22 Ekim 2010
Sayı: SİKB 2010/41

 Kızıl Bayrak'tan
Çürümüş burjuva cumhuriyeti
“ılımlı islam” kimliğine bürünürken.
Sermaye devleti ABD’ye “kalkan” olmaya hazırlanıyor!
Irkçı-inkârcı çizgide ısrarın
büyüttüğü açmaz
“Büyük birader” bizi izliyor!
Metal toplu sözleşmelerinde
kritik aşamaya girildi
Metal İşçileri Birliği sokağa çağırıyor
BMİS Genel Sekreter Yardımcısı
Mehmet Beşeli ile konuştuk
Sermayenin vurucu gücü
MESS 51. yılında
İşçi ve emekçi hareketinden...
Emekli Sen Buca Şubesi Örg. Sekreteri Orhan Saygınar’la konuştuk.
Meşaleler sendikal bürokrasiye
karşı yakıldı!.
BETESAN direnişi Tuzla tersanelerinde odak oldu
Sendikalar sorunu ve sendikal bürokrasiye karşı
mücadele görevleri
İGDAŞ ve İDO özelleştirme kıskacında sendika ağaları susuyor!
Türban tartışmaları ve
genç komünistlerin tutumu
YÖK’e ve düzenine karşı 6 Kasım’da Ankara’dayız!
Soruşturma-ceza terörüne karşı mücadele sürüyor!
Emekçilerin öfkesi
Fransa’yı sarsıyor
Sınıf hareketinin yeni odağı:
Akdeniz Havzası - Volkan Yaraşır.
Kapitalizm kirletir,
yozlaştırır ve öldürür!
Boyalı basının radikalliği ya da Radikal’in peynir devrimi - Z.Us
Bir şey çıkabilir miydi?
M. Can Yüce
ÇHD İstanbul Şubesi
Alaattin Karadağ Dava Takip Komisyonu’nun çağrıs
Kapitalizm kadın erkek
eşitsizliğini büyütüyor
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan...


Önümüzde her bakımdan yoğun bir mücadele gündemi var. Bu gündemi etkili bir çalışmaya konu ederek dönemi kazanabilmeliyiz.

Kürt halkıyla eylemli dayanışmayı yükseltmek günün hala öncelikli görevlerinden biri. Çünkü devletin Kürt halkı üzerindeki baskı ve terörü artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde başlayan KCK davası da bu kapsamdadır. Kürt halkını siyasal bakımdan soluk alamaz bir hale getirmek isteyen sermaye deveti, yüzlerce Kürt siyasetçisini tutuklayıp yargılamaya çalışıyor.

Bir diğer mücadele gündemi ise metal grup TİS sürecidir. Sayfalarımızda çeşitli yönleriyle ele aldığımız bu konu, işçi sınıfı açısından çok önemli bir sınav haline gelmiştir. Çünkü metal işçilerinin MESS karşısında kazanması, hem sınıf mücadelesindeki dengeleri, hem de siyasal atmosferi olumlu yönde değiştirecektir. Veriler MESS ve Türk Metal çetesinin bir oldu bittiye hazırlandığını gösteriyor. İşkolunda öncü ve devrimci metal işçileri bir eylem süreci başlatmış bulunuyor. Fakat henüz bu mücadele oldukça cılız. Sınıf hareketinin önümüzdeki dönem seyri bakımından son derece hayati bir önem taşıyan bu sürece yüklenmek büyük önem taşıyor.

Bir başka önemli gündem konusunu ise Alaattin Karadağ yoldaşın katledilmesiyle ilgili açılan davanın ikinci duruşması oluşturuyor. 9 Kasım’da, bir polisin göstermelik olarak yargılandığı davanın görüldüğü Bakırköy Adliyesi önünde olunacak. Konuyla ilgili etkinlikler 30 Ekim’de yapılacak basın toplantısıyla başlıyor. Duruşmanın hemen ardından 19 Kasım günü ise katliamın yıldönümü. Bu tarihte Alaattin’in katledildiği yer ve mezarı başta olmak üzere anma etkinlikleri düzenlenecek. Yoldaşımızı hakettiği biçimde anmak için hazırlıklarımıza şimdiden başlamalıyız.

Bu aynı günlerde Ekim Devrimi’nin 93. yıldönümü ile Parti’nin 13. mücadele yılını kutlayacağız. Kuşkusuz bu büyük tarihsel olayları sadece kutlamakla sınırlı kalmayacağız. Bu tarihsel günleri, aynı zamanda bugünkü mücadele görevlerini kavramak ve bu vesileyle güncel sorunlare tarihsel bir perspektiften çözümler göstermek için değerlendireceğiz. Bu anlayışla bir dizi kentte “Ekim Devrimi ve Ulusal Sorun” başlıklı paneller düzenlenecek. Bu panellere etkin bir katılım sağlayarak ulusal sorunda devrimci çözüm yolunu güçlü biçimde gündeme sokmalıyız.


***

Ekim Gençliği ve Liselilerin Sesi’nin Ekim sayıları çıktı. Bürolarımızdan ve kitapçılardan temin edebilirsiniz.