27 Temmuz 2012
Sayı: SYKB 2012/30

 Kızıl Bayrak'tan
Sendikal bürokrasi sermayenin saldırılarını izlemekle yetiniyor
Suriye’de Kürt çıkmazına düştüler!.
CHP kurultayı üzerine...
Erdoğan orucunu çığırtkanlıkla açtı!.
“Saldırı sokakta çözülür!”..
Eleştiriler karşısında hazımsızlık ve saldırganlık sendikal bürokrasinin
tipik özelliğidir
Sermayenin saldırıları ve çıkış yolları
“Grev komiteleri kurulmalı”
Sanayi havzalarında
mücadele çağrısı
“Birleş, örgütlen, sendikalı ol!”
Mahle Mopisan’da grev kararı
“Yetkiler beklenmeden fabrikalarda çalışmalar yürütülmeli!”
Gerici/emperyalist savaşa karşı halkların birleşik direnişi yükseltilmelidir!
Batı Kürdistan’da
“özgürlüğe” doğru
Suriye için işgal senaryoları
Dortmund’da anti-faşist eylem
İş cinayetlerine karşı
örgütlü mücadeleye!
Dönüştürseniz de bu sokaklar emekçilerindir! - TMMŞP
Düzenin yeni yalanı: “Harçlar kalkıyor!”
“Meydanı onlara bırakmayacağız!”
Meclis komisyonu
Roboski’yi aklıyor
Hedef gösterilen devrimci katledildi!
Katledilen bir devrimcinin ardından
Kemal Türkler mezarı başında anıldı
“Son ölen bu düzen olduğunda
katliam kelimesi tarihten silinecek!”
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sanayi havzalarında mücadele çağrısı...

Sınıf devrimcileri, başta kıdem tazminatı hakkının gaspı olmak üzere Metal Grup TİS sürecini de kapsayan bir faaliyet yürütüyorlar.

Gebze MİB’den mücadele çağrısı

Metal İşçileri Birliği, Gebze ve Çayırova’daki metal işçileri başta olmak üzere bölgedeki işçi ve emekçilere kıdem tazminatının gaspı saldırısı ve MESS Grup TİS sürecini işleyen bir faaliyetle sesleniyor.

Metal İşçileri Bülteni’nin son sayısı Akse Sapağı civarındaki mahallelerde işçilere ulaştırıldı. Kapı kapı gezerek yapılan dağıtımlarda işçilerle kıdem tazminatının gaspı ve toplu sözleşme süreci ile ilgili sohbetler gerçekleştirildi.

Ayrıca işçilerin yoğun olarak kullandığı geçiş ve servis noktalarına yapılan ozalitlerle de işçilere haklarına sahip çıkma çağrısı yapıldı. Metal İşçileri Birliği imzalı “Haklarımıza sahip çıkalım! Kıdem tazminatı hakkımıza el konulmasına izin vermeyelim!” ve “MESS Grup TİS süreci yaklaşıyor... Taleplerimize sahip çıkalım, MESS’ten hesap soralım!” şiarlı ozalitler Gebze Çarşı, Tatlıkuyu Köprüsü, Develi, Feniş Köprüsü’ne yapıldı.


Tuzla’da fabrikalara dağıtım

Tuzla’da Grup TİS sürecine yönelik hazırlıklar kapsamında Birleşik Metal’de örgütlü olan Remas Redüktör fabrikasına Metal TİS broşürlerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım esnasında işçilerle TİS süreci ve kıdem tazminatının gaspı üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Sınıf devrimcileri sömürünün yoğun olduğu Şekerpınar’da kurulu olan Has Çelik fabrikasına Metal İşçileri Bülteni’nin son sayısının dağıtımını gerçekleştirdi. 08.00-16.00 vardiyasına gerçekleşen dağıtım esnasında işçilerle fabrikalarındaki yoğun sömürü ve sendikal örgütlenme üzerine sohbetler edilirken, işçiler Has Çelik’in diğer fabrikalarında da dağıtım yapılması talebinde bulundular.

Sınıf devrimcileri Şekerpınar’da kurulu olan Honda ve Çelik Motor fabrikalarına da Metal İşçileri Bülteni’nin son sayısının dağıtımını gerçekleştirdiler.

Buralarda da işçilerle kıdem tazminatının gaspı, sendikal örgütlenme ve MİB üzerine sohbetler edildi. MİB’i soran işçilere MİB’in faaliyetleri, amacı üzerine bilgi verildi.

Tuzla’da tersane havzasında ve organize sanayi bölgelerinde işçilere Rota ve Tuzla İşçi Bülteni’nin dağıtımı gerçekleştirildi.

Tersane işçilerine Tuzla Gemi tersanesi önünde sabah işe gidiş saatlerinde Rota’nın 40. sayısı ulaştırıldı. Tersane işçilerine “Haklarına sahip çık! Derneğine üye ol!” diyerek seslenen Rota’ya işçilerin ilgisi oldukça iyiydi.

Tuzla İşçi Bülteni ise Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalara ulaştırıldı. Müdür ve usatabaşlarının baskılarına maruz kalan Na-De Elektronik işçilerine ve TEKSİF’te örgütlü olan Rimaks işçilerine gerçekleştirilen bülten dağıtımı esnasında işçilere sosyal yıkım saldırılarına karşı örgütlenme ve mücadeleyi büyütme çağrısında bulunuldu. Deri Organize Sanayi Bölgesi içinde ise “Yaşasın devrim ve sosyalizm! BDSP” yazılaması yapıldı.

Son dönemde ise sermaye devletinin azgınlaşan zor aygıtı polisin katlettiği devrimcilere atfen yazılamalar yapıldı. Pendik Köprüsü ve Aydos Mahallesi’nde duvarlara “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!” ve “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” yazılamaları yapıldı.


Söz, yetki, karar işçilere...

2012-2014 Metal TİS’leri süreci başlarken, Metal İşçileri Birliği, işçilerin sürecin örgütleyicisi olması, söz, yetki, kararın işçilere ait olması için “MESS Grup Toplu Sözleşme süreci ve görevlerimiz.../ TİS komitelerinde birleşelim, MESS’i ve Türk Metal’i ezelim!” başlıklı broşür ile sürece müdahale ediyor.

Dudullu OSB’de kurulu MESS’e bağlı ve işçileri Birleşik Metal İş’te örgütlü olan ABB fabrikasına sabah işe giriş saatinde broşürlerin dağıtımı yapıldı.


Sermayenin saldırılarına karşı sınıfın tutumu!

Kıdem tazminatının gaspı ve gündemdeki sosyal yıkım saldırılarına karşı mücadelenin tartışılacağı söyleşiye çağrı çalışmaları devam ediyor. Panele çağrı amacıyla Sarıgazi’de ozalit ve afişler yapılarak emekçiler söyleşiye çağrıldı.

“Grev yasağı, kıdem tazminatı ve TİS gaspı, sermayenin saldırılarını püskürtmek için devrimci sınıf kavgasını büyütelim! BDSP” ozalitleri Sarıgazi’ye yapıldı.

Ayrıca kıdem tazminatı fona devrediğinde ne gibi değişikliklerin olacağını madde madde anlatan OSİM-DER imzalı ozalit ve A2 boyutunda afişler yapıldı.


Esenyurt’ta bülten dağıtımı

Kıdem tazminatı hakkının gaspına karşı mücadeleyi yükseltme çağrısının yapıldığı Esenyurt İşçi Bülteni, bölgedeki işçi ve emekçilere ulaştırılıyor.

İşçiler, kölece çalışma ve yaşam koşullarına karşı birleşmeye, örgütlenmeye ve sendikalı olmaya çağrılıyor.

Sabah saatlerinde işçi geçiş noktalarında yapılan dağıtımlarda yüzlerce bülten Kıraç ve Köyiçi’nde işçilere ulaştırıldı. Kıraç’ta DHL Lojistik firması önünde 40 günü aşkın süredir direnen TÜMTİS üyesi DHL işçilerinin direnişi de Esenyurt İşçi Bülteni’ne taşındı. İşçi Bülteni aracılığıyla, direnen DHL işçilerinin sesi farklı sektörlerden işçilere taşındı.

Kızıl Bayrak / Gebze-Tuzla-Ümraniye-Esenyurt