19 Mart 2010
Sayı: SİKB 2010/12

 Kızıl Bayrak'tan
TEKEL Direnişi’nin ateşini 1 Mayıs’a ve 26 Mayıs’a taşıyalım
Güçlü bir grev-direniş süreci için taban örgütlülükleri oluşturulmalıdır!
Newroz’un isyan ateşi kızıllaştırılarak saldırılar yanıtlanmalıdır!
Metal İşçileri Birliği MYK’sının
Mart ayı toplantısı sonuçları
İzmir’de öncü TEKEL işçileri buluşması
Direnişçi TARİŞ işçileriyle
konuştuk..
İşçi ve emekçi hareketinden
Liseli gençlik çalışmasının
sorunları
Geleceksiz yaşamaya, güvencesiz çalışmaya karşı genel greve-direnişe
Devrimci kanı akıtanlar
akıttıkları kanda boğulacaklar!
Mart ayı katliamları lanetlendi!
Hüseyin Temiz sosyalizmin
günışığında yaşıyor!
Gençlik, 16 Mart’ta alanlardaydı..
Gençlik hareketinden
ABD Ortadoğu’da barışın değil, hegemonyanın peşindedir…
Afrika’daki açlığın kaynağı kapitalist barbarlık düzenidir!
Newroz ve Kürt halkının
trajedisi! - M. Can Yüce
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarının ardından
Tarihin gördüğü ilk işçi iktidarı Paris Komünü 139 yaşında
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

YTÜ’deki faaliyetlerden...

Kapı önünde direniş ve mücadele sürüyor

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde eğitim hakkı gasp edilen öğrencilerin kapı önündeki direnişi sürüyor.

11 Mart günü, kampüs girişine “Soruşturmalara-cezalara karşı TEK-EL olalım – Eğitim Hakkı İnisiyatifi” pankartı asılarak öğrencilere ve akademisyenlere Ekim Gençliği bildirileri ile seslenildi.

Ayrıca Ekim Gençliği’nin son sayısı da öğrencilere ulaştırıldı.

15 Mart günü, eğitim hakkı gaspedilmiş 2 öğrenci daha üniversiteye geri döndü. 3 öğrencinin ise üniversiteye giriş yasağı sürüyor.

Aynı gün Devrimci-Demokrat Öğrenciler tarafından örgütlenen 16 Mart eylemine çağrı da yapıldı.


16 Mart Beyazıt ve Halepçe katliamlarını lanetleme çağrısı

15 Mart günü Tonoz Kantin önünde YTÜ Öğrencileri ve Devrimci-Demokrat Öğrenciler 16 Mart eylemine çağrı yapmak için masa açıp bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler. Kantin önünde ve bloklarda 16 Mart’a çağrı yapan afişler ve duvar gazeteleri yoğun olarak kullanıldı. Halkların Kardeşliği İçin Gençlik Platformu da 16 Mart’a çağrı yapan afiş ve el ilanları kullandı. Ekim Gençliği ise “Soruşturma ceza kampları değil, özerk demokratik üniversite!” şiarlı merkezi afişlerini kullandı. Ayrıca TKP’li Öğrenciler ve Tonoz Gazetesi de kendi imzalarıyla çalışma yürüttüler.


Sermaye defol, üniversiteler bizimdir!

15 Mart günü, Tonoz Kantin önünde kurulan Vodafone çadırı, YTÜ Öğrencileri tarafından teşhir edildi. Çadırın önüne “Öğrenciye burada masa açtığı için soruşturma, Vodafone’a meydan kadar çadır” yazılı dövizler ve 16 Mart’la ilgili duvar gazeteleri-afişler asıldı. Gösterilen tepkinin ardından çadır toplandı.


YTÜ’de ırkçı-şoven çığırtkanlıklara yer yok!

Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’nda 15 Mart günü, içinde ülkücü-faşistlerin de bulunduğu Bağımsız Fikir Kulübü tarafından “Çanakkale 1915’ten günümüze” isimli bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe ırkçı-şoven söylemleriyle bilinen Erdal Sarızeybek katıldı.

YTÜ Öğrencileri yemekhanede, Orta Bahçe’de ve Tonoz Kantin’de dağıttıkları bildirilerle etkinliği teşhir ettiler. Daha sonra Tonoz önünde “Halkların kardeşliği” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Söyleşide, ülkücü-faşist güruhun etkinlik girişimi teşhir edildikten sonra 16 Mart’ta alanlarda olma çağrısı yapıldı.


 

 

Adana’da Ekim Gençliği-DLB’nin kampanyası sona erdi...

Adana’da Ekim Gençliği ve Devrimci Liseliler Birliği’nin iki ayı aşkın süredir “Geleceğimizin elimizden alınmasına geçit vermeyeceğiz” şiarıyla sürdürdüğü kampanya, 13 Mart günü İnşaat Mühendisleri Odası konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikle sona erdi.

Etkinlikte ilk olarak, devrim ve sosyalizm kavgasında şehit düşen devrimciler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından geleceksizliğe, baskıya ve sömürüye karşı verilen kavgayı anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Sinevizyon gösterimini meslek lisesi öğrencisi bir DLB’linin konuşması izledi. Meslek liselilerin stajyerlik adı altında sermayeye ucuz işgücü olarak peşkeş çekildiği vurgulandı.

Daha sonra genel lise öğrencisi bir DLB’li söz alarak gerici-ezberci eğitim sistemine ve eğitimin ticarileştirilmesi saldırılarına değindi.

Ardından DLB’li bir dersane öğrencisi söz alarak gençliğin geleceksizliğini belirleyenin yalnızca üniversiteye giriş sınavı olmadığını, sorunun asıl kaynağının kapitalist sömürü düzeni olduğunu vurguladı.

Konuşmaların sonrasında Şakirpaşa İşçi Kültür Evi Şiir Atölyesi şiir dinletisi sundu.

Ardından Ekim Gençliği’nin konuşmasına geçildi. Konuşmada, bahar sürecine artan bir hareketlilikle birlikte girildiği söylenerek genç komünistlerin bu hareketliliği mücadele ateşiyle karşılayacakları ifade edildi.

Etkinlik, 4 Nisan günü eleme sınavlarına karşı örgütlenecek eyleme Devrimci Liseliler Birliği saflarında katılma çağrısıyla sonlandırıldı.

Ekim Gençliği-Devrimci Liseliler Birliği / Adana



Üniversitelerde
polis-rektörlük-faşist işbirliği

İÜ’de faşistlere geçit yok!

Devrimci demokrat öğrenciler, 11 Mart günü İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi’nde faşist saldırılara karşı nöbetteydi. “İstiklal Marşı’nın kabulü” bahanesiyle etkinlik düzenlemek isteyen faşistlere izin verilmedi.

Faşist güruh Türkçe Yaşam Kulübü’nün etkinliğini bahanesiyle ÖKM’ye girerek devrimci-demokrat öğrencilere saldırmaya çalıştı. Kararlı tutumlarıyla faşistleri püskürten devrimci-demokrat öğrenciler ÖKM önünde nöbet tuttuktan sonra akşam saatlerinde toplu çıkış yaptılar.

15 Mart sabahı ÖKM’ye giden devrimci-demokrat öğrenciler, ÖGB’ler tarafından merkezin kapalı olduğu gerekçe gösterilerek içeri alınmadılar. Polisin ÖKM etrafını ablukaya almasının ardından, sivil faşistler ÖKM’nin yan kapısından içeri alınarak etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Polis etkinliğin bitmesiyle birlikte dışarıda bekleyen devrimci-demokrat öğrencilere saldırdı ve bu sırada faşistleri ÖKM’den çıkarttı. Polisin devrimci-demokrat öğrencileri ÖKM’ye almaması üzerine öğrenciler bahçe kapısından içeri girerek burada bir süre sloganlarla bekledikten sonra alandan toplu bir şekilde ayrıldılar.

İstanbul Üniversitesi Ekim Gençliği


DTCF’de faşist saldırı

12 Mart günü, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde devrimci, demokrat, yurtsever öğrencilerle ülkücü-faşistler arasında çatışma çıktı. Bu durum üzerine okul içerisine giren çevik kuvvet polisleri aralarında bir Ekim Gençliği okurunun da bulunduğu 38 devrimci, demokrat, yurtsever öğrenciyi gözaltına alındı.

Öğrenciler saldırıyı okuldan Yüksel Caddesi’ne gerçekleştirdikleri yürüyüşle protesto ettiler. Yürüyüş sonunda yaklaşık 500 kişinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamada faşist saldırı protesto edildi ve gözaltıların serbest bırakılması istendi.

Burada DTCF’den bir öğrenci yaşanan faşist saldırıyı anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmada Dil Tarih’te faşizme geçit verilmeyeceği belirtildi. Yapılan eylem gözaltıların serbest bırakılması talebiyle son buldu.

Ankara Ekim Gençliği