aşarak geleceği kazanmaktır.

“Sesimizi daha da yükselteceğiz!”, faaliyetimizi daha da güçlendireceğiz. Konuşulmadık tek bir dost, hedef kitlemiz içerisinde yayınımızın ulaşmadığı tek bir kişi kalmayacak. Çalışma ve etkinliklerimize katkı sunabilecek olan herkesten verebildiği kadarını alacak ve herkese bizden alabileceği kadarını vereceğiz. Elbette bu farklı pratik politik yoğunluluklarla da ilişkili olarak sürecek. Aynı bakış ile 8 Mart sürecini örgütleyeceğiz, aynı seferberlikle okullarımızda süren faşist saldırganlığa yanıt vereceğiz.

Olanakları güce dönüştürmek yarını kazanmak için ileri!

100. sayımızdan bir alıntı ile son sözümüzü söylemek istiyoruz: “Elbette verilecek sınavın başarısı da başarısızlığı da tümüyle bize bağlı değil; ama başarısızlık da, zafer de bize maledilecektir. Öyleyse gençlik içerisinde yürüttüğümüz faaliyeti bu sorumluluk duygusuyla örmeli, olanaksızlıkları yenmeliyiz. Güçlerimiz sınırlılığı beklemenin değil, kendimizi aşarak en zor görevlere atılmanın vesilesi olmalıdır. Yaşamımızın temeline oturtmamız gereken davanın bizden beklediği budur; sorumluluk, fedakarlık, şevk ve hırsla devrim için çalışmak…

Partimiz’in çağrısına yanıtımız açıktır: Gün doğacağı anı bilir, çelik aldığı suyu tanır; Partili mücadelede yerimizi alacağız!”

Ankara Ekim Gençliği


İvme Dergisi’nden “Yetkin Mühendisliğe hayır!” gecesi

Mühendislik, Mimarlık ve Planlamada İvme Dergisi’nin düzenlediği “Yetkin Mühendisliğe hayır!” gecesi 17 Şubat günü 19.30’da Semiramis Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

150 kişinin katıldığı etkinlik Mustafa Aral’ın açılış konuşmasıyla başladı. Aral, Yetkin Mühendislik uygulamasının niçin gündemde olduğunu anlattı ve TMMOB içindeki tartışmalara değindi. TMMOB içinde Yetkin Mühendislik karşıtı düşüncelere tahammülsüzlük olduğunu söyleyen Aral, Danışma Kurulları’nın kaldırılmasının, uygulamaya karşı olan öğrenci komisyonlarının dağıtılmasının, üye ve öğrenci üyelere genel kurullarda söz verilmemesinin benzer kaygıların ürünü olduğunu belirtti.

TMMOB öğrenci üyelerinin çağrıcısı olduğu sempozyumun duyurusunun da yapıldığı etkinlik, Grup İvme ve Grup Yorum’un parçalarıyla sona erdi.

Toplumcu Mühendislik Mimarlık Öğrencileri


“Dünyanın Bütün Dillerini Konuşuyoruz!”

Ekim Gençliği’nin 100. sayısı vesilesiyle düzenlediğimiz “Dünyanın Bütün Dillerini Konuşuyoruz!” kampanyamız kapsamında faaliyetlerimiz devam ediyor.

Kampanya afişlerimizin çıkmasıyla birlikte İTÜ ve YTÜ girişlerine ve öğrencilerin yoğun olarak kullandıkları güzergâhlara afişlerimizi yoğun bir şekilde yaptık.

Ayrıca militan dergi satışlarımıza da devam ettik. Dergi satışları sırasında bir yandan da kampanya bildirilerimizi dağıttık.

16 Şubat günü afişlerimizi Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önüne ve çevresine yaygın bir şekilde yaptık.

Öğleden sonra ise dergilerimizle ve bildirilerimizle Kadıköy’deydik. Yaklaşık bir saat süren bildiri dağıtımı ve dergi satışı boyunca birçok öğrenciyle sohbet etme imkanı yakaladık. Ekim Gençliği’ni anlattık.

Kampanya faaliyetimizi yaygınlaştırarak sürdüreceğiz.

İstanbul Ekim Gençliği


Adana’da Ekim Gençliği satışı

Ekim Gençliği’nin 100. sayısı vesilesiyle planladığımız kampanyamızı, 17 Şubat Cumartesi günü, Adana’nın çarşı merkezinde bulunan İnönü Parkı’nda gerçekleştirdiğimiz 100. sayımızın satışıyla başlattık.

Yaklaşık birbuçuk saat süren satış boyunca devrimin ve sosyalizmin genç sesi Ekim Gençliği’ni gençliğe ve emekçi kitlelere tanıtmaya çalıştık. Yaptığımız ajitasyon konuşmalarında emperyalist işgale, estirilen faşist/şoven dalgaya karşı mücadele çağrısı yaptık. Halkların kardeşliğine vurgu yaptık. Gençliği eğitimin ticarileşmesi ve geleceksizliğe karşı mücadelenin dilini konuşmaya çağırdık.

Adana Ekim Gençliği