20 Ağustos 2010
Sayı: SİKB 2010/33

 Kızıl Bayrak'tan
Hak ve özgürlüklerimiz için fiili-meşru, birleşik mücadeleyi yükseltelim!
AKP şefleri efendilerinin desteğini almak için çırpınıyor!
“Ateşkes” adımı atan Kürt hareketinin düzenle bütünleşme çabası sürüyor
Acılarımızı dillerine dolayanlar hesap verecekler!.
Düzen kliklerinin kapışması söz düellosuyla devam ediyor
BDSP’nin referandum
çalışmalarından. 
Enerji özelleştirmeleriyle
sermayenin cüzdanı, emekçinin faturası kabarıyor..
BETESAN direnişçisi Zeynel Kızılaslan’la konuştuk.
BETESAN direniş güncesi
Kamuda toplu görüşme oyunu başladı
İşçi ve emekçi hareketinden.
7. Mamak Kültür Sanat Festivali başarıyla gerçekleştirildi
UPS’de direniş coşkusu
dayanışmayla büyüyor
UPS işçileriyle direniş süreci üzerine konuştuk..
Tek Gıda-İş’te maske düştü
Devrimci sınıf faaliyetlerinden
Kapitalizm için sürdürülebilir pazar: Ekolojik ürünler.
toplumcueksen.net yayında.
Ölüm mangası AEGİS Basel’de
Dink cinayetine devlet savunması
Ağırlaştırılmış müebbet
cezası üzerine
Referandum ve “Demokratik Özerklik”-
M. Can Yüce
Hacıbektaş şenlikleri üzerine
Sacco ve Vanzetti
Medya, bu düzenin vazgeçilmez bir aracıdır..
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...

Referandum oyunu, işçi ve emekçi kitlelerin gündemine, belirlenen referandum tarihi yaklaştıkça daha fazla oturuyor. Referandum sürecini düzen içi dalaşta daha fazla yer kapmanın bir aracı olarak kullanmaya çalışan gerici düzen güçleri, sahte ve ikiyüzlü açıklamalarıyla işçi ve emekçi kitlelerden oy dileniyorlar.

Referandum sürecinde efendisi ABD’yle olan ilişkilerini pekiştirmek ve yeni sosyal yıkım ve kölelik saldırılarını hayata geçirmek için hazırlık yapan sermaye hükümeti de işbirlikçi-uşak çizgisinin bir gereği olarak referandumu etkili bir şova çevirmeye çalışıyor.

Burjuva düzen partilerinin şeflerinin karşılıklı atışmaları, düzenin farklı klikleri arasında kıyasıya devam eden bu savaşta işçi ve emekçi cephesi ise henüz ağırlığını koyamamış durumda. Referandum tantanası altında sınıf hareketi cephesinde yaşanan gelişmeler ise doğru kanallara akıtılmayı bekliyor. İçinden geçilen süreçte 100 bini aşkın metal işçisini ilgilendiren Metal Grup TİS süreci ve 18 Ağustos günü ikinci tur görüşmeleri tamamlanan kamudaki toplu görüşme oyunu önümüzdeki haftaların temel gündemleri olarak yer tutacak.

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen ortaoyunu geçmiş yıllarda olduğu gibi sermaye hükümeti tarafından bir kez daha toplu görüşmeye hapsedilmiş bulunuyor. Kamu emekçileri mücadelesinin bir ürünü olarak ortaya çıkan KESK’in uzlaşmacı tutumu nedeniyle tam anlamıyla bir suskunluk içerisinde geçirilen toplu görüşme süreci kamu emekçilerinin umudunun referanduma ve anayasal hayallere çekilmesiyle devam ediyor. Kamu emekçileri hareketine hakim olan bu atıllık tablosu, referandum aldatmacasına karşı tutulması gereken yolun fiili-meşru mücadele yolu olduğunu, en basit hakların dahi mücadeleyle elde edilebileceğini bir kez daha kanıtlıyor.

Yine 1 Eylül’de dünyanın çeşitli ülkelerinde ve Türkiye’de UPS işçileriyle dayanışma amacıyla gerçekleştirilecek eylemler UPS direnişinin kazanımla sonuçlanması için oldukça önemli bir eşik oluşturuyor. TÜMTİS’in üst örgütü olan ITF’nin son genel kurulunda alınan kararlar doğrultusunda birçok ülkede gerçekleştirilecek eylemlerin merkezi İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerde gerçekleştirilecek eylemler olacak. UPS işçileriyle sınıf dayanışmasını en ileri düzeyden yükseltmek için etkili bir sınıf çalışması yürüten sınıf devrimcileri de 1 Eylül’de gerçekleştirilecek eylemlere bulundukları tüm alanlarda, en güçlü katılımı sağlamak için çalışmalarını hızlandırmak durumundadırlar.

Toplumcu Mühendis Mimar ve Şehir Plancıları (TMMŞP), uzunca bir süredir yoğun bir emek ve çabayla sürdürdükleri www.toplumcueksen.net sitesinin hazırlıklarını tamamlamış bulunuyor. Toplumcu Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları, üretim alanlarında ve sokakta verecekleri dişe diş mücadeleyi internet ortamından beslemeyi hedefliyor.

Yayın hayatına merhaba diyen toplumcueksen.net’i selamlıyor, sınıf mücadelesine sunacağı katkılar için şimdiden başarılar diliyoruz.