7 Aralık 2007 Sayı: SİKB 2007/47(47)

  Kızıl Bayrak'tan
   Sermayenin asgari ücret oyunu başladı…
  Kürt sorununu ABD de, işbirlikçi sermaye devleti de çözemez!..
PKK’nin Kürt sorununa ilişkin yeni “çözüm anahtarı”!..
Telekom grevinin öğrettikleri....
Oylanan ve seçilen senin geleceğindir;
geleceğine ve Türk–İş’e sahip çık!- Yüksel Akkaya
TİB 2. Tersane İşçileri Kurultayı’na hazırlanıyor!
  Dine, gericiliğe ve simgelerine karşı
tutumumuz üzerine
  İşçi partisinin din karşısında tutumu
V. İ. Lenin
  Sosyalizm ve Din
V. İ. Lenin
  “Yalanlarınızı da alın gidin!”
  BMİS Genel Kurulu’na doğ
  Putin AKKA’yı askıya alan parlamento kararını onayladı…
  Dünyadan...
  “Çözüm Deklarasyonu” ya da “Demokratik Özerklik” mi, yoksa teslimiyet platformunun tekrarı mı? - M. Can Yüce
  Kasım ayında tüm yayın dönemimizin
en yüksek rakamları...
  Yeni bir mevzi: Kartal İşçi Kültür Evi Derneği açıldı
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sitemizin Kasım ayı rakamları... 

Kasım ayında tüm yayın dönemimizin en yüksek rakamları...

Mayıs 2006 tarihinde yayın yaşamına başlayan ve izlenme rakamları zaman içinde aydan aya sürekli yükselen kizilbayrak.net, Kasım ayı içinde tüm yayın döneminin en yüksek izlenme rakamlarına ulaşmış bulunmaktadır. Bu hem izleyici sayısı yönünden ve hem de görüntülenen/bakılan sayfa sayısı yönünden böyle.

Burada bu vesileyle ilkini, izleyici sayısına ilişkin rakamı özellikle önemsediğimizi vurgulamak istiyoruz. Zira bu sayı bir siteyi ziyaret eden kişinin bilgisayar ID numarasına göre kaydedilmekte, tüm gün boyunca aynı izleyici siteyi bir çok kez ziyaret etse bile, bu istatistik programına o gün için yanlızca bir ziyaretçi olarak kaydedilmektedir. Bilgisayarın ID numarası üzerinden otomatik kayıt, bu konuda her türlü istismarı ya da yanıltıcı müdahaleyi olanaksız kılmaktadır. Oysa aynı durum bakılan sayfa için sözkonusu değildir, bir sayfayı tekrar tekrar görüntülemek bu sayıyı istenilen düzeyde çoğaltabilmekte, bu ise buna ilişkin rakamların güvenirliğini ortadan kaldırmaktadır.

Sitemizin izlenme rakamlarının zaman içinde artacağına olan inancımızı daha sitemizin 6. Ayına ilişkin değerlendirmemizde dile getirmiştik. Sonuçlar bu beklentimizi umduğumuzdan daha kısa bir zaman dilimi içinde ve daha iyi bir biçimde karşılamış bulunmaktadır. Bunu günlük olarak verdiğimizin yoğun ve sistemli emeğin izleyici tarafından ödüllendirilmesi olarak değerlendiriyoruz ve halen de sürmekte olan çeşitli yetersizliklerimizi gidererek okura daha iyi bir devrimci günlük site hizmeti vermeyi hedefliyoruz.

Sitemizin aylık izlenme rakamlarını öteki aylarla karşılaştırmaları da içerecek biçimde okurlarımıza sunmaya geçiyoruz.

Ekim ayında 124.711 olan toplam ziyaretçi sayısı Kasım ayında 142.487 olarak gerçekleşti. Buna göre Ekim ayında 4.023 olan günlük ortalama ziyaretçi sayısı, Kasım ayında 4.750’ye çıktı. Aynı rakam Eylül ayında 3.235  idi. Bu sitemizin ziyaretçi sayısında son iki ayda gerçekleşen toplam artışın 1.515 olduğunu, yani son iki ayda neredeyse %50 oranında bir artış yaşandığını göstermektedir.

Sitemizin bakılan sayfa sayısında da belirgin bir artış sözkonusu. Ekim ayında bakılan sayfa sayısı aylık toplam olarak 541.714  ve günlük ortalama olarak 17.475 idi. Kasım ayında bakılan sayfa sayısı aylık toplam olarak 611.326 ve günlük ortalama olarak 20.378 olarak gerçekleşti

Bu bilgilerin ardından Kasım ayına ilişkin tabloların sunuşuna geçiyoruz. Bu tabloların sunuluşunu, her zamanki gibi tüm bir yayın dönemimize ilişkin tabloların karşılaştırmalı sunumu tamamlayacak.

***

Kasım (2007) ayı günlük ziyaretçi tablosu (Grafik olarak):

 

 

Kasım (2007) ayı günlük ziyaretçi tablosu (Rakam olarak):

 

Kasım (2007) ayı günlük bakılan sayfa tablosu (Grafik):

 

 

Kasım (2007) ayı günlük bakılan sayfa tablosu (Rakam olarak):