29 Haziran 2007 Sayı: 2007/25(25)

  Kızıl Bayrak'tan
   Sivas katliamının 14. yıldönümünde katliamcı devletten hesap soralım!
  Sivas katliamının hesabı sorulacak!
Düzen pisliklerini ortalığa saçmaya
devam ediyor!
Düzen bekçileri yeni silah alımları için Pentagon kapısında...
Tırmandırılan polis terörüne karşı
mücadeleyi yükseltelim!
Kamuda satış sözleşmesi imzalandı!
  Mamak İşçi Kültür Evleri’nin düzenlediği etkinliğe 700 işçi ve emekçi katıldı…
  BDSP’nin sosyalist milletvekili adayları
işçi ve emekçilerle buluştu...
  İstanbul bağımsız sosyalist milletvekili adaylarıyla konuştuk...
  BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...
  “Milli şirket” OYAK
yabancı sermayeye satılıyor!
  İşten atılan Esen Plastik işçileriyle
dayanışmayı yükseltelim!
  İşçi-emekçi hareketinden...
  Petrol-İş Başkanlar Kurulu:
  Gaziosmanpaşa seçim çalışması üzerine…
  Bir çift güvercin havalandı...
  İlmeği tutan ellerle şenlik yapmak!..
  Binali Soydan’a özgürlük!
  Basından...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mamak İşçi Kültür Evleri’nin düzenlediği etkinliğe 700 işçi ve emekçi katıldı…

Sivas katliamının 14. yıldönümünde

“Yine türküler söylüyoruz, yine semahlar dönüyoruz!”

2 Temmuz Sivas katliamının 14. yıldönümünü anma çerçevesinde, katliamın faili olan sermaye devletini ve onun temsilcileri olan sermaye partilerini teşhir eden bir ön çalışma ile yoğun faaliyet yürütüyoruz. Anmaya çağrı amacıyla 3 bin davetiyeyi emekçilerle birebir konuşarak dağıttık. Bölgemizde geçtiğimiz yıl yerel mitingle birleştirilen 1 Temmuz’da yapacağımız anma etkinliğini bölgedeki devrimci ve ilerici kurumlarla birlikte örgütlerken, gündeme ilişkin çalışmamızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. 2 Temmuz günü mezar başında yapacağımız anma etkinliğinin çalışmasını yapıyoruz.

2 Temmuz gündemi üzerinden yürüttüğümüz çalışmamızın bir parçası olarak “Yine türküler söylüyoruz, yine semahlar dönüyoruz!” seslenişi ile güçlü bir çalışma yürüttük. Mamak İşçi Kültür Evleri olarak 24 Haziran Pazar günü “Pir Sultan’dan Madımak’a asan da yakan da devlettir!” şiarıyla anma etkinliği düzenledik. Tek Mezar Hacı Bektaş-i Veli Parkı’nda düzenlediğimiz etkinlik saat 20.00’de başladı.

Tek Mezar Parkı’nı gündeme ilişkin pankartlarımızla donattık. Sahnenin arkasına “Sivas’ta Pir Sultan’dan Madımak’a asan da yakan da devlettir!/Mamak İşçi Kültür Evleri”, parkın girişine “Katliamların hesabını işçi-emekçiler soracak!”, alana İşçi Kültür Evleri ile “Düzen partilerine verilecek oyumuz yok! Sorulacak hesabımız var!”, “Bağımsız sosyalist aday Evrim Erdoğdu’yu destekliyoruz!”, “Ortadoğu halkları yalnız değildir!”, “Emperyalist kültüre ve savaşa geçit vermeyeceğiz!” şiarlı pankartlar astık.

Anma programı açılış konuşması ve saygı duruşu ile başladı. Sunumda Sivas’ta katledilen Metin Altıok, Behçet Aysan ile Nazım Hikmet’in şiirlerine ve ezgili mısralarına yer verildi. Etkinlik “14 yıl geçmesine rağmen dinmeyen acımızı, katillere olan hıncımızı dile getirmeye geldik” sözleriyle başladı. “Bugün 35 canımızın hesabını soracak kavgayı sürdürdüğümüzü, türkülerimizin hala dilden dile dolaştığını, semahlarımızın döndüğünü, dilimizin susmadığını, gönlümüzün kararmadığını göstermek için geldik” sözleriyle yüzlerce emekçi saygı duruşuna davet edildi. Büyük bir öfke ve coşkuyla okunan “Biz kazanacağız!” şiirinin ardından programa geçildi.

Önce Mamak İşçi Kültür Evleri adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada; “Pir Sultan Abdal, on yıllar öncesinde sömürüye, zulme ve haksızlığa karşı ‘bozuk düzende sağlam çark olmaz, bu düzeni baştan aşağı değiştirmeli’ diyerek bedeli ne olursa olsun zulmün üzerine yiğitçe yürümüştür. Bu uğurda ‘dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’ diyerek, direnişin ve başkaldırının adı olmuştur. Dolayısıyla Pir Sultan ismi hala egemenlerin yüreğine korku salmaktadır. İşte tam 14 yıl önce Pir Sultan’ı anmaya ve davasını yaşatmaya giden insanlarımızı vahşice katletmeleri bu korkunun bir göstergesidir. Bugün de sermaye sınıfı kanlı iktidarını sürdürebilmek için Pir Sultanlar’ı hala katletmeye devam ediyor...” denildi. 2 Temmuz’un da planlı bir devlet katliamı olduğunun altı çizildi. Pir Sultan’ın sözleriyle Mamaklı işçi ve emekçiler birlik olmaya ve katillerden hesap sormaya çağırıldı. Ardından PSAKD Ankara Şube Semah Ekibi sahnede yerini aldı. Semah ekibinin başarılı gösterisi yoğun alkış aldı.

“Bedel ödeyerek, geleceğe meşale olarak, doğrunun ve haklının yolunda yanmak kayıp değil bir onurdur, Pir Sultan’ın köpekleri bile haram konan sofradan yemezken, bugün sömürünün karşısında susmaktır asıl kayıp” sözleriyle Mamak İKE Tiyatro Topluluğu sahneye davet edildi. Topluluk “Karanlığa meşale olanlar” isimli oyunu sahnelediler. Aydınların diri diri yakıldığı bir ülkede karanlığın sembolü olan faşizme karşı mücadeleyi sahneleyen oyun kitle tarafından beğeni ile izlendi. Mamak İşçi Kültür Evleri Müzik Topluluğu’nun söylediği halk ezgilerinin ve Pir Sultan türkülerinin ardından Mamak İşçi Kültür Evleri Sokak Tiyatrosu Topluluğu seçim gündemini işleyen, düzeni teşhir eden “Hükümet paketi” isimli oyunu sahneledi. Oyun ilgiyle izlendi.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu Ankara 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Evrim Erdoğdu konuşma yapması için kürsüye çağrıldı. Evrim Erdoğdu coşkulu konuşmasında, Mamak İşçi Kültür Evleri çalışanı olarak yıllardır Mamak’ta düzenin çürümüş kültürüne karşı mücadele ettiklerini ve bunu Mamaklı işçi ve emekçilerle birarada yaptıklarını ifade etti. Devrimin ve sosyalizmin tek kurtuluş yolu olduğunu vurgulayan konuşmasını seçimlere bağladı. Başta CHP olmak üzere tüm sermaye partilerinin İMF’ci, ABD’ci, katliamcı, soyguncu, rantçı ve sömürü düzeninin koruyucusu olduklarını vurguladı. Daha iyi bir yaşam için tek kurtuluş yolunun açlığa, yoksulluğa, işsizliğe, katliamlara karşı mücadele etmek olduğunu, meclisin ve seçimin büyük bir oyun olduğunu ifade etti. Emekçiler, 2 Temmuz katliamının yıldönümünde diri diri yakılan insanlarımızın mezarları başında “Katillerden hesabı soracağız!” sözü vermek için BDSP’nin anmasına davet edildi. Konuşma kitle tarafından coşkuyla alkışlandı. Konuşma sırasında “Kahrolsun sermaye iktidarı!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları atıldı.

Mamak İşçi Kültür Evleri’nin Sivas katliamıyla ilgili hazırladığı sinevizyon gösteriminin ardından Kürt halkına yönelik saldırıları, 1000 operasyonları görüntüleyen, Taksim 1 Mayıs, Maraş, Bahçelievler, Sivas, Gazi katliamlarını ve mahkeme süreçlerini anlatan “Gayri Muayyen” belgeseli ilgiyle izlendi. Sermaye devletinin katliamcı kimliğini teşhir eden belgeselin ardından “Katliamların sorumlusu olanları unutmayın!” çağrısı yapıldı. Etkinlik “Kahrolsun sermaye iktidarı!”, “Katil devlet hesap verecek!” sloganlarıyla sona erdi.

Saat 20.00’de başlayan, 22.30’da biten anma etkinliği sırasında sık sık Mamak’ta devrimciler tarafından organize edilen 1 Temmuz mitingine ve BDSP’nin yapacağı 2 Temmuz mezarlık anmasına çağrı yapıldı.

Başarılı geçen anma etkinliği sırasında Kızıl Bayrak satışı yapıldı. BDSP’nin seçim bildirgesi dağıtıldı, 2 Temmuz’la ilgili İşçi Kültür Evleri çağrıları dağıtıldı. Emekçilerle birebir sohbetler edildi. 700’ü aşkın emekçinin katıldığı anma hedeflerine uygun bir çerçevede ve devrimci bir atmosferde gerçekleşti.

Mamak İşçi Kültür Evleri


 

BDSP: “Devrimci seçim faaliyetimiz engellenemez!”

22 Temmuz erken genel seçimlerine 5 ilde bağımsız devrimci sosyalist adaylarla giren Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, 26 Haziran günü Kartal Meydanı’nda yaptığı eylemle Kartal Karlıktepe ve Gaziosmanpaşa Merkez’deki seçim büro açılışlarına yönelik polis engellemesini protesto etti.

Saat 12.00’de Kartal Meydanı’nda başlayan eylemde “Sınırsız, söz, basın, gösteri ve örgülenme özgürlüğü!/ BDSP” imzalı pankart açıldı. Açıklamada AKP’sinden CHP’sine işçi ve emekçilere karşı saldırıda birleşmiş düzen partilerinin TÜSİAD’ın, İMF’nin, hizmetinde olduğu söylenerek, seçim sürecinde düzen partilerine tüm imkanlar sunulurken işçi ve emekçilere bu sistemin gerçekliğini anlatan, sermaye düzeninden hesap sormaya çağıran sınıf devrimcilerinin seçim faaliyetinin engellenmek istendiği belirtildi. İşçi ve emekçilere gerçek çözümün devrimde ve sosyalizmde olduğunu anlatmak için BDSP’nin seçimlere bağımsız sosyalist adaylarla katıldığı vurgulandı. Gaziosmanpaşa Merkez’de ve Anadolu Yakası’nda Kartal/Karlıktepe’de devletin faaliyete yönelik saldırısı ifade edildi.

Açıklama devrimci seçim faaliyetinin engellenemeyeceğinin ilan edilmesi ve temel hak ve özgürlükler için mücadele çağrısıyla son buldu. Ardından Tersane İşçileri Birliği Derneği Başkanı Zeynel Nihadioğlu ve İstanbul 1. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı N. Şafak Özdoğan birer konuşma yaptılar.

“Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Söz, eylem, örgütlenme hakkımız engellenemez!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, Çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “ İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” sloganlarının atıldığı eylemde “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Çözün ne seçimde ne meclise, çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!” dövizleri taşındı. Açıklamaya Alınteri ve Partizan da destek verdi.

Kızıl Bayrak/Kartal