20 Ağustos 2010
Sayı: SİKB 2010/33

 Kızıl Bayrak'tan
Hak ve özgürlüklerimiz için fiili-meşru, birleşik mücadeleyi yükseltelim!
AKP şefleri efendilerinin desteğini almak için çırpınıyor!
“Ateşkes” adımı atan Kürt hareketinin düzenle bütünleşme çabası sürüyor
Acılarımızı dillerine dolayanlar hesap verecekler!.
Düzen kliklerinin kapışması söz düellosuyla devam ediyor
BDSP’nin referandum
çalışmalarından. 
Enerji özelleştirmeleriyle
sermayenin cüzdanı, emekçinin faturası kabarıyor..
BETESAN direnişçisi Zeynel Kızılaslan’la konuştuk.
BETESAN direniş güncesi
Kamuda toplu görüşme oyunu başladı
İşçi ve emekçi hareketinden.
7. Mamak Kültür Sanat Festivali başarıyla gerçekleştirildi
UPS’de direniş coşkusu
dayanışmayla büyüyor
UPS işçileriyle direniş süreci üzerine konuştuk..
Tek Gıda-İş’te maske düştü
Devrimci sınıf faaliyetlerinden
Kapitalizm için sürdürülebilir pazar: Ekolojik ürünler.
toplumcueksen.net yayında.
Ölüm mangası AEGİS Basel’de
Dink cinayetine devlet savunması
Ağırlaştırılmış müebbet
cezası üzerine
Referandum ve “Demokratik Özerklik”-
M. Can Yüce
Hacıbektaş şenlikleri üzerine
Sacco ve Vanzetti
Medya, bu düzenin vazgeçilmez bir aracıdır..
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin referandum çalışmalarından

Referandum oyununa boykot!

İzmir

İzmir’de sınıf devrimcileri boykot çağrılarını işçi ve emekçilere ulaştırmayı sürdürüyor. İşçi ve emekçileri referandum oyununa karşı boykota çağıran “Düzen içi dalaşmayı boykot ediyoruz!” şiarlı bildirgelerin dağıtımı yaygın bir şekilde yapılıyor.

12 Ağustos günü boykot bildirileri Aliağa demir çelik fabrikalarında çalışan metal işçilerinin servis noktalarında dağıtıldı. Menemen ve Asarlık’ta gerçekleştirilen dağıtımlarda bine yakın bildirge kullanıldı.

13 Ağustos günü sabah saatlerinde de işçilerin servis ve geçiş güzergahı olan Soğukkuyu ve Serinkuyu-Dedebaşı’nda dağıtım gerçekleştirildi. İki noktada gerçekleştirilen faaliyet sırasında bin kadar bildirge dağıtıldı. Dedebaşı’nda bildirge dağıtımı yapan BDSP’liler polisin tahammülsüzlüğü ile karşılaştı.

Bildirge dağıtımına gözaltı

Bildirgeleri Karşıyaka’da Dedebaşı mevkinde dağıtan 2 BDSP çalışanı sabah saatlerinde gözaltına alınarak Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, buradan da Örnekköy karakoluna götürüldüler. İşlemlerin ardından hastaneye götürülen BDSP’liler bu kez de muayeneden sonra serbest bırakılma kağıtlarını imzalama dayatması ile karşılaştılar. BDSP çalışanları, İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na telefon edilmesi üzerine savcılığın talimatıyla saat 11.00’de serbest bırakıldılar.

Çiğli’de de yaygın bir çalışma yürütülüyor. Geçtiğimiz hafta boyunca servis güzergahlarına yapılan dağıtımlardan sonra emekçi semtlerinde sesli propaganda eşliğinde boykot çağrıları yapılmaya başlandı. 13 Ağustos günü Güzeltepe’de, 14 Ağustos Pazar günü de Küçük Çiğli’de BDSP’nin boykot çağrılarını içeren bildirileri yaygın bir şekilde dağıtıldı.

Güzeltepe’de yapılan boykot çağrılarında, “hayır”cıların engelleme ve tehdit girişimleriyle karşılaşıldı. Bu engelleme girişimlerine prim vermeyen BDSP’liler dağıtımlarına devam ederken, saldırganca tutumla davranan “hayırcı”lar, mahalle sakinleri tarafından uzaklaştırıldı.

Buca’da boykot faaliyetleri afiş çalışmasının ardından bildirge dağıtımları ile sürüyor. Buca’nın merkezi güzergahları olan Şirinyer, Heykel ve Çevik Bir Meydanı çevresi ile Buca Devlet Hastanesi çevresine BDSP imzalı boykot afişleri yapıldı.

Adatepe ve Kuruçeşme mahallerine gidilerek boykot bildirgelerinin dağıtımı gerçekleştirildi. Her iki mahallede de Kürt emekçilerin yoğun oturduğu bölgelerde boykota karşı anlamlı bir destek olduğu görülürken, Aleviler arasında ise ‘Hayır’cı eğilimin güçlü olduğu görüldü.

Dağıtımlar sırasında pek çok işçi ve emekçi ile de sohbetler gerçekleştirildi ve boykot taktiğinin anlamı anlatıldı. Kuruçeşme’de inşaat işçilerinin birarada kaldığı bir bekar odası da ziyaret edilerek işçilerle referandum üzerine sohbet gerçekleştirildi.

Tekstil işçileri referandumu tartışacak!

22 Ağustos günü Buca’da referandum gündemli forum gerçekleştirilecek.

Tekstil İşçileri Bülteni tarafından düzenlenen “Tekstil işçileri referandumu tartışıyor!” başlıklı forum saat 14.00’te Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Buca Şubesi’nde gerçekleştirilecek.


Gebze

16 Ağustos Salı sabahı, BDSP’nin boykot bildirgelerini Gebze Fen-İş köprüsünde işçilere ulaştıran BDSP’liler Osmangazi İstasyonu ve Ulaştepe Mahallesi’nde ise afiş çalışması yürüttüler.

Ulaştepe Mahallesi’nde yaklaşık bin adet bildirgenin dağıtımını gerçekleştiren sınıf devrimcileri referandumda “hayır” oyu kullanacak olan emekçilerle anlamlı tartışmalar yürüttüler.


İstanbul

BDSP imzalı boykot afişlerini Sefaköy merkez, İnönü Mahallesi, İkitelli ve Mahmutbey’e yapan BDSP’liler BDSP’nin referandum bildirgesini ise işçi ve emekçilerin oturduğu semtlerde dağıttılar. İnönü Mahallesi, Söğütlüçeşme, Şahintepe, İkitelli semtlerinde de dağıtımlar gerçekleştirildi. Dağıtım sırasında emekçilerle referandum gündemi üzerine tartışmalar yürütüldü.


Ankara

15 Ağustos Pazar günü Mamak İşçi Kültür Evi’nde referandum söyleşisi gerçekleştirildi.

Söyleşide öncelikli olarak mevcut kapitalist sistemde anayasanın rolü ve işlevi üzerinde duruldu. Ardından burjuva partilerinin bu oyunda işçi ve emekçileri kendi saflarına çekme amaçları teşhir edildi. Anayasada değişecek olan maddelere kısa bir değinme yapılarak; oluşan evet-hayır cephesinin konumu tartışıldı. Oluşturulan ‘Boykot’ Cephesi’nin de değerlendirildiği söyleşide ‘çözümün devrimde, kurtuluşun sosyalizmde’ olduğu vurgusuyla emekçiler bu oyunda taraf olmamaya çağrıldı. Söyleşide ayrıca boykot çağrısının, mücadeleyle birleştirilmediği zaman boşa düşeceği söylendi. Yapılan tartışmaların ardından çözümün sandıktan değil, hak ve özgürlüklerimiz için mücadele etmekten geçtiği söylenerek etkinlik sonlandırıldı.

Boykot afişleri yaygın olarak yapılıyor

BDSP’liler 16 Ağustos günü boykot afişlerini emekçilerin yoğun olarak geçtikleri güzergâhlarda kullandı. Afiş çalışması sırasında birçok emekçi ile tartışma fırsatı yakalandı. Yapılan tartışmalarda neden “evet-hayır” ikileminde konumlanılmadığı ve boykot çağrısı yapıldığı tartışıldı. Çözümün sandığa giderek anayasal hayaller için oy kullanmakta değil devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmekte olduğu vurgulandı.


Antakya

BDSP afişlerini Antakya’nın merkezi noktalarına yapan BDSP’li sınıf devrimcileri 18 Ağustos günü polis tarafından gözaltına alındılar.

Sınıf devrimcileri olay yerinde bulunan çok sayıda sivil ve polisin saldırısına maruz kaldılar. Darp edildikten sonra zorla arabaya bindirilerek karakola götürüldüler. Aynı muamele karakolda ve hastanede de devam etti. Polisin keyfi tutumu ve saldırısı üzerine ifade vermeyi reddeden BDSP çalışanları yaklaşık 5 saat sonra serbest bırakıldılar ve tekrar karakola dönerek afişleri geri aldılar.


Manisa

16 Ağustos Pazartesi günü sabah ve akşam işçi servislerine BDSP’nin referandum bildirileri dağıtıldı. Ajitasyon konuşmaları eşliğinde gerçekleştirilen dağıtımlarda işçi ve emekçilerle sohbet edildi.

Sabah dağıtımının ardından boykot afişlerinin yapımı sırasında ihbar üzerine gelen sivil polisler, afişlerin izinli olmadığını, ayrıcı afişlerin bilboardlardaki reklamları kapattığı ve reklamların sahibi ALFA reklam şirketi yetkililerinin bundan kaynaklı şikayetçi olduklarını söylediler. BDSP’liler tutanak tutulması için karakola götürüldü ve kesilen para cezasından sonra serbest bırakıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir - İstanbul - Antaka - Ankara - Manisa