2 Mart 2012
Sayı: SYKB 2012/09

 Kızıl Bayrak'tan
“Suriye’nin Dostları” Ortadoğu halklarına yeni bir savaş açmanın koşullarını oluşturuyor
8 Mart’ın sınıfsal özü ve devrimci mirasını savunmak için ileri!
Devrimci 8 Mart Platformu’ndan çağrı
Emekçi kadınlar 8 Mart etkinliklerinde buluştu!
Çocuklar büyüyecekse eğer bilinçlerimiz silinmemeli!”
Kapitalizmin çarkları işçinin alınteri ve kanıyla dönüyor!
Bir rol model ya da kan emici bir asalak
Hey Tekstil’de direniş sürüyor!
Direnişlerle dayanışma etkinliği...
Çorlu’da devrimci bahara hazırlık
İMO yönetiminden Kızıl Bayrak’a yasak!
İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi kuruldu
Sınıf çalışmasının sorunları
Minimum maliyet, maksimum kar Volkan Yaraşır
‘Halkların düşmanları’
Tunus’ta toplandı
Gericiliğe ve yozlaşmaya karşı “geleceğine sahip çık!”
Ekim Gençliği’nin
kampanya çalışmalarından
Beytepe’de faşist saldırı
Faşist baskı ve teröre karşı
Kadıköy’de miting
“Ortak mücadele büyütülmeli!”...
Eğitimin gericileştirilmesi ve gizlenen gerçekler!
Ücretli Mühendis,
Mimar ve Şehir Plancıları ve İşsizlik Kurultayı yapıldı
Nakledilen uzuvlar ve
bu hayatta insan iyileştirmek
2 Mart 1991’de Ankara DAL işkencehanesinde katledildi
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İMO yönetiminden Kızıl Bayrak’a yasak!

İnşaat Mühendisleri Odası’nda çalışan Cansel Malatyalı’yı keyfi gerekçelerle işten atan sözde demokrat oda yönetimi, Malatyalı’nın direnişini sayfalarına taşıyan gazetemize de protokol yasağı getirdi.

İMO’ya Kızıl Bayrak giremez”

İMO’daki saltanatlarını işçi düşmanı politikaları devreye sokarak sürdüren oda beyleri, her hafta İMO Genel Merkezi’ne ulaştırılan Kızıl Bayrak gazetesini bundan sonra protokol olarak almayacağını bildirdi. TMMOB’ye bağlı diğer odaları arayarak Malatyalı’nın direnişini karalamaya kalkan yönetim sosyalist-devrimci basına yönelik düşmanlığını da göstermiş oldu.

Direniş 10. gününde

10 gündür İMO önünde direnişine devam eden Cansel Malatyalı ise Ankara’nın karına rağmen bugün direniş alanındaki yerini aldı. Direnişte kararlılığını sürdüren Malatyalı’yı gün içerisinde de birçok kurum ve kişi ziyaret ediyor.

İMO yönetimi de direnişten rahatsız olarak direnişi karalamaya çalışıyor. Yaptığı bir açıklamayla direnişi karalamak için kolları sıvamış durumdalar. ‘Zorunlu bir açıklama’ başlığıyla açıklama yapan İMO yönetimi, Malatyalı’nın yalan söylediğini, direnişi başka kişilerin İMO yönetiminin demokrat kimliğini yıpratmak için yaptığını iddia ediyor.

Malatyalı’nın sesi olacağız

Kızıl Bayrak gazetesi olarak, tüm baskı ve saldırılara karşı Cansel Malatyalı’nın yanında olduğumuzu ve direnişinin sesi, soluğu olmayı sürdüreceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

CEHA’da patron saldırısı

Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan CEHA Büro Mobilyaları fabrikasında örgütlenme faaliyeti yürüten DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası’nın yöneticileri patron saldırısına uğradı.

Sendikaya yönelik anti-propaganda faaliyetleri yürüten patron, DİSK’in kapatılacağını iddia eden afişlerin yanısıra sendikaların “aile saadetini bozacak menfaat kurumlar” ve “darbeci kurumlar” olduğuna dair bildirileri işyerinde dağıttı. Sendika düşmanı faaliyetler 29 Şubat günü saldırı boyutuna ulaştı.

Güvenlik elemanları, yanlarına aldıkları “kimliği belirsiz kişilerle” birlikte sendika yöneticilerine saldırdılar.

Yaşananların ardından suç duyurusunda bulunan yöneticiler, fabrika önüne dönerek örgütlenme çalışmalarına hız verdiler. Yaşanan saldırıyı, yazılı açıklama yaparak duyuran Birleşik Metal-İş, patronun yasa tanımaz tutumunun, sendikalı çalışma konusunda kararlılığı arttırdığını ve sendikaya üye olan işçilerin, henüz üye olmayan arkadaşlarını da sendikaya davet ettiklerini belirtti.

 

 

 

 

Malatyalı destek bekliyor

Soğuk havaya rağmen İMO önündeki oturma eylemine devam eden Malatyalı direnişine destek bekliyor.

Malatyalı, ailesi ve dostlarıyla birlikte süren bekleyişiyle İMO’daki ağalık anlayışını teşhir ediyor. Çevreden geçen emekçilerin de ilgi gösterdiği eylemde ayrıca Cansel Malatyalı’nın işe geri dönmesi talebiyle başlatılan kampanya kapsamında imza toplanıyor. Bu sırada direnişe destek veren birçok işçi ve emekçiyle sohbet ediliyor. Ayrıca Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube ve devrimci kurumlar Malatyalı’yı yalnız bırakmıyor.

İMO yöneticilerinin direnişi karalama kampanyası ise devam ediyor. TMMOB’ye bağlı odalar telefonla aranarak direnişe destek vermemeleri isteniyor. Üstelik devrimcilerin direnişi sahiplenmesini hazmedemeyen yönetim “İşin içinde başka şeyler olduğu” imasında bulunuyor. Keza oda çalışanlarına direnişe destek vermemeleri için baskı uygulandığı biliniyor.

Ancak direnişi sürdürmekte kararlı olan Cansel Malatyalı işine geri dönene kadar mücadele edeceğini belirtiyor. Emekten yana olan herkesi de sesine ses katmaya, İMO üyesi inşaat mühendislerini ve İMO çalışanlarını önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek olan İMO Genel Kurulu’nda emekten yana saf tutmaya çağırıyor.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

Avrupa Eylem Günü’nde yürüyüş

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun (ETUC), Brüksel’de gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri öncesi Avrupa genelinde “Kemer Sıkma Politikalarına Karşı İş ve Sosyal Adalet” talebiyle eylemler yapma çağrısına Türkiye’deki sendikalar da uydu.

DİSK’in çağrısı ile Taksim Gezi Parkı’nda biraraya gelen sendikalar Gümüşsuyu’ndaki Almanya Başkonsolosluğu önüne yürüdü.

Sendikal Güç Birliği Platformu bileşenlerinin de katıldığı eylemde DİSK’e bağlı Nakliyat-İş, Genel-İş Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu’na bağlı TÜMTİS, Petrol-İş, Belediye-İş, Hava-İş sendikalarının yöneticileri ve üyeleri de yer aldı.

DİSK üyelerinin, “Noter şartına hayır”, “Örgütlenme barajına hayır”, “Grev yasaklarına hayır” yazan dövizler taşıdığı eylemde, Nakliyat-İş üyeleri ve Genel-İş üyeleri de kendi pankartlarını açtılar.

Almanya Başkonsolosluğu önünde DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu basın açıklamasını okudu. Avrupa ülkelerindeki yöneticilerin krizi bahane ederek kendi ülkelerinde çalışan işçi ve emekçilerin ücretlerini düşürdüğünü ve çalışma koşullarını ağırlaştıran uygulamalara gittiğini belirterek, Avrupa’da çalışan işçi ve emekçilerin bu duruma sessiz kalmayarak Avrupa Eylem Günü ilan ettikleri bugün, 36 ülkede eylem yaparak kemer sıkma politikalarının protesto edildiğine değindi.

Küçükosmanoğlu, DİSK olarak Avrupalı sınıf kardeşlerinin yanında olduklarını belirterek, krizin faturasını işçilere ödetmek isteyen zihniyeti lanetlediklerini açıkladı. Açıklamada ayrıca Türkiye’de AKP hükümeti eliyle işçi sınıfına ve emekçilere tarihin en büyük saldırılarını yöneltmek için hazırlıklar yapıldığına işaret etti. Saldırının karşısında DİSK’in mutlaka örgütlü gücünü kullanacağını vurguladı. Eylemde, Sendikal Güç Birliği Platformu Sözcüsü Mustafa Türkel de bir konuşma yaptı.

Kızıl Bayrak / İstanbul