2 Mart 2012
Sayı: SYKB 2012/09

 Kızıl Bayrak'tan
“Suriye’nin Dostları” Ortadoğu halklarına yeni bir savaş açmanın koşullarını oluşturuyor
8 Mart’ın sınıfsal özü ve devrimci mirasını savunmak için ileri!
Devrimci 8 Mart Platformu’ndan çağrı
Emekçi kadınlar 8 Mart etkinliklerinde buluştu!
Çocuklar büyüyecekse eğer bilinçlerimiz silinmemeli!”
Kapitalizmin çarkları işçinin alınteri ve kanıyla dönüyor!
Bir rol model ya da kan emici bir asalak
Hey Tekstil’de direniş sürüyor!
Direnişlerle dayanışma etkinliği...
Çorlu’da devrimci bahara hazırlık
İMO yönetiminden Kızıl Bayrak’a yasak!
İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi kuruldu
Sınıf çalışmasının sorunları
Minimum maliyet, maksimum kar Volkan Yaraşır
‘Halkların düşmanları’
Tunus’ta toplandı
Gericiliğe ve yozlaşmaya karşı “geleceğine sahip çık!”
Ekim Gençliği’nin
kampanya çalışmalarından
Beytepe’de faşist saldırı
Faşist baskı ve teröre karşı
Kadıköy’de miting
“Ortak mücadele büyütülmeli!”...
Eğitimin gericileştirilmesi ve gizlenen gerçekler!
Ücretli Mühendis,
Mimar ve Şehir Plancıları ve İşsizlik Kurultayı yapıldı
Nakledilen uzuvlar ve
bu hayatta insan iyileştirmek
2 Mart 1991’de Ankara DAL işkencehanesinde katledildi
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi kuruldu

11 Mart’ta Ankara’da Türkiye Büyük Sağlık Hakkı Meclisi’ni deklare edecek olan sağlık-meslek odaları, sendikalar, kitle örgütleri ile ilerici ve devrimci güçler İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi’nin kuruluşunu 28 şubat günü düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.

Mücadeleyi büyütmeye!”

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, sağlık emekçileri olarak belli bir süredir sağlığın ticarileşmesine karşı mücadele yürüttüklerini, gelinen aşamada bu mücadeleyi herkesin birlikte yürütmesi gerektiğine vurgu yaptı.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tores Dinçöz, sağlık hakkı mücadelesinde olacaklarını söyledi, herkesi birlikte mücadeleye çağırdı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, sağlık emekçileri olarak, sağlığın ticarileşmesine karşı verdikleri mücadelede bir noktaya geldiklerini, halkın diğer kesimlerinin bu mücadelede yer almaması nedeniyle tıkandıklarına değindi. Sağlık hakkı için verilen mücadelenin daha da yaygınlaşması ve büyümesi için Meclis’ler kurduklarına değinerek, herkesi mücadelenin parçası olmaya davet etti.

DİSK İstanbul Temsilciliği adına konuşan Gürsel Kaya, sağlık hakkı mücadelesinde yer alacaklarını belirterek, mücadeleye katılım çağrısında bulundu.

Türk-İş İstanbul Temsilciliği adına konuşan Tek Gıda-İş Sendikası Avrupa Yakası Şube Başkanı Muzaffer Dilek, sağlık hakkı mücadelesinde Türk-İş olarak yer alacaklarını ifade etti.

İstanbul Sağlık Hakkı Melisi adına ortak açıklamayı SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel okudu. Sendikalardan odalara, derneklerden aydınlara, kadınlardan gençlere GSS uygulamasını teşhir etmek ve durdurmak için biraraya gelindiğine değinilen açıklamada, milyonlarca insanı ilgilendiren bu saldırıya karşı mücadelenin sürdürüleceği belirtildi. Sağlık alanında her işlemin ücretli hale getirildiğine işaret edilen açıklamada, sağlık hizmeti alamadığı halde herkesin zorunlu olarak sigorta borçlusu haline getirildiğine işaret edildi. Tüm bu saldırılara karşı sağlık hakkının korunması ve saldırıların durdurulması için çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Yolda iş cinayeti

Darıca’da tuzlama çalışması yapan belediye aracı, ilçede bulunan kuş cenneti civarında tuzlama çalışmalarına devam etti. Kayganlaşan yolda kayarak yolun dışına çıkan araç bu sırada başka bir araca çarptı.

Meydana gelen “kaza” sonrasında Darıca Belediyesi işçisi 42 yaşındaki Ali Mallı araç arasında sıkıştı. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucunda araçtan çıkarılan Mallı hayatını kaybetti. Mallı´nın cesedi otopsi yapılmak üzere Darıca Farabi Devlet Hastanesi Morgu´na kaldırıldı. Mallı´nın cesedi daha sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu´na gönderildi.

 

 

 

 

Manisa’da emekçi kadınlar kahvaltıda buluştu

Manisa’da Eğitim Sen ile SES Kadın Komisyonları’nın bir süredir planladığı 8 Mart çalışmalarının ilki 25 Şubat’ta gerçekleştirildi.

Manisa’daki birçok örgütün desteklediği 8 Mart çalışmalarından biri olan “Emekçi Kadınlar Kahvaltıda Buluşuyor “ etkinliği Manisa Bozköy Kır Kahvesi’nde gerçekleştirildi. 150’ye yakın emekçinin katıldığı kahvaltıda, kadın komisyonları adına SES Kadın Sekreteri Ayça Ramazan bir konuşma yaptı. Ramazan, kadın mücadelesinin önemine ve kadın örgütlenmesinin gereksinimine vurgu yaparak, çözüm için mücadele çağrısı yaptı. Ayrıca etkinlikte, Manisa yerelinde yapılacak olan 8 Mart etkinliklerinin duyurulduğu bir broşür de dağıtıldı. 2 Mart’ta yapılan panele, 7 Mart’ta yapılacak olan meşaleli yürüyüşe ve 8 Mart’ta yapılacak olan salon etkinliğine çağrı yapıldı. Etkinlik türkülerle, halaylarla sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Manisa

 

 

 

 

Aliağa’dan Maltepe Belediyesi işçilerine...

Maltepe Belediyesi Taşeron işçilerinin onurlu mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Biz Aliağa Belediyesi Taşeron İşçileri iki buçuk yıldır taşerondan kurtulmak için mücadele ediyor ve örgütlenme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaderimiz ortak ve aynıdır. Bu kölece koşulları bizlere dayatanlara karşı elimizdeki tek güç örgütlü olmak. Sizde buna gerektiği şekilde ekmeğinize, geleceğinize sahip çıkarak örnek oluyorsunuz. Sınıf kardeşlerimizin onurlu mücadelesini buradan selamlıyoruz.

Gücümüz Birliğimizden Gelir

Yaşasın İşçilerin Birliği

Aliağa Belediyesi Taşeron İşçileri

 

 

 

 

Sağlık hakkı” için panel

Manisa Sağlık Hakkı Meclisi’nin “sağlıkta dönüşüm” başlığıyla düzenlediği panel, 25 Şubat günü Manisa Belediyesi Kültür Merkezi’nde 300 işçi ve emekçinin katılımıyla gerçekleşti.

SHM bileşenleri panel öncesinde yaygın bildiri dağıtımı ve afiş çalışması yürüttüler. Mahalle muhtarlarına ve kahvehanelere giderek işçi ve emekçileri panele çağırdılar.

Panelin açılış konuşmasını SES Şube Başkanı Serpil Deniz yaptı. Deniz’in ardından Sağlık Hakkı ve Hakları Derneği (SAHHAD) Başkanı Zeynel Abidin Kaplan ve Manisa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yüksel Pabuçcu söz aldılar.

Konuşmalarda sağlıkta dönüşüm yasalarının sadece bugünkü hükümetle ilgili bir düzenleme olmadığı, kapitalizmin doğası gereği yıllardır işçi ve emekçilerin haklarının tırpanlandığı, sağlık hakkının gaspının da bu kapsamda ele alınması gerektiği ortaya kondu.

Sağlıkta dönüşüm yasalarının bütün etkileri canlı sunumlar ve somut örneklerle katılımcılara aktarıldı.

Son bölümde katılımcıların sorularının alınmasıyla daha da canlı bir atmosfer oluştu. Sağlıkta dönüşüm yasalarına karşı mücadele etmek gerektiğinin yeniden altı çizilerek bütün dinleyicilere yapılan eylem ve etkinliklere katılım çağrısı yapıldı. 11 Mart’ta Ankara’da yapılacak olan Büyük Türkiye Sağlık Hakkı Meclisi’nde buluşma çağrısı yinelendi.

Kızıl Bayrak / Manisa