12 Şubat 2010
Sayı: SİKB 2010/07

 Kızıl Bayrak'tan
Saldırılara yanıt
genel grev-genel direnişle olmalıdır!
“Her yer TEKEL, her yer direniş” şiarıyla genel direnişi yükseltelim!
TEKEL işçileri kime karşı direniyor!
MİB Merkezi Yürütme Kurulu’nun
Şubat ayı toplantısı ve sonuçları
TEKEL’de her gün eylem, her gün direniş!
TEKEL direnişine
açlık greviyle destek
Sınıf devrimcilerinin
TEKEL faaliyetleri sürüyor
Maden ve enerji işçilerinden özelleştirme saldırısına yanıt...
Kobatan Entes patronuna rahat vermiyor
İşçi ve emekçi hareketinden...
Geleneksel solda ciddiyet ve samimiyet bunalımı
İşçi sınıfı direnişlerle kendi ideolojisine yaklaşıyor!
Sermaye devleti direnişi kırmak için çırpınıyor!.....
TEKEL işçisi kadınlarla
8 Mart üzerine...
BİR-KAR’dan kriz ve
TEKEL panelleri
Savaş baronları İstanbul’da toplandı
Dünyada işçi ve emekçi eylemleri
İstanbul DLB tatilde mücadeleye ara vermedi
Türkiye’de demokratikleşme sorunu hakkında kısa notlar - M. Can Yüce
Adana’da baskı ve yasaklara
karşı eylem
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

TMMŞP’den çağrı...

TMMOB’yi
sözde demokratlara bırakmayalım!

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube ön seçimleri geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Demokrat Danışma Kurulu adaylarının belirleneceği seçime 5 liste katılırken, ENTES patronunun da aralarında bulunduğu sarı liste, aldığı oy oranına göre yönetim kurulu için 2 asıl aday çıkarma hakkı kazandı. Toplumcu Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları, EMO’daki ilerici ve devrimci güçlere tutum belirtme çağrısı yaptı.

Toplumcu Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları olarak seçim öncesinde yaptığımız açıklamada, ENTES patronu gibi emek düşmanlarının ücretli&işsiz mühendisleri temsil edemeyeceğini belirtmiş, tüm ilerici unsurları da bu yönde tutum almaya çağırmıştık. Çağrımızı ön seçim günü EMO önüne de taşımış, dağıttığımız bildirilerle emekten yana tüm üyeleri temsilcisini seçerken dikkatli olmaya çağırmıştık. TMMOB’deki ilerici unsurlar tarafından ilgiye konu olan çağrımız, sözde demokratlar tarafından ise taciz ve tehditlerine maruz kalmış ve hatta onları üzerimize yürüyecek kadar pervasızlaştırmıştı. Sonuçta alınan tutumla birlikte durumu hazmetmek zorunda kalan “sarı demokratların” rahatsızlığı ise dağıtım boyunca sürmüştü.

EMO’da ön seçimin ardından adayların belirleneceği süreç başlamıştır. Her ne kadar önseçim tamamlanmış olsa da ortaya çıkacak adaylar bundan sonra “demokrat liste”nin adayı, yani EMO’daki demokrat, ilerici ve devrimci unsurların temsilcisi olacaktır. Bu süreç öncesinde bu gerçekleri tekrar hatırlatıyor, çağrımızı yeniliyor ve kamuoyuna duyuruyoruz:

ENTES patronu gibi emek düşmanları Demokrat Mühendislerin ortak adayı olmamalı, bizleri temsil yetkisini taşımamalıdır! Bu noktada EMO’daki ilerici, devrimci unsurlar omuzlarındaki sorumluluğun bilinciyle hareket etmeli, bulundukları her yerde özellikle demokratların iradesi olarak tariflenen Danışma Kurulu’nda tutum açıklamalıdır. Eğer devrimci, demokratlar arasında bir ortaklık sağlanacaksa, bunun böyle temel bir gündem atlanarak yapılması mümkün değildir! Unutulmamalıdır ki, susmak onaylamaktır ve bu konuda bir orta nokta yoktur!

Biz Toplumcu Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları olarak, ENTES patronu Ahmet Tarık Uzunkaya’nın “demokrat” maskesinin 275 gün önce düştüğünü ve bu durumu artık görmezden gelmenin mümkün olmadığını bir kez daha belirtiyoruz

Toplumcu Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları

10.02.10

 

 

 

Kobatan Entes patronuna
rahat vermiyor

Entes direnişçisi Gülistan Kobatan, 7 Şubat günü Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi’nin ön seçimlerindeydi.

Kobatan, “Devrimci Demokrat Mühendisler” adı altında EMO yönetimine aday olan Entes patronu Ahmet Tarık Uzunkaya’yı teşhir etti. Kobatan’ın direniş güncesini sunuyoruz:


269. gün…

Bugün Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi’nin yönetim kurulunun ön seçimleri vardı ve bu seçimlerde Entes patronunun da içinde yer aldığı patron mühendisler adaylıklarını koydular. Entes patronu nezdinde işçi sınıfının haklarını gasp eden tüm patron mühendislerin EMO’nun geleceğini belirleyecek seçimlere katılmasını protesto etmek için seçimin yapıldığı EMO binası önünde yerimizi aldık.

(...) 269 gündür süren Entes direnişinin sorumlusu olan Entes patronu Ahmet Tarık Uzunkaya’nın yaptığı işçi düşmanlığını tamamen meşru görüyorlar. Yetmezmiş gibi kendilerine yakışmayan “Devrimci” kelimesinin içini boşaltmaya ve devrimciliği sınıfsal temellerden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Kendi çıkarları yani, burjuva sınıfının çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerinden kaynaklı bunu yapmaları doğaldır.

Seçimde oy toplamak için hazırladıkları ve A.T. Uzunkaya’nın da aday gösterildiği kitapçıkta “İktidarın, başta TEKEL işçileri olmak üzere İtfaiye, Demiryolu çalışanlarına yönelik sürdürdüğü acımasız, esnek çalışma politikaları, eczacılar ve sağlık çalışanları örneğinde görüldüğü gibi değişik toplumsal kesimlerin talepleri karşısında almış olduğu tutum hem basın ile ilişkileri hem de emekçi kesimlerle ilişkileri konusunda tek parti otoritesine doğru hızla sürüklendiğini göstermektedir” gibi söylemlerle kendilerini ayrı yere koyanlar sermaye iktidarının yaptığı saldırıları gözler önüne sererken diğer yandan sermaye sahibi Entes patronu A.T. Uzunkaya gibi işçi düşmanı patron mühendisleri seçim listesine ekleyebiliyorlar.

(...) Diğer bir nokta ise Entes’te örgütlülüğe karşı saldırıda bulunan Entes patronu hangi yüzle “Odamızın emekten, bilimden, halktan yana olan geleneklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” sözlerinin altına imza atabiliyor. Eğer ki zaten imza atabiliyorsa Entes patronunun ve ona destek veren diğer mühendislerin ikiyüzlülüğünün bir göstergesi bu.

(...) Siz üretim araçlarının sahibi asalaklar yalanlarınızın, saldırılarınızın ve ikiyüzlülüğünüzün hesabını biz işçiler er ya da geç soracağız. Bugün nasıl Desa’da, Entes’te, Meha’da kazandıksa yarın TEKEL gibi diğer direnişlerde de kazanacağız. Kapitalizmin çöplüğüne ilk sizleri gömeceğiz.

Kapitalizm yenilecek, direnen işçiler kazanacak!

Entes direnişçisi Gülistan Kobatan